havadurum

Prof. Dr. Telat Koç, Merkez İlçeye talip oldu

2080

 Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Türker Savaş ve Eğitim Sen Şube Eski Başkanı Prof. Dr. Telat Koç, Türkan Saylan Kültür Merkezinde basına yaptıkları açıklamada yaklaşan CHP İl ve Merkez İlçe seçimlerinde yönetim organlarına aday olduklarını belirttiler. Prof. Dr. Koç;  “Buradan hareketle bu sürecin getirdiği, örgüt içi demokrasiyi örgüt ve üyeler arasında eksiksiz gerçekleştirerek, her türlü iletişlim ve tartışma ortamında kişisel hak ve özgürlükleri kısıtlamadan, tartıştığı konularda kişilik haklarına saygısızlık etmeden oturtarak bir yönetim olması gerekir diye düşünüyoruz. Bu yönetim mutlaka olacaktır. Çünkü CHP üyelerinin hem Çanakkale’de hem de Türkiye genelinde böyle bir potansiyeli var. Bizler önümüzde parti içi seçim süreçlerinde belli organlarda görev almak ve bu iddia ettiğimiz sorumlulukları da yerine getirmek istiyoruz” dedi. Üst düzeyde herhangi bir beklentilerinin olmadığı, kritik olan yerel ve genel seçimlerde sorumluluk almak istediklerini ifade eden Savaş ise; “Biz daha üst düzeylerde beklentimiz yok. Bizim sadece ve sadece sorumluluk almak istiyoruz. Önümüzdeki süreçte yerel ve genel seçimlerde var. Bu süreçte Çanakkale’nin çok dikkatli olması gerektiğini düşünüyoruz. CHP bu süreçten alnı ak bir şekilde çıkacaktır. Bunu gerçekleştirilebilmesi içinde bizler sorumluk almak istiyoruz. İl Yönetimi için herhangi bir düşüncemiz yok öncelikle merkez ilçe seçimimiz var” dedi. 

 
“CHP’nin içinde demokrasinin eksiksiz bir şekilde işlemesi gerekiyor”
Ülkede gerçek demokrasiyi hayata geçirememe sorunu olduğu ancak Türkiye’de emeği, demokrasiyi ve laikliği öne çıkartan bir bakış açısını her zaman var olduğunu belirten Koç;  “Bu kavramlar kolay taşınan kavramlar değil. Emek verilmesi gereken kavramlar. Bunların öne çıkartılabilmesi için kurumlara ve kişilere ihtiyaç var. Biz bu basın açıklamasını yapan iki CHP üyesi olarak CHP’nin bunu taşımakta özel bir rolü olduğunu, belirleyici olması gerektiğini ve buradan doğru lokomotif görevi görmesi gerektiğini düşünüyoruz. Buradan doğru CHP’ye ayrı bir önem atfediyoruz. Bunun nedeni de CHP, ülkede demokrasiyi engelleyen, tek insan, tek partisi değildir. CHP’de üyeler kurumlar ve kurullar ortaya çıkar. Bu anlamda demokrasiyi tanıma gücünü elde eder. CHP’nin içinde demokrasinin eksiksiz bir şekilde işlemesi gerekiyor. Yaşanan her süreçte belirleyici olanın üyeler olması ve üyelerin her süreçte aktif olarak ulunması gerekiyor. Böyle olduğunda hem sokak ve tabandaki sorunları hissetme ve belirleme, buradan doğru çözüm üretme açısından bütün bağlantıları kurma şansınız olur. Bunları önünüze koyduğunuzda olay üye olarak bize de dönmüş oluyor. Bu durum bize sorumluluk yüklediğini düşündük. Üniversitede bilim insanı olarak sorumluluk veriyoruz. Toplumda birey olarak var olmaya çalışıyoruz. CHP üyesi olarak var olmaya çalışıyoruz” dedi. 
 
“Tüzük gereği bir isim gerekiyorsa şu anda sorumluluğu ben alıyorum”
Örgüt içi demokrasiyi, örgüt ve üyeler arasında eksiksiz gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Koç; “Her türlü iletişlim ve tartışma ortamında kişisel hak ve özgürlükleri kısıtlamadan, tartıştığı konularda kişilik haklarına saygısızlık etmeden oturtarak bir yönetim olması gerekir diye düşünüyoruz. Bu yönetim mutlaka olacaktır. Çünkü CHP üyelerinin hem Çanakkale’de hem de Türkiye genelinde böyle bir potansiyeli var. Bizler önümüzde parti içi seçim süreçlerinde belli organlarda görev almak ve bu iddia ettiğimiz sorumlulukları da yerine getirmek istiyoruz. Partinin bu ilkleri ve tüzüğünün gerçekleşmesine katkı vermek istiyoruz. Buralarda daha önce de pek çok kez ifade ettiğimiz gibi eğer bu birlikteliği gerçekleştiremezsek yerel demokrasiyi ve oradan hareketle ülkedeki demokrasiyi taşıyamayız diye düşünüyoruz. Türker hocamlar iki parti üyesi olarak hem bu konularda görüşlerimizi paylaşmak, hem de yapılması gerekeni madem söylüyoruz o zaman bizler partinin yaşadığı seçim sürecinde, partinin yönetim organlarına adayız. Bunu açıklama ihtiyacı hissettik. Ancak bizde şöyle bir şey var bahsettiğimiz gibi aslında kolektif bir yönetim oluşturmak istiyoruz. Ancak tüzüğümüz gereği herhangi bir arkadaşın bunu taşıması gerekiyorsa şu anda belirlediğimiz isim olarak benim adımı düşünüyoruz. Ancak zaman içerisinde başka bir arkadaşımız bu görevi daha iyi taşır denildiğinde elbette değişebilir ancak şu anda hedefimiz bu. Ancak kafamızdaki yönetim tarzı başkanlık yada yürütme kurulunda olan arkadaşların iş bölümünde olması. Herkesin emperyalist bir savaş içerisinde köşeye sıkıştırılmış bir zamanda tek adam rejimine karşıysak buna alternatif bir yaklaşımı bütün üyelerimiz işle beraber yaratmayı düşünüyoruz. Ancak şu anda bir kişinin ismi geçecekse bu görevi ben taşımayı düşünüyorum” dedi. 
 
“CHP seçimlerden alnı ak bir şekilde çıkacaktır”
Üst düzey bir beklentileri olmadığı sorumluluk bilinci ile hareket etmek istediklerini ifade eden Savaş; “Bizim hiçbir kişisel hırsımız yok. Bizim hiç kimse ile bir sorunumuz yok. Biz CHP üyelerini tamamını kucaklıyoruz. Bizim daha üst düzeylerde beklentimiz yok. Biz sadece ve sadece sorumluluk almak istiyoruz. Önümüzdeki süreçte yerel ve genel seçimlerde var. Bu süreçte Çanakkale’nin çok dikkatli olması gerektiğini düşünüyoruz. CHP bu süreçten alnı ak bir şekilde çıkacaktır. Bunu gerçekleştirilebilmesi içinde bizler sorumluk almak istiyoruz. İl Yönetimi için herhangi bir düşüncemiz yok öncelikle merkez ilçe seçimimiz var. Dolayısı ile Merkez İlçe seçimini düşünerek şu anda bu açıklamayı yapıyoruz. İl Yönetimi için daha sonra görüşlerimizi paylaşacağız” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş