havadurum

Öz; "Provokasyonlar Adalet Yürüyüşü'nü engelleyemez"

269

 CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan Adalet Yürüyüşü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamasında yürüyüş sırasından Düzce’de yaşanan yürüyüş yoluna ‘gübre dökülmesi’ gibi provokasyonları eleştiren Milletvekili Öz; “15 yıldır İktidarın her çıkmaza girdiğinde çamur at izi kalsın anlayışına bir yenisi daha eklendi ve Düzce’de yaşanan yola gübre dökme ile yola kurşun bırakma olayı ile akıllarınca yürüyüşümüzü engellemeye çalışmaktadırlar. Bu olayda Düzce Halkını bir kenara koyuyoruz. Düzce`ye girdiğimizden çıktığımız ana kadar bize olan ilgilerini görmüş bulunuyoruz. Biz sadece Adalet için yürüyoruz ve hiçbir provokasyona gelmeyeceğiz” dedi.

“Adalet Yürüyüşü partiler için değildir”

Açıklamasında iktidar kanadının ayrıştırıcı söylemlerine üzüldüklerini ifade eden Öz; . “Referandum sürecinde de parti kimliğimizle vatandaşımıza gitmedik. Bugün de yürüyüşümüzü parti kimliğiyle değil bir yurttaş kimliğiyle gerçekleştiriyoruz. Çünkü söz konusu toplumun duyarlılığıdır, geleceğimizdir ve yapılan toplumsal haksızlıktır. Bu yürüyüş sadece bir milletvekilimizin tutuklanması için de değildir. Bu yürüyüş ülkemizde Adaletsizliğe uğrayan her bir yurttaşımız içindir. Hakça bir yaşam, adilce bir düzenin tesis edilmesi içindir. Ülkenin her kademesini saran Adaletsizliklerin ortadan kalkması içindir” dedi.  Yürüyüşümüze destek her geçen gün artıyor ve AKP de görüyor ki bize tepki gösteren sayısı azalırken destek veren sayısı artıyor. Üstelik yanımıza gelenlere parti kimliklerini sormamamıza rağmen birçok kez biz AKP’ye oy verdik, referandumda evet verdik ama yürüyüşünüzde destekçiniz olacağız diyen vatandaşımız bizimle yürümektedir. Bu da yürüyüşümüzün gelecek kaygısı duyan herkesi etkilediğinin ve yarınlarda adalet ve güvence altında yaşamak isteyen herkesin demokratik tepkisi olduğunun göstergesidir. Gerçek adalet sağlandığında kazanan hiçbir parti değil, vatandaşımız ve ülkemiz olacaktır.

“Halkımız gerçekleri görmektedir”
AKP her seçim öncesi vatandaşımızı kandırdığını ifade eden Öz;  “AKP, 15 yıldır her seçim döneminde özellikle 1 Kasım Genel Seçimleri ve 16 Nisan Referandumunun kendi lehlerine sonuçlanmaması halinde terörün devam edeceği tehdidini savurmaya devam etmiştir. Bugün ise ne yazık ki, Şehitlerimiz gelmeye devam etmektedir. Adeta yurttaşlarımızın aklıyla oynayan bir iktidar karşısında halkımız gerçekleri görmektedir.  15 yıldır her seçim döneminde terör bitecek, ekonomi düzelecek vaatlerini seçimden sonra unutup yerine getiremeyenler, yol yaptık, köprü yaptık demekten başka halkın karşısına çıkamaz durumdadır” dedi. 
 
“AKP artan destekten endişe duymakta”
AKP’nin yürüyüşe desteğin artmasından endişe duyduğunu belirten Öz; “Adalet yürüyüşümüzün yoluna engel çıktıkça artan desteği gören AKP, eminiz ki ne bitmez yolmuş endişesi duymaktadır ve eminiz ki çıkıp ey CHP, o yürüdüğünüz yolları ben yaptım diyecektir. Adalet Yürüyüşümüzün yolu Aydınlıktır. Yürüyüşümüzün amacı vatandaşımızın adalet güvencesi altında yaşama özgürlüğüdür. Bizim tek amacımız, Türkiye`de demokrasinin, özgürlüklerin, adilce yaşam hakkının, hukukun üstünlüğünün, ayrışmanın değil toplumsal birlikteliğimizin sağlanması içindir. Adaletli bir Türkiye içindir” dedi.
(Atilla Akın)
Paylaş