havadurum

Öztürk; "Dünyada örneği görülmemiş Arkeo Köy'ü yarattık"

957

 OPET A.Ş katkıları ile hayata geçirilen Arkeo Köy projesinde sona gelindi. Tevfikiye Köyü’nde OPET tarafından düzenlenen programla Arkeo Köy’ün en güzel evi ‘En Güzel Evim’ yarışması ile belirlendi. Yarışmaya 16 ev katılırken katılımcılara Bin TL üçüncülere 5 bin TL, ikincilere 7 Bin 500 TL, birinciye ise 10 Bin TL para ödülü verildi. Programın açılış konuşmasını yapan OPET A.Ş Kurucu Yönetim Kurulu üyesi Nurten Öztürk Arkeo Köy projesinin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte bu köyü dünyaya tanıtmak için kolları sıvadıklarını söyledi. Öztürk konuşmasının ardından projede yer alan herkesi yanına davet ederek teşekkürlerini iletti. Yarışmaya katılanlara teşekkür belgelerini veren Öztürk, dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

 
“Eserlerimizi gelecek nesillere aktaracağız”
Atalardan kalan miraslara sahip çıkmanın önemine değinen Öztürk; “Geçmişte ülkemizde pek çok uygarlık yaşadı, geldi geçti ve hep bir şeyler bıraktılar. Biz de onların bıraktıklarını hep tükettik. Bizim ülkelerimizden alınanlar hep diğer ülkelerin müzelerini süsledi. Bizden giden eserlerin ismini taşıyan ‘Bergama Müzesi’ gibi Bergama’yı oraya taşıyıp onun adına müze yapan ülkelerde var. Kendi yaşadığımız topraklara, atalarımızdan bize miras kalanlara sahip çıkamadığımız için onlar değerini bilip sergilemeye çalışıyorlar. Bizde, hayır bizde varız’ diyoruz Burası bizim ülkemiz. Bizim ülkemizde var olanları hiç değilse biz elimizde kalanlarla koruyup, gelecek nesillere en güzel şekilde aktaracağız. Buralara bir şeyler almak için gelin diyeceğiz. Biz evimi, kalbimizi açtık bizi daha iyi tanıyın, hep birlikte güzel bir dünya yaratalım” dedi.
 
“Arkeo-Köy’ü dünyaya tanıtmak için kolları sıvadık”
Öztürk; “Bir eser yaratmak kolay değil. Eserler tek başına da yaratılmaz. Bir sürü isimsiz kahramanları vardır. Bizde burada bir eser yarattık. Dünyada örneği görülmemiş, Türkiye’de ilk olan bir Arkeo-Köy modeli yarattık. Bu modeli dünyaya tanıtmak için kolları sıvadık. Buraya ilk geldiğimde konuştuğum gibi kolay olmadı. Ama buraya birlikte geldik. Hep beraber ortak eserimiz diyorum” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş