havadurum

Palamutun yerini hamsi aldı

1224

 15 Eylül’de kalkan av yasağının ardından balıkçılar, son derece hareketli bir balık sezonu geçirmeye başladılar. Palamut balığı oldukça ucuza satışa sunulurken, diğer balık çeşitlerine de rağbet yüksekti. Son günlerde azlığı nedeniyle palamut balığı tanesi 10-15 liradan 20-25 liraya kadar yükseldi. Palamutun yerini ise, hamsi balığı aldı. Özellikle fiyatı ile vatandaşların ilgisini çeken hamsi, her kesime hitap etti. Hamsinin 10 liraya inmesinin ardından vatandaşları balık yemeğe çağıran balıkçılar, bu yılın en verimli yıl olacağını söylediler. Balıkçı Refik Varol, tanesi 20-25 liraya kadar çıkan palamut balığının ardından en çok rağbeti hamsinin gördüğünü söyledi. Varol, hamsinin kilosunun 10-15 liraya kadar düştüğünü söyledi. Balıkçı Murat Taş, hamsinin ucuzlamasının ardındanvatandaşların hamsiye yönelmeye başladığını söyleyerek; “Geçen yıl son derece durgun bir balık sezonu geçirmiştik. Fakat bu yıl, geçen yıla göre çok hareketli bir balık sezonu geçireceğiz” dedi. Palamut balığının son günlerde pahalılaştığını söyleyen balıkçı Oğuz Askar; “Palamut balığının fiyatı yükselse de geçen yıl, bu fiyatlarda balık bulmak imkansızdı. Fakat bu yıl, çok güzel ve bereketli bir balık sezonu geçireceğiz” ifadelerimi kullandı. 

 
“Palamutun yerini hamsi aldı”
Refik Varol; “Palamut balığı, son günlerde yardımımıza koşmuştu. Tanesi 10 liraya, iki tanesi 25 liraya kadar palamut sattık. Palamut sezonu yaklaşık bir buçuk ay kadar devam etti. Fakat şuanda palamutun tanesi 20-25 liraya kadar çıktı. Çünkü palamut balığında azalma oldu. Fakat palamutun yerini hamsi aldı. Hamsi de şuanda 10-15 liraya kadar düştü. Çinakop ve lüferde de bir bolluk yaşanıyor. İleriki günlerde bu balıkların da fiyatları herkesin cebine göre düşecektir. Yine fiyatı yüksek de olsa palamut balığı satılıyor, vatandaş palamut almaya devam ediyor” dedi.
 
“Hamsi ucuzlamaya başladı, kilosu 10 liradan satılıyor”
Murat Taş; “Palamut balığı bugünlerde biraz azaldı. Doğal olarak fiyatı da yükseldi. Tanesi 10 lira olan palamut balığı, şuanda tanesi 20-20 liradan satılıyor. Tabi palamut fiyatları daha da yükselebilir. Fakat bugünlerde hamsi ucuzlamaya başladı, kilosu 10 liradan satılıyor. Doğal olarak vatandaşlar da hamsiye yönelmeye başladılar. Yani bu kış bol, bol balık tüketeceğiz. Geçen yıl son derece durgun bir balık sezonu geçirmiştik. Fakat bu yıl, geçen yıla göre çok hareketli bir balık sezonu geçireceğiz” dedi.
 
“Geçen yıl, bu fiyatlarda balık bulmak imkansızdı”
Oğuz Askar; “Bu yıl son derece hareketli bir balık sezonu geçiriyoruz. Tanesi 10 lira olan palamut, azalma olduğu için 15-20-25 liraya kadar çıktı. Fakat özellikle ana balığımız olan hamsi, kilosu 10 liraya kadar düştü. Bu da palamutun ardından güzel bir başlangıç. Bu yıl çinakop balığı bol olacak. Vatandaşlarımız bol, bol çinakop balığı yiyebilirler. Palamut balığının fiyatı yükselse de geçen yıl, bu fiyatlarda balık bulmak imkansızdı. Fakat bu yıl, çok güzel ve bereketli bir balık sezonu geçireceğiz” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş