havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

RIZA SARRAF PAÇAYI KURTARDI YA ÖTEKİLER

1950-1960 arası civar ilçelerimizin birinde 10 yıl belediye başkanlığı yapan, yılın 6 ayının Ankara7da geçiren Demokrat Partili (D.P.) kişi için çalıyor ama, çalışıyor derlerdi demokratlar, yaptığı da bir işhanı, sinema ve otel 10 yıl bu kadar büyük işleri sığdırma becerisi gösteren başarılı belediye başkanı 27 Mayıs 1960 Askeri ihtilali olmasaydı bugünlere dek başkanlığı sürdürürdü, aslında hamam değişmedi, tellaklar değişti.

554

 

 

                Rıza Sarraf adında bir İran vatandaşı Amerika’ya kapağı atarak, idam edilmekten, İran’a Türkiye’den iade edilmekten kurtuldu.    Türkiye’de her ne kadar İstanbul Boğaziçi’ndeki yeni inşa ettirdiği köşk yıkılamıyor veya yıkamıyorsa da kendisinin milyar dolarları, siyasilere dağıttığı milyon dolarlar ayakkabı kutularında ortalığı saçıldıysa da bakan çocuğunun rezidans yatak odasında 7 çelik kasa da milyon Euro dolarlar, para sayma makineleri bakanın kolunda 700 bin liralık kol saati basında onurla afişe edilmiş olsa da Cumhuriyetimizin savcılarınca takipsizlik kararı, yüce meclisimizin onurlu AKP vekillerince aklandıysa da, yine de akıllı adam, Razı Sarraf işi sağlama aldı. Can güvenliği içinde ceza evine girmeyi daha güvenli gördü, şimdi U.S.A. garantisi içinde canını da kurtardı.

                Ya ötekiler, bakan oğlu, Barış Güler şirketini kapadı, tasfiye etti, kol saatli bakan aile şirketini böldü, yeni bir şirket kurdu, Avrupa bakanı elbise torbasında taşındığı iddia edilen pat-patları ne yaptığı belirsiz şirketini devretti, sen sağ bunlar erdi Allahın izniyle selamete, aslında bunlara da hiç lüzum yoktu ama 7 Haziran 2015 seçimleri bunları da bir nebze ürküttü ne olur ne olmaz Necip Türk halkı, milli irade şeytana uyar, AK yoldan Allahın iradesinde sapar, başımıza iş açar diye korktular. Aşk olsun yani bizim halkımız neciptir, vefalıdır, kaz gelecek yerden tavuğu esirgemez, 600 yıl yaşasın padişahım diye haykırdı şimdi de ömür boyu yaşasın başkanıma hazırlanıyor.

                Hoşçakalın.