havadurum

Parti İl Başkanları, seçimi değerlendirdi..

646

 2018 Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Genel seçimlerinin ardından siyasi partilerde hareketlilik başladı. Resmi olmayan seçim sonuçlarının ardından açıklamalarda bulunan Çanakkale siyasi parti İl Başkanları, 24 Haziran seçimlerini değerlendirdiler. AKP İl Başkanı Gültekin Yıldız, vatandaşların oylarını ülkenin bölünmez bütünlüğünden yana kullandıklarını söyledi. Yıldız, hep beraber tam bağımsız Türkiye’yi inşa edeceklerini dile getirdi. CHP İl Başkanı Güneşhan ise, seçim sonuçlarının halkın verdiği karar olduğunu söylerken, sonuçlara saygı duyulması gerektiğinin altını çizdi. Güneşhan, seçimin OHAL şartlarında yapıldığını söyleyerek adil bir seçim olmadığını dile getirdi. AKP’nin az bir farkla Çanakkale’de birinci parti olduğunu söyleyen Güneşhan, İttifaklar arası yarışta da Millet İttifakının açık ara birinci olduğunu sözlerine ekledi. İyi Parti İl başkanı Av. Eşref Bener Varol ise, vatandaşların sonuçların netlik kazanmasından sonra bilgilendirileceğini söyledi.

 
“Vatandaşlar ‘Recep Tayyip Erdoğan’ dedi”
Vatandaşların, oylarını Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullandıklarını söyleyen Gültekin Yıldız; “Çanakkale, bir karar verecekti bu seçimde. Oyunu Recep Tayyip Erdoğan’dan yana, ülkenin bölünmez bütünlüğünden yana kullandı. İnşallah hep beraber bize oy verenle, vermeyenle Büyük Türkiye’yi tam bağımsız Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
“OHAL şartlarında yapılan seçim, şeffaf bir seçim olamamıştır”
Çanakkale genelinde AKP’nin ama ittifaklar yarışında Milli İttifakın birinci olduğunu söyleyen İsmet Güneşhan; “Seçim sonuçları, halkımızın vermiş olduğu bir karardır ve buna da saygı duymak gerekir. Seçim demokratik koşullarda yapılamamıştır. 24 Haziran seçimleri, OHAL şartlarında yapılan bir seçim olmuştur. Seçim, şeffaf olamamıştır ama katılımı yüksek bir seçim olmuştur. Çanakkale’de geçtiğimiz dönem olduğu gibi 2 AKP, 2’de CHP Milletvekili görev almıştır. AKP, önceki dönem özellikle yurt dışı oylarıyla birinci olmuştu bu dönem de yurt dışı oyları ile az bir farkla birinci oldu. Ama Millet İttifakı, Cumhur İttifakını açık ara farkla geçmiştir. Muharrem İnce’ye Cumhurbaşkanlığı adaylığına ülke genelinde en çok yüzde Çanakkale’den çıkmıştır. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, oy yüzdesi bakımından Çanakkale’de birinci olmuştur. Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından önümüzdeki günlerde basın açıklaması yapacağız” dedi. 
 
“Millet İttifakı, Çanakkale’de birincidir”
Çanakkale’de ittifaklarla girilen seçim yarışında Milli İttifakın birinci olduğunu söyleyen Av. Eşref Bener Varol; “Millet İttifakı, Çanakkale’de birincidir. Çanakkale’yi, Çanakkale halkını doğru şekilde okumak gerekiyor. Çanakkale’de ittifaklarla girilmiş seçimde Millet İttifakı birinci oldu. Sonuçlar net şekilde belli olduktan sonra gerekli açıklama yapılacaktır” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş