havadurum

Ortadoğu'nun en büyük fuarında Troya rüzgarı

509

 Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile 2018 Troya Yılı dünyanın önemli turizm fuarlarında tanıtılmaya devam ediyor. Son olarak Ortadoğu’nun en önemli turizm fuarlarında yer alan Troia 2018 Yılı standı, dünyanın birçok ülkesinden gelen turizm ve seyahat acenteleri yetkilileri tarafından büyük ilgi gördü. ÇATOD Başkanı ve ÇTSO Turizm Komitesi Üyesi Armağan Aydeğer, Dubai Turizm Fuarı hakkındaki görüşlerini paylaştı. Ortadoğu’nun en büyük turizm buluşması olan Dubai’de de Troya ile birlikte yer almanın çok önemli olduğunu dile getiren Aydeğer, dünyanın birçok yerinden gelen acente temsilcilerine Troya ve Çanakkale’yi tanıtma imkanı bulduklarını ifade etti. Aydeğer; “Bizim için çok büyük bir gurur ve heyecan kaynağı. Aynı şekilde Ortadoğu’nun en büyük turizm buluşması olan Dubai’de de Troya ile birlikte yer almak bizim için çok önemli. Özellikle hızla büyüyen ve ülkemizde büyük ilgi uyandıran bir alan” dedi. 

 
“Müzemiz dünya turizmi ile buluşacak”
Troya Yılı içerisinde Troya Müzesi’nin de çok büyük önemi olduğunu ifade eden Aydeğer; “Müzemiz 2018 Yılı’nın son çeyreğinde hazır olacak ve dünya turizmi ile buluşacak. Bütün dünyada büyük bir heyecana vesile olacak. Aynı zamanda kültür ve yürüyüş rotaları bu yıl çerçevesinde hazır olmak üzere 6 köyü içeren 144 kilometrekarelik bir alanda çalışmalar devam ediyor. Dünyanın en büyük miraslarından biri olan Troya’nın bütün dünyada, ülkemizin çok ciddi bir turizm hareketine vesile olacağını düşünüyoruz” dedi.
 
“Seyahat acentelerinin Troya ve Çanakkale’ye olan ilgisini gördük”
ATM fuarına katılan yurt dışındaki birçok tur operatörü ile toplantılar düzenlenerek çok verimli görüşmeler yapıldığını dile getiren Aydeğer; “Seyahat acentelerinin Troya ve Çanakkale’ye olan ilgisini gördük. Bunları artık eski noktalardan ayırıp daha farklı yeni destinasyon yöneltmek istiyorlar. Burada yaptığımız sunumda da Çanakkale’yi ve Çanakkale’nin değerlerini anlattık. Çünkü Çanakkale sadece Troya’dan değil adaları, Assos’u, Truva’sı, Tarihi Gelibolu Yarımadası ile dünyanın birçok turizm ülkesi ile rekabet edebilecek önemli bir turizm destinasyonu” dedi.
(Atilla Akın)
Paylaş