havadurum

Pazar yerleri açıldı, istenmeyen görüntüler oluştu

1565
Ülkedeki en fazla koronavirüs vaka yükselişi görülürken mücadele kapsamında başlatılan 17 günlük tam kapanma süreci ile birlikte Çanakkale`deki vaka oranlarında yarı yarıya düşüş yaşanmıştı. İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda Çanakkale Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile Pazar yerleri 10.00-17.00 saatleri arasında açıldı. 8 Mayıs Cumartesi günü kurulan İsmetpaşa semt pazarında vatandaşların uzun kuyruklar oluşturdu. Pazar yeri içerisinde ise vatandaşların oluşturduğu yoğunluk nedeni ile istenmeyen görüntüler meydana geldi. Vali İlhami Aktaş, ilk olarak Çanakkale Merkezde kurulan Cuma Pazarı ve Esenler Pazar yerinde denetlemelerde bulundu. Vali Aktaş`a Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`da eşlik etti. 
"Cumartesi günleri 10.00­17.00 saatleri arasında yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazaryerleri açık"
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararda; "Semt pazarları geçtiğimiz hafta sonu açılırken, İl Umumü Tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00­17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazaryerlerinin açık olabilmesi ve vatandaşlarımızın yaş sebze/meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazaryerine gidip gelebilmelerine izin verilmesine. Cumartesi günleri 10.00­17.00 saatleri arasında kurulacak pazarlarda sadece yaş sebze/meyve ile fide satılabilmesine (özellikle köylülerimizin ürünleri olmak üzere), temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. ürünlerin satışına izin verilmemesine. Pazaryerlerinde oluşabilecek yoğunluk göz önünde tutularak Kaymakamlıkların koordinasyonunda mahalli idareler tarafından gerekli tedbirlerin alınması, bu amaçla mevcut pazaryerlerinin genişletilmesi ve/veya ilave pazar alanlarının oluşturulmasına. Pazaryerlerine kontrollü giriş/çıkışları sağlamak için belirlenen noktalar haricinde diğer tüm alanların demir bariyer ve benzeri araç­gereç ile kapatılarak kontrolsüz giriş/çıkışların engellenmesine..." ifadelerine yer verildi. 
Vali Aktaş, Başkan Gökhan ile pazar yerini denetledi
Vali İlhami Aktaş, ilk Olarak Çanakkale Merkezde kurulan Cuma Pazarı ve Esenler Pazar yerinde denetlemelerde bulundu. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın da bulunduğu denetlemelerde Vali İlhami Aktaş, pazar yerlerinde Koronavirüs ile mücadele kapsamında belirlenen kurallara uyulup uyulmadığı ve uygulanan Koronavirüs tedbirleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali İlhami Aktaş, "Alınan tedbirlere uyarak evlerinde kalan ve bu çalışmalarda bizlere destek veren bütün Çanakkaleli vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Vatandaşlar sosyal mesafeyi ihlal etti
Tam kapanma süreci ile birlikte Çanakkale`de vaka oranlarında yarı yarıya düşüş yaşanmış, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel verileri paylaşarak Çanakkale`nin en fazla düşüş gösteren iller arasında olduğunu belirtmişti. Hafta sonu açılan pazar yerlerinde ise vatandaşlar istenmeyen görüntüler oluşturdular. Pazar yerlerinin kapısında uzun kuyruklar oluşurken, pazar yeri içerisinde ise sosyal mesafenin ihlal edildiği görüldü.
(Eren Aşnaz)
Paylaş