havadurum

Rektör adayı Prof. Dr. Şener, "2023 vizyonuna destek olmak için aday oldum"

1326
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, geçtiğimiz hafta ÇOMÜ rektörlüğüne aday olduğunu açıklamasının ardından çalışmalarına hız kesmeden başladı. Alanlarında uzman bilim insanlarıyla ÇOMÜ`de hayata geçirmek istediği projeleri ortak akılla hazırlamaya başlayan Şener diğer taraftan ise öğretim üyeleri, öğrenciler ve Çanakkalelilerle de bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuyor. Şener, akademik alanda en büyük isteğinin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`ni en iyi yerlere getirmek olduğunu ifade etti. Türkiye`nin parlayan yıldızı olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nin tercih edildiği halde, hak ettiği yerde olmadığını belirten Şener, "2023 vizyonuna destek Türkiye`nin olmak için rektör olmaya karar verdim" sözlerine dikkat çekerek, "Yıllardır üniversitemizi gerek bilimsel çalışmalar gerekse tercih edilme konusunda hak ettiği yere taşınamadı. Öğretim üyelerimiz ve idari personelimizle birlikte tabi öğrencilerimizin de desteğiyle üniversitemizi Türkiye`nin önde gelen üniversiteleri arasına sokarken, iş dünyamız, çiftçimiz, esnafımız kısacası üniversitemizi Çanakkalemizle kucaklaştıracağız" diye belirtti.
 
İş insanlarıyla bir araya geldi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği`nin (MÜSİAD) hafta sonu yapılan 6. Genel Kuruluna katılan Şener, başkan seçilen Eyüp Tan`a başarılar diledi. MÜSİAD`ın hem Türkiye hem de Çanakkale için çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Şener, "Ülkemizde milyonlarca kişiye istihdam sağlayan iş dünyası temsilcilerimizin bulunduğu MÜSİAD Türkiye ekonomisinde çok önemli bir yere sahiptir. Her zaman yatırımdan ve milli ekonomi kalkınmasından yana kararları hep desteklemiştir. Çanakkale ekonomisinin de büyümesinde MÜSİAD üyeleri hep aktif rol oynamıştır. En önemlisi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın `2023 Türkiye Vizyonuna` her fırsatta destek olmuştur. Olmaya da devam ediyor. Üniversite ve iş dünyası birlikteliğine çok önem veriyorum. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli ve her yönden güçlü iş gücünü karşılamak için çalışmalar yapacağız" sözlerine yer verdi.
 
"Çanakkale hem ekonomi hem de turizm başkentleri arasında yer alacak"
Şener, MÜSİAD Genel Kurulu`nda Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile de sohbet eden ederek, Çanakkale`de yapılan çalışmalar için teşekkür etti. Rektör adayı Şener, "Çanakkale ülkemiz için çok önemli bir kent. Gerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerekse milletvekilimiz Turan Çanakkale`nin hak ettiği hizmeti alması için önemli çalışmalara imza atıyorlar. Bunun en güzel örneğini geçen yıl açılan 1915 Çanakkale Köprüsü. Artık kentimiz daha ulaşılabilir bir noktaya geldi. Önümüzdeki süreçte yapılacak otoyollar, organize sanayi bölgeleri, altyapı çalışmaları ve önemli projelerle Çanakkale Türkiye`nin hem ekonomi hem de turizm başkentleri arasında yer alacağına inanıyorum" dedi.
 
"Üniversitemizi Çanakkalemizle kucaklaştıracağız"
Şener, ÇOMÜ rektörlüğüne adaylığını açıkladıktan sonra olumlu geri dönüşler aldığının altını çizerek, "2023 vizyonuna destek Türkiye`nin olmak için rektör olmaya karar verdim. Yıllardır üniversitemizi gerek bilimsel çalışmalar gerekse tercih edilme konusunda hak ettiği yerlere taşınamadı. Öğretim üyelerimiz ve idari personelimizle birlikte tabi öğrencilerimizin de desteğiyle üniversitemizi Türkiye`nin önde gelen üniversiteleri arasına sokarken, iş dünyamız, çiftçimiz, esnafımız kısacası üniversitemizi Çanakkalemizle kucaklaştıracağız. Adaylığımı ilan ettiğim ilk andan bu yana Çanakkalemizin tüm kesimlerinden büyük destek gördüm, görmeye de devam ediyorum. Bizim sloganımız `Hep birlikte daha ulaşılabilir ve her geçen gün bilimsel çalışmalarla büyüyen ve gelişen bir üniversite`. ÇOMÜ`de bunu yapacak altyapı, bilim insanları ve öğrencilerimiz var. Görev yaptığım süre boyunca üniversitemizde yapılamaz denilen, birçok bilimsel çalışmayı hayata geçirerek, genç nesillere hep örnek oldum. Rektör olduktan sonra da yapacağımız projeler ve bilimsel çalışmalarla üniversitemizin ismi Türkiye`nin önde gelen üniversiteler arasında yer alacaktır. Buna inanıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi ben de her zaman yeni nesile hep inandım, inanmaya da devam edeceğim" diye belirtti.
 
"Kent esnafımızla ortak projeler yapmak istiyoruz"
Bunun yanı sıra Çan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu`na da katılan Şener, yeniden başkanlığa seçilen Davut Tekne`ye başarılar diledi. Esnafın toplum için önemine değinen Şener, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın destekleriyle rektör olarak atandığımız zaman, kent esnafımızın hep yanında olacağız. Onları bilim insanlarıyla bir araya getirerek, ortak projeler yapmak istiyoruz. Esnafımız neye ihtiyaç duyarsa, onların bir kardeşi, abisi sizi hep yanlarında olacağım." şeklinde konuştu. 
 
"Öğretim üyesi erozyonunu önleyeceğim"
Şener, öğretim üyelerinin çalışma ortamlarını rektör olması halinde iyileştireceğini kaydederek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, eğer takdir eder ise rektör olursam, ilk olarak öğretim üyesi erozyonunu önleyeceğim. Öğretim üyeleri neden buraya gelmelerine rağmen burada durmuyorlar. Benim elimde böyle bir imkan olursa, öğretim üyelerini ortamını maddi ve manevi olarak iyileştirmek gerekiyor. Öğretim üyelerimizi yeniden Çanakkale`ye kazandırmak için durmadan çalışacağım. Onların iyi bir öğretim gerçekleştirmesi için kaliteli rahat çalışma ortamlarını yaratılıp sorunlardan uzak bilimle uğraşmaları için elimden geleni yapacağım" dedi.
 
"Sağlık turizmini, Çanakkale`de şekillendirip canlandırmak lazım"
Hükümetin üniversitelere ciddi anlamda önem ve destek verdiğini söyleyen Prof. Dr. Şener, her şeyi devletten beklememek gerektiğini vurgulayarak, "Gelir getirici faaliyetleri artırmak gerekiyor. Mesela benim projelerimden biri sağlık turizmi. Sağlık turizmini, Çanakkale`de şekillendirip canlandırmak lazım. Organize Sanayi bölgelerine İstanbul`dan yoğun talep ve yatırım var. Bunları sağlık turizmiyle birleştirmek gerekiyor. Bu bir fırsat. Köprünün yapılması, tünellerin açılması buraya insan trafiğini artıracak. Bu nedenle sağlık turizmini canlandırmak lazım. Bu ne olabilir estetik olabilir, diş olabilir, saç ekimleri olabilir. Bunları çeşitlendirip artırmak mümkün. Bu nedenle Çanakkale Balkan ülkelerinden insanlar çekilebilir. Üniversitelerde eğitimin yanında birer sanayi fabrikası gibi ekonomik çalışmalar yapılabilir" diye belirtti.
 
"Ufak dokunuşlarla çok ciddi geri dönüşler elde edebiliriz"
Çanakkale ve ilçelere ait projelerin hazır olduğuna vurgu yapan rektör adayı Şener, "Dosyamız hazır. Sağlık Uygulama Hastanesinin ciddi anlamda mali disipline ihtiyacı var. Mali disiplin ile neyi kastediyorum. Hastanenin ısınma maliyeti aylık 3 milyon TL civarında. Aslında bu hastanenin total gelirinin beşte biri neredeyse. Bu konu proje ile tasarrufa çevrilebilir. Ne yapılabilir. Düşündüğüm bir proje ile çeşitli destekler ile rüzgâr türübünü enerji santrali kurulabilir. Böylece hastane ve kampüslerin tasarruf etmesi sağlanabilir. Çünkü ciddi bir gelir dışarıya çıkıyor. Bu tarzdaki ufak dokunuşlarla çok ciddi geri dönüşler elde edebiliriz. Bu konu hakkında da destek alınarak yapılmasını planladığımız çeşitli projelerimiz hazır" diye konuştu.
(Damla Yeltekin)
Paylaş