havadurum

Öz: "Hani evler ücretsiz yapılacaktı"

534

 CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale Ayvacık ilçesindeki hasar gören ve yıkılan evlerinin hala yapılmamış olduğunu gündeme getirerek Meclis Genel Kurulunda söz aldı. Konuşmasına Lozan Antlaşmasının yıl dönümünü kutlayarak başlayan CHP’li Öz, Ayvacık ilçesindeki depremzedelerin yıkılan evlerinin yapımına Nisan ayında başlanacağının sözünü hatırlattı. 

 
“Depremzedelerin evleri ne zaman yapılacak?”
Bülent Öz konuşmasının devamında;  “2017 Şubat ayında Çanakkale`nin Ayvacık ilçesindeki depremde Taşağıl, Tuzla, Yukarıköy, Çamköy ve Gülpınar köylerinde hasar ve yıkım meydana gelmişti.  Evleri yıkılan, hasar gören köylümüz AFAD`ın kurduğu konteyner evlerde yaşamaktadır. Deprem bölgesini ziyaret eden AK PARTİ milletvekilleri ve Hükûmet yetkilileri müjde vererek evlerin ücretsiz yapılacağını dile getirmişlerdi.  18 Mart törenlerinde Çanakkale`ye gelen Başbakan, depremzedeleri ziyaretinde, evlerin temellerinin 9 Nisan’da atılacağı sözünü vermişti. Bugün itibarıyla bölgeye bir çivi dahi çakılmamıştır” ifadelerine yer verdi.
 
“Söz verildiği halde depremzedeler mağdur mu kalacaklar?”
Öz; "Ücretsiz yapılacak denilen evlerin şimdi yirmi yıllık kredi ödemesini kabul edenler için yapılacağı söylentileri doğru mudur? Doğruysa, ödeyemeyecek olan vatandaşımız mağdur mu kalacaktır? Ücretsiz yapılacağının sözünü verdiğiniz evlerin yapımına ne zaman başlamayı planlıyorsunuz?” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Muğla’da yaşanan depreme de değinen CHP’li Öz; “Geçtiğimiz gün deprem yaşayan Muğlalı hemşehrilerime de geçmiş olsun dileklerimi sunarım” dedi.    (Şenol Güven)
Paylaş