havadurum

Osnabrücklü öğrenciler, 1 günlerini oruçlu geçirdiler

872

 Almanya Osnabrück’ten staj yapmak için Çanakkale’ye gelen gençler, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın düzenlediği iftar yemeğine katıldılar. Belediyenin çocuk kreşinde stajlarını devam ettiren öğrenciler, Ramazan Ayı dolayısıyla bir günlerini İslami şartlara göre geçirmek istediler. Ramazan Ayı’nın 2’nci günü sahura kalkan gençler 1 günlerini oruç tutarak geçirdiler. Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan da öğrenciler için iftar yemeği düzenleyerek, yaptıkları bu hareketten dolayı öğrencileri kutladı. Truva Otel’de düzenlenen İftar yemeğine Başkan Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Belediyenin çocuk kreşinde görev yapan öğretmenler ve stajlarını burada devam ettiren Osnabrücklü öğrenciler katıldı. İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Başkan Gökhan, duygu ve düşüncelerini aktardı. Osnabrücklü stajyer öğrenci Elsa Joppich ise günün çok zor geçtiğini söyledi. Sabah kalkıp sahur yapmanın çok zor olduğunu söyleyen Joppich, özellikle iftardan önceki son 5 dakika çok zorlandıklarını belirtti. 

Belediyenin kreşinde staj yapan öğrencilerin Ramazan dolayısı ile oruç tuttuklarını söyleyen Gökhan; Osnobürck’ten misafirlerimiz var. 6 arkadaşımız çocuk kreşinde staj yapmak üzere Çanakkale’ye geldiler. Onlarda bugün Ramazan dolayısı ile oruç tuttular. Hep beraber bu akşam iftar yapıyoruz. Kreşimizde öğretmen arkadaşlarımız ile bir staj dönem geçiriyorlar. Bu ayın 24’üne kadar bizlerle beraber olacaklar. İftarımız yaptık. Onlardan iki tanesi Fas asıllı Müslüman arkadaşlarımız” dedi. 
İlk defa oruç tuttuklarını söyleyen stajyer öğrenci Joppich; “İlk defa oruç tutuyoruz. Bizi en çok zorlayan sabah saat 5’te kalkıp kahvaltı yapmamız oldu. Şu ana kadar hiç o saatte kalkıp kahvaltı yapmamıştık. Gün içerisinde zorlandığımız şey ise su içmemekti. Buna da zaman içerisinde alıştık. Son 5 dakika bize zor geldi” dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş