havadurum

Ruşen Fuat

1259
OSCAR ADAYIMIZ TAYYİP ERDOĞAN
                RTE, Akil adamlardan aktör Kadir İnanır’la sohbetinde, bakın ne güzel yumuşak konuyorsunuz, önce politik konuşmalarınızda da sakin olsanız’a önce kızmış, arkasından toplum önüne çıkıyoruz, sen filmlerinde her role göre artistlik yapıyorsun değil mi? diye yanıtlamış, gökten yere kadar haklı, her aktör üstlendiği kişiliğe göre tavır, konuşma da başarılı olduğu sürece şöhret basamaklarında tırmanır. Bu aktörlük dünya da tüm politikacılar için geçerlidir.
                RTE önce veziriazam rolüyle, şeyhülislama sorulması gereğini, vazederek, muhteşem yüzyıl filminden daha fazla gişe rekoru kırmıştır.
                RTE İstanbul Taksim’de Gezi Parkına kışla, Atatürk Kültür Merkezi yerine Opera Binası inşaatına karar vererek, ne kadar klasik müzik hayranı olduğunu anlatmak istedi, bazı kalın kafalılar anlamadı. Klasik müzik şefi rolünde maestroluğunu gösterdi.
                Çözüm sürecini hayata geçirip, 30 yıldır süre gelen kavgayı barışa ulaştırmak kolay değil, Nobel Barış ödülüne aday gösterilme girişimi ne oldu bilmiyoruz.
                RTE’nin duruşu, yürüyüşü, selam verişi kendi ifadesine göre gelmiş-geçmiş hiçbir başbakan da görülmemiş, rol icabı Adolf Hitler’in diktatörlük rolü oynayan Charlie Chaplin’den daha başarılı oynadığı bazı çapulcu ve teröristlerce söylese de, kararı sandık belirler.
                Faiz lobi’sinin, Divan Oteli koç ailesi ve çalışanları yaralı vatandaşlara kucak açmasını ayaklanmaya yataklık yapmakla, ümüğünü sıkmakla savcıları göreve çağırması, emret başkanım rolü tam Oscar’lık.
                Kürtaj sezaryen, doğum kontrol hapının kısırlaştırması, tam 5 çocuk viagra’nın nimetini her doktor başarılı rolü yapamaz, devamı gelecek sayıda…
                Hoşçakalın…