havadurum

Ruşen Fuat

1296

DÜN ÇOMÜ’YE BUGÜN AKP’YE YAKIŞMIYOR

                C.H.P. milletvekili Ali Sarıbaş, ÇOMÜ rektörü Sedat Laçiner’in bu üniversiteye yakışmadığı görüşünü dile getirirken pekte haksız sayılmaz. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mi, İlahiyat Fakültesi mi? Olduğu hele geceleyin Çanakkale’mize gelen misafirlerimiz ışıklı koskoca levhayı görünce ne düşünürler ve kanıları ne olur. Hele dinci kesimin gelecek yıllarda 3000 ilahiyat öğrencisi alınacak söylentisi büyük onurla ve sevinçle kamuoyuna sergileniyor. Evet, İmam-Hatip okulları yetenekli, eğitimli imam ve hatipler yetiştirme amacından saptırılmış, kadın imam hatip yetiştirmek gibi Müslümanlığımızın kurulları ihlal edilmiş günaha girilmiş, din politikaya alet edilmenin yolu açılmış, Yola Devam sloganı AKP nin simgesine dönüştürülmüştür. Keşke tüm din adamlarımızı ilahiyat fakültesi eğitimi görmüş olsalar, tüm İslam âleminin en güzel, en gerçek İslam toplumu olan bizlerde en yakışanı olurdu. Ancak imamlık, hatiplik, müftülük yerine kimi politikaya atılıp milletvekili, bakan, başbakanlık peyine takılıyorlar, kimileri müdür, kaymakam, valilik sevdasına döşüyorlar. Tıp doktoruna hâkimlik yaptırmaya benzer.

                Çomü ilk kurucu rektörü Mete Tunçoku Çanakkale’nin sivil toplum örgütleriyle yaptığı ve Çanakkale’liler nasıl sahiplenir yönteminin tartışıldığı bir toplantıda, DYP Çanakkale milletvekili Süleyman Ayhan’ın katıları olmuş ancak sayın rektör Tunçoku’na partili kişilerin kendilerince öneriler doğrultusunda kadrolaşma önerilerine şiddetle karşı koymuş, onurlu bir rektöre yakışır tepkiyi gösterme cesareti gösterdiği, o toplantıda bulunanları hala anılarındadır. Beni de o zamanlar adam yerine koyduklarından en yakın tanığıyım.

                Taksim Gezi Direnişi değil Türk Gençliğini dirilişidir. Türk’ün kendini buluşudur. Çoğu kültürlü kitle olayı anladı ama bazı kalın ve koca kafalılar hala anlamadılar veya anlamak istemiyorlar, işlerine gelmiyor.

                Sevgili rektörümüzün uzmanlık dalı siyaset bilimi kariyer sahibi olması gezi direniş-dirilişin ne anlama geldiğini hemen anlamış, Çanakkale korolar festivalindeki konuşması alkışlanır değerdedir. Her ne kadar AKP iktidarını terk edilme gibi yorumlara neden olmuşsa da bir bilim adamından beklenen onurlu bir davranıştır. Hele hele günah çıkarma hiç ama hiç değildir.

                Hoşçakalın….