havadurum

Premium Konutları hak sahipleri tapularını aldı

899

Çanakkale Belediyesi tarafından Eski Sanayi Bölgesinde kentsel yenileme çalışması nedeniyle elde edilen konutlar, hak sahiplerine teslim edildi. Konutların merkezinde bulunan boş alanda düzenlenen Tapu Dağıtım Törenine, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Belediye Meclis Üyeleri, CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Metin Ümit Ural, Bayar Palas İnşaat sahibi Mustafa Bayar ve kentli vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Gökhan, evlerin, sahiplerine hayırlı olmasını diledi. Kentsel yenileme ile ilgili hedeflerini olduğunu söyleyen Gökhan, Barbaros Sanayi bilgesinde de hak sahipleriyle anlaşılması sonucu çalışmaların yapılacağını dile getirdi. Konutların bulunduğu alanda daha önce odun ve kömür satıcılarının yanı sıra sanayi bölgesi olduğunu söyleyen Gökhan; “Burası, eski küçük sanayi bölgesi idi. Burada bulunan dükkânların üzerlerinde çıkma ev vardı. Zaten buradaki evlerin çoğu kaçaktı. Diğer tarafta ise odun ve kömür satıcıları vardı” dedi.

 
“TOKİ’nin en tehlikeli tarafı, mal sahipleriyle pazarlık etmemesi”
Kentsel dönüşümün, vatandaş mağdur edilmeden yapılmasını ön plana aldığını söyleyen Gökhan; “Biz, kentsel dönüşüm kavramını, kendi yerinde, belediye sınırlarında yerel yönetimle beraber yapılmasını ve vatandaş mağdur edilmeden yapılmasını ön plana aldık. Bu TOKİ, her yere girdi ama bir Çanakkale’ye girmedi. Burada TOKİ’nin en tehlikeli tarafı özellikle mal sahipleriyle çok fazla pazarlık edilmiyordu. Bir teklifte bulunuyor, işine gelmiyorsa veriyorlar parayı çıkarıyorlar. Burada oturan ve altlarındaki dükkânların kirasıyla geçinen insanlar vardı, şimdi ‘Al parayı çık dışarı’ diyemezsin. O binaların değeri ne kadar ki ne kadar ücret vereceksiniz. Tabi bunlar, Sosyal Konutlarla da ilgili. İnşallah en kısa zamanda orayı da çözeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
“Hak sahipleri bize güvendiler, tapularını verdiler”
Tüm hak sahipleri ile tek tek görüştüklerini ifade eden Başkan Gökhan; “Barbaros Mahallesinde, buralarda yolları biraz genişlettik, kat artışı yaptık. Biz, burada 49 hak sahibi ile birebir görüştük. Çünkü mirasçılar var, ortaklıklar var. Biz, hepsiyle günlerce görüştük ve sonuç olarak işi bir noktaya getirdik. Burada bir imar tadilatı yaptık. Burası sanayi alanıydı, biz konut alanına çevirdik. 6 kat konut alanı verdik. Bu alan, çok güzel bir alan. Çünkü şehir merkezine yakın, Pazar Yeri’ne yakın, iş merkezlerine yakın. Dolayısıyla burada yeniden sosyalleşme alanı yaratmış olduk. Ben, özellikle hak sahiplerine, bize sonuna kadar güvendikleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu, insanlar kendi tapularını belediyeye verdiler. Bakın, bu çok önemli bir şey, bu bir güven meselesi hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
“Konutların 77 adedi hak sahiplerine verildi”
Gökhan, konuşmasının devamında; “Bu alan için proje yarışması yaptık ve bu yarışmaya Çanakkaleli mimarlar katıldı. Yarışma için 35 tane proje geldi. Burada, 25 proje içinde oylama yapıldı. Sonra ihaleye çıktık ve buradaki konutların 77 adedi hak sahiplerine verildi. Bin metrekare 170 araçlık otopark alanı var. Buradaki 24 konut ve 30 araçlık otopark alanı belediyeye verildi. Burada yaptığımız konutlarla beraber karşıdaki otelin değeri arttı. Dolayısıyla dükkan ve evlerin de değeri arttı. Bizim bundan sonraki hedefimiz, buradan Atatürk Caddesi’ne kadar devam etmek ve Sarı Çay’ın karşısındaki Barbaros Sanayiyi çözmek” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş