havadurum

Özdil; "Umurbey için büyük hayallerim var"

884

 Geçtiğimiz hafta AKP Umurbey Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan İl Özel İdare Personeli Emlak Servisi memuru Selçuk Özdil, gazetemiz Çanakkale OLAY’ı ziyaret etti. Neden Belediye Başkanlık aday adayı olduğunu açıklayan Özdil, Umurbey için hayalleri olduğunun söyledi. Öncelikli  istihdam yaratarak, genç nüfusun kentlere göçünün engellenmesi olduğunu dile getiren Özdil,  bununla ilgili projelerini ise adaylığı sonrası açıklayacağını ifade etti. Özdil aday adaylığı ile ilgili; “Belediye Başkanı olmak hayalimdi. Emekli olduktan sonra Umurbey’e tekrar yerleşmeyi düşünüyorum. Rahmetli babamdan ufak bir yerim kaldı. Eşim hemşire, kızım üniversite de okuyor, oğlum 8’inci sınıfta. Onlara güzel bir hayat verdikten sonra sessiz sakin yeniden Umurbey’de yaşamayı düşünüyorum. Belediyecilik de de yabancı olmadığım için Umurbey için çalışmak istiyorum” dedi.

 
“Umurbey için hayallerim var”
Umurbey için hayalleri olduğunu belirten Özdil; “2008 yılından bu yana İl Özel İdare’de çalışıyorum. Umurbey için birçok proje ve hayalim var. Sayın Belediye Başkanımız Sami Bey’in yaptığı birçok projeye benimde ekleyerek katacağım birçok proje var. Büyükşehir yolunda ilerleyen Çanakkale’miz için köprü ile birlikte Umurbey’in de nüfusunun artacağını düşünüyorum. Yapılaşmadan tutun, diğer birçok hizmete kadara güzel projelerim var. Tabi bunları aday adaylığı sürecinde değil, aday olduktan sonra açıklamayı uygun görüyorum. Nasip olursa, Genel Merkezimiz ve buradaki teşkilatımız uygun görüp bu görevi bana verirse projelerimi tek tek hayata geçireceğim. Ben başvurumu geçtiğimiz Cuma Günü, Lapseki İlçe Başkanlığına yaptım.  Ailem de Umurbey’in köklü ailelerindendir. Sevilen sayılan insanlardır. Tabi bütün Belediye Başkanlarımız ellerinden geldiğince Umurbey için bir şeyler yapmaya çalıştılar. Ancak bir gerçek var Ak Parti iktidarının bir Belediye Başkanı var. Güzel hizmetler yaptı. Bizde bunların üzerine bir şeyler ekleyelim. Ak Belediyeciliğin kaybetmemesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.
 
“Kepez nasıl en büyük beldemizse, Umurbey’de o seviyelere gelmeli”
Genç nüfusun köy ve beldelerde yaşamak istemediğini bunun önüne geçecek projelerin üretilmesi gerektiğini söyleyen Özdil; “Projelerim için sadece bir tane tüyo vermek gerekirse; Umurbey’in şu anda 3 bin nüfusu var. Son seçimlerde 1997 seçmen vardı. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ‘Köyümüze Geri Dönelim’ şeklinde bir proje başlattı. Umurbey çok göç verdi. Nüfus bayağı düştü. Ben İl Özel İdare’den de biliyorum. Çanakkale’de 11 Belde Belediyesi kapandı. Çünkü genç nüfus artık köylerde yaşamak istemiyor. Şehirlerde yaşamak istiyor. Ben gençlerimizin elinden tutmak istiyorum. Kepez nasıl bizim en büyük beldemizse Umurbey’i de o seviyelere getirmek istiyorum. Bunun için istihdam lazım. Üç projem var, bunda 400 gencimize iş imkanı sağlayacak. İl Özel İdare’de bize çok yatırımcılar geldiği için birçok kişiyle tanışıyoruz. Çanakkale’mizin birkaç güzide beldesi var. Bunlarında imar durumlarını biz verdiğimiz için oraya çok büyük yatırımcılar geliyorlar. Ben zaten 5 yıl önceden buraya hazırlandığım için o insanlarla diyaloğumu çok iyi tuttum. Tabi bunlar istihdam için hazırlanan projeler. Daha birçok projelerim var” dedi.
 (Oya Koyuncu)
Paylaş