havadurum

Pazar esnafı, durumdan şikayetçi

890

 Pazar esnafı neredeyse her gün yapılan zamlar dolayısı ile işlerin nerdeyse durduğunu belirtirken, vatandaşların kredi kartları ile alışveriş yapmalarından şikâyet etti. Gazetemiz Çanakkale olaya açıklamalarda bulunan esnaf Saffet Kayalı, büyük marketlerin reyonlarında bulunan Pazar ürünlerini eleştirerek; “Biz, küçük esnaf olduğumuz için bizi büyük marketler batırıyor” dedi. Aynı zamanda vatandaşın kredi kartlarına olan ilgisini de eleştiren esnaf Kayalı; “Pazarın yazı kışı yok insanlar her zaman geliyor ama biz küçük esnaf olduğumuz için bizi büyük marketler batırıyor. Bunlar sebzeciyi de bitiriyor, kuru bakliyatçıyı da bitiriyor. Büyük marketlerde manav reyonları, kuru bakliyat reyonları, zeytin-peynir reyonları daha bir sürü reyon pazarcıyı batırma noktasına getiriyor. Büyük marketler pazarı, Pazar ürünlerini aşırı derecede etkiliyor. Vatandaş, pazara geliyor ama bakmakla geçiniyor sadece almak istediği ürünleri kredi kartı vasıtasıyla alıyor. Ben bugün eleman çalıştırmaya kalkayım, çalışanın yevmiyesini çıkartamam. Zaten yer parası 30 lira bir kişi daha çalışsa yanımda onun parasını çıkartamam” dedi.

 
“Aynı fiyata satıyoruz ama kazanç yok” 
Ürün fiyatları uygun olmasına rağmen vatandaşların pazara ilgi göstertmediğini dile getiren esnaf Sefer Işık; “Pazar şuanda çok durgun ve vatandaş hep kartla alışveriş yapmak istiyor. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla vatandaşın alım gücü azalmış durumda. Geçen seneden kıyasla bu sene ürünleri daha pahalıya alıyoruz, aynı fiyata satıyoruz ama kazanç yok. Bir de belediyeden rica ediyoruz Pazar yerinin üstü onarılsın her yağmur yağdığında ürünlerimiz ıslanıyor, yıpranıyor. Buna bir çare bulunmasını istiyorum çünkü bu ürünlere para veriyoruz ziyan oluyorlar felaket derecede zarara uğruyoruz. Yetkililer bu soruna bir çare bulsun” dedi.
 
“Vatandaş, kredi kartlarının esiri olmuş vaziyette”
Pazarcı Ümit Yıldız da yapılan zamları eleştirdi. Vatandaşta nakit sıkıntısının olması pazarı çok etkilediğini belirten Yıldız; “Pazar zamlı geçiyor. Vatandaşta nakit sıkıntısı olduğu için kimse pazara uğramak istemiyor. Vatandaş kapı önlerindeki bakkal dükkânlarından kredi kartı ile alışveriş yapmayı tercih ediyor. Her şey, her geçen gün daha da zamlanmaya devam ediyor. Vatandaş, kredi kartlarının esiri olmuş vaziyette. Vatandaş, kredi kartları ile alışveriş yapmayı tercih ediyor. Vatandaş, pazara geliyor ama tezgaha uğramaktan kaçınıyor. Umarım önümüzdeki senelerde her şey daha iyi olacak” dedi. 
(Atilla Akın)
Paylaş