havadurum

Öz; "Çan'dan hiçbir zaman vazgeçmedim"

618

 CHP Çan Belediye Başkan adayı ve önceki dönem Milletvekili Bülent Öz,  adaylık süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Siyasetin uzun bir yol olduğunu belirten Öz, bu uzun yolda hiçbir zaman yalnız hissetmediğini belirterek, tüm Çanlı hemşerilerine teşekkür ederek; “Çünkü, tüm hemşerilerim bu yolda her zaman beni bağrına bastı” dedi. Milletvekilliği döneminde ikametgah kaydını Çan’dan aldırdığı yönünü deki söylemlere cevap veren Öz; “Ne Milletvekilliğinden önce, ne Milletvekilliğinde, ne de Milletvekilliğinden sonra ikametgahımı hiçbir zaman Çan’dan aldırmadım. Çan’dan aldırdı’ diyenler, yanlış beyanla yalan ve iftira atmaktadırlar. Çan Nüfus Müdürlüğüne giderlerse iddia ettikleri gibi olmadığını görürler, doğru bilgiyi kayıtlardan alabilirler” dedi. Herkesi, Atatürk’ün söylemlerini ve yolunu örnek almaya çağıran Öz; “Baba dostu olduklarımız, ailelerimizin yıllarca birbirine gidip geldiği, her gün selamlaştığımız, çocukluk arkadaşı olduğumuz arkadaşlarımızın ayrıştırıcı, kamplaştırıcı ve gereksiz siyaset söylemleri, ne bu söylemleri yapanlara, ne de Çanımıza bir fayda kazandırır” dedi. Çan Belediye Başkan adayı Öz; “İşimiz gücümüz Çan olmalı diyorum. Bu yarışta herkese başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

 
“Hemşerilerim bu yolda her zaman beni bağrına bastı”
Açıklamasına, Çanlı hemşerilerine yanında oldukları için teşekkür ederek başlayan Öz; “Siyaset uzun soluklu bir yol. Kendimi bu uzun yolda hiç yalnız hissetmedim. Hemşerilerime ne kadar teşekkür etsem azdır. Çünkü, tüm hemşerilerim bu yolda her zaman beni bağrına bastı. Siyaset, insana hizmet etme sanatı olduğu gibi farklı düşüncedeki insanları bir araya getirme sanatıdır. Bu sebeple siyasette insan kazanmayı, gönülleri fethetmeyi hedeflediğim için siyasi nezaketi ve temiz üslubu hep ilke edindim. Eleştirirken bile kelimelerime dikkat ettim. 08.10.1972 yılında doğdum. Doğduğum günden bugüne ikametgahım hep Çan’daydı. Ne Milletvekilliğinden önce, ne Milletvekilliğinde, ne de Milletvekilliğinden sonra ikametgahımı hiçbir zaman Çan’dan aldırmadım. ‘Milletvekilliğinden sonra ikametgahını Çan’dan aldırdı’ diyenler, yanlış beyanla yalan ve iftira atmaktadırlar. Çan Nüfus Müdürlüğüne giderlerse iddia ettikleri gibi olmadığını görürler, doğru bilgiyi kayıtlardan alabilirler” dedi.
 
“Beni bilen bilir, bilmeyende kendi gibi bilir” 
Eleştirilerin belli bir düzeyde her zaman olacağını belirten Öz; “Benim Güzel Çanımda çocukluk arkadaşı olduğumuz, sokaklarında selamlaştığımız, sohbet ettiğimiz arkadaşlarımızın bu söylemlerine şaşırıyor ve üzülüyorum. Ben Çan’da doğdum, Çan’da büyüdüm ve hayatımın her döneminde Çanıma hizmet ettim ve etmeye devam edeceğim. Ölünce de Çan Şehir Mezarlığına annemin vebabamın yanına gideceğim. Bizim derdimiz daha güzel bir Çan nasıl olur, halkımız nasıl daha huzurlu ve mutlu yaşar, biz bu dilekleri sağlıyor olmak için neler yapabiliriz? Bunların peşinde koşmalıyız. Bu nedenle yalan, yanlış, mesnetsiz, iftira nitelikli yorumların yanlış olduğunu düşünüyorum. Eleştiri elbette olacaktır. Ama eleştiri düzeyinde kalırsa! O halde şunu söyleyeyim, beni bilen bilir, bilmeyende kendi gibi bilir” dedi.
 
“İşimiz gücümüz Çan olmalı”
Ayrıştırıcı söylemlerin Çan’a hiçbir şey kazandırmayacağını ifade eden Öz; “Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz millet için elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur’ diyen, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk`ü hep örnek alalım. Baba dostu olduklarımız, ailelerimizin yıllarca birbirine gidip geldiği, her gün selamlaştığımız, çocukluk arkadaşı olduğumuz arkadaşlarımızın ayrıştırıcı, kamplaştırıcı ve gereksiz siyaset söylemleri, ne bu söylemleri yapanlara, ne de Çanımıza bir fayda kazandırır. Hepimiz projelerimizi ortaya koyalım, halkımıza onlar için neler yapacağımızı anlatalım ve hemşerilerimizin kararını bekleyelim. İşimiz gücümüz Çan olmalı diyorum. Bu yarışta herkese başarılar diliyorum. Çan Belediyesi Başkanlığı adaylığım açıklandığı günden bu yana, parti örgütümüzün her kademesindeki mücadele arkadaşlarım başta olmak üzere, bana kucak açan, sahip çıkan tüm hemşerilerime yürekten teşekkür ediyorum” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş