havadurum

Parti il başkanları seçimleri değerlendirdi

981

 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Genel Seçimleri yaklaşırken, merakla beklenen Milletvekili adayları önceki gün açıklandı. Adayların kesin listesi, parti genel merkezleri tarafından YSK’ya bildirildi. Parti il Başkanları ise açıklanan adaylar ve seçim sürecine ilişkin Gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulundular. AKP İl Başkanı Gültekin Yıldız İl Binasında yaptığı bir basın toplantısı ile adaylarını tanırken, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, gazetemize yaptığı açıklamada önemli olanın parti ve ülkenin geleceği olduğunu söyledi. Güneşhan; “CHP’deki kişilerin başarısı değil, partinin ve ülkenin başarısı söz konusudur” dedi. MHP’de adaylar düzenlenen iftar yemeğinde tanıtıldı. Adayları tanıtan MHP İl Başkanı Hakan Pınar; “Asli hedefimiz 1 Kasım`da kaybettiğimiz bir Milletvekilliğini tekrar elde etmek” dedi. İyi Parti İl Başkanı Eşref Bener Varol, Çanakkale’de birinci parti olacaklarına inandıklarını söyledi.  HDP İl Eş Başkanı Seza Beytaş ise, adayları ile Çanakkale’de ve ülkede yapmayı düşündükleri projeleri sıraladı.

 
“Adaylarımızın her biri birbirinden kıymetli”
İl Binasında aday tanıtım toplantısında konuşan AKP İl Başkanı Yıldız; “Milletvekili adaylarımızı belirledik. Adaylarımızın her biri birbirinden kıymetli… Birinci sıra adayımız, Çanakkale’mizin gururu, tabiri caizse atom karıncamız Çanakkale Milletvekilimiz, Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan. Sayın Bülent Turan ile birlikte Çanakkale’miz devasa yatırımların merkezi haline geldi. Türkiye’de kişi başı en çok yatırım alan İller arasında 1’inci sıraya yükseldi. Her ilçemizde bir izi, mutlaka bir emeği var. Bu dönemde de çalışmaları inşallah hız kesmeden devam edecek. İkinci sıra adayımız Jülide İskenderoğlu. Çanakkale’mizin Jülide ablası. Önceki dönem kadın kolları başkanımız. Teşkilatımızın tüm kademelerinde çalıştı. Yaklaşık 3 yıldır da Genel Merkez Kadın Kolları Ekonomiden sorumlu MKYK üyeliği görevini yürütüyor. Herkes kendisini çalışkanlığı ve güler yüzü ile tanıyor. Teşkilatlarımızda çok emeği var. İnşallah aynı emeği bundan sonra milletvekili olarak verecek. Üçüncü sıra adayımız Furkan Sezer. Önceki dönem Biga Gençlik Kolları Başkanımız. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun, Tarım ve Hayvancılık ile uğraşıyor. Kendisi genç ve dinamik bir kardeşimiz” dedi.
 
“Önemli olan ülke geleceği”
Milletvekili adayları için önemli olanın kişiler değil, CHP ve ülkenin geleceği olduğu değerlendirmesinde bulunana CHP il Başkanı Güneşhan;  “CHP Milletvekili adaylarımız belli oldu. Bundan sonra amacımız adaylarımız ile birlikte genel seçimlerde, parlamentoda Millet İttifakı olarak çoğunluğu sağlamak olacak. Biz, buna inanıyoruz. Gerçekten şu anda halkın göstermiş olduğu ilgi ve yakınlık bunu açık ve net bir şekilde gösteriyor. Aday çoğunluğunu Millet İttifakı sağlayacak. Bunda da tabi ana gövdeyi CHP oluşturuyor. Dolayısı ile CHP olarak biz, önümüzdeki genel seçimler sonucunda birinci parti olacağız. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce,   Cumhurbaşkanı seçilecek ve daha sonrada Türkiye Cumhuriyeti’nin hızla Demokratik Parlamenter Sisteme geçmesi için gerekli yasal düzenlemeleri yapacak. Ve Türkiye tekrar Parlamenter Sisteme dönmüş olacak. Elbette Milletvekili adaylarında herkesin gönlünde başka biri yatıyordu. Ancak sonuç olarak adaylarımızın hepsi CHP’nin adaylarıdır. CHP’li olan her kişi, CHP’nin göstermiş olduğu adayların ve partinin başarısı için canla başla çalışacaktır. CHP’deki kişilerin başarısı değil, partinin ve ülkenin başarısı söz konusudur. Yoksa bugün o arkadaşlarımız, diğer bir gün ise başka arkadaşlarımız olur. Ülkenin ve partinin menfaati için siyaset olur” dedi. 
 
“Adaylarımız partimizin zenginliğidir”
Adaylarını partilerinin zenginliği olarak değerlendiren İyi Parti İl Başkanı Varol; “Milletvekili adaylarımızı belirledik. Adaylarımız partimizin zenginliğidir. Adaylarımızla beraber Çanakkale’de birinci parti olacağımıza inanıyorum.  Halkın teveccühü bize çok yüksek. Bugüne kadar olan siyasi arenada bir ihtiyaç olduğu için İyi Parti kuruldu. Şu anda halkında İyi Parti’nin çağrısına kulak verdiği görülüyor. Çanakkale’de de İyi Parti’nin Türkiye ortalamasının üstünde oy alacağına inanıyorum. Tüm teşkilatlarımız uzun zamandır seçime hazır şekilde çalışıyorlardı. Seçim takvimi açıklandıktan sonra da seçim çalışmalarına devam ettiler. İnşallah Çanakkale’de çok yüksek bir oy oranı ile mevcut partilerin aldığı tepkilerin İyi Parti’ye oy olarak yansıyacağını düşünüyorum. Bu yüzden de seçimi, başarı ile birinci parti olarak sonlandıracağımızı Meral Hanımı da Cumhurbaşkanı yapacağımıza inanıyorum” dedi.
  
“Amacımız, kaybettiğimiz bir Milletvekilliğini tekrar elde etmek”
Düzenlenen iftar yemeğinde adaylarını basına tanıtan MHP İl Başkanı Pınar; "İlk 4`ü belirlemek için bir tercih yapmak zorundaydık. Öncelikle il yönetimimizle, ilçe başkanlarımız ve ilçe yönetimlerimizle, ardından da siyasi paydaş ve duygu ikliminde buluştuğumuz sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıflarla istişare etmek suretiyle en iyi sonucu nasıl elde ederiz noktasında geniş tabanlı bir istişare yaptık. Ortaya çıkan nihai neticede bugün sizlerle milletvekillerimizi buluşturduk. Hedefimiz, en başında söylediğimiz gibi Milletvekillerinin tamamını elde etmek için kendimize bir hedef koyduk. Ancak tabi rasyonel bakacaksak, mevcut siyasi konjonktürü de dikkate alarak asli hedefimiz bir milletvekilliğini yani 7 Haziran`da alıp, 1 Kasım`da kaybettiğimiz bir Milletvekilliğini tekrar elde etmek. Hareketimizin mutfağından yetişen bir kare as çıkardık" dedi.
 
“Yaşam hakkımızı savunacağız”
Açıklanan adayları ile çevreden, ekonomiye birçok konuda yapacaklarını anlatan HDP il eş Başkanı Seza Beytaş; “Partimiz her şeyden önce insanlarımızın ağırlıklı bir şekilde insanca yaşamasını önceliğine koymaktadır. Doğanın korunması, ekolojik dengenin bozulmaması ve sürdürülebilir olması önceliklerimiz. Metalik madenciliğin ve termik santrallerin, köprünün yöre halkına son derece tehlikeli bir tehdit konusu oldukları bilinmektedir. Bunu önlemek için her türlü mücadeleye destek vereceğiz. Her durumda yaşam hakkımızı savunacağız. Partimiz kadın ve gençlik sorunları ile ilgili yüksek duyarlılığa sahip. Geleceğimizin yaşama güvencesi onlardır. İş ve emek dünyasının sorunları partimizin öncelikleri arasındadır.  Beslenme, barınma ve iş sahibi olma gibi temel sorunlarla karşı karşıyayız. Partimizin iktidarı ile bu sorunlar ortadan kalkacaktır. Kendini ifade etmek isteyen herkese kapımız açıktır. Barış, demokrasi ve özgürlük hattımızdan vaz geçmeyeceğiz” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş