havadurum

Ruşen Fuat

1353
SEVGİLİ YÖNETİCİLER LÜTFEN KENDİNİZİ YENİLEYİN
 
                İnsan doğasından kaynaklanan tutkuları kolay kolay bırakamaz. Bazı toplumlar değişime daha çabuk, bazıları daha geç geçiyor. Erken adapte olanlar yol alıyor geç uyananlar çok gerilerde kalıyor. Aynen biz doğu toplumunda, geri kalmışlığın tek gerekçesi olarak açıklanabilir.
                En başta adalet sistemi, hâkim tek başına veya heyet halinde cüppeleri sırtında kürsüde, avukat ve savcı karşı karşıya masalarında sivil giysilerde biri kamuya diğeri bireyi savunuyorlar. Savcılar da avukatlar gibi adalet saraylarının dışında yazıhanelerde çalışıyorlar. Bunu gerçekleştirecek yasama organını görevi, bizim yasama organı T.B.M.M. bakanlıklarca hazırlanan iktidardaki hükümetin amaçlarına aracılık yapmaktan el indir el kaldır kabul edenler kabul etmeyenler ve de Türkiye Milletvekiliyiz övünmelerinden öteye, Cumhuriyet’imizin kuruluşundan beri bu alışkanlığı dahi değiştiremediğinden bugün demokrasimiz sakat, kör-topal yürütülmeye çalışıyor.
                Çok geçmiş yıllarda sosyal sigortalar kurumu, SSK, Bağ kur emeklilerine karşın daha avantajlıydı, sonra değişti ama o günlerden rahmetli Çanakkale senatörü Nahit Altan meclisteki diğer hukukçu arkadaşlarıyla kanun teklifi hazırlarlar avukatlar SSK’dan emekli hakları kazanmasını sağlarlar.
                Örneğin Çanakkale milletvekili avukat Mehmet Daniş öyle çift duble yollar, Troya Antik Müze, baraj, fabrika okul gibi devletin rutin yatırımları her iktidarın, yönetimin doğal görevi bunların modası geçti, Türk toplumu artık özgürlük gerçek demokrasi, Laik ve baskısız, ayrımcasız bir yaşam biçimi özlüyor, onun için köylerde gençler şehirlere göç ediyor, köyler boşalıyor.
                Sevgili Mehmet Daniş görevi 12 yılı gelecek yıl sona eriyor milletvekilinin son yılında meclisteki hukukçu arkadaşlarıyla hiç olmazsa kendi meslektaşları lehine Belediye memurlarına dahi sağlanan yeşil pasaport kullandırmayı avukatın sorgusu için baro yönetiminden karar alınması, avukat mesleğinin en az savcı ve hâkimler kadar dokunulma sağlarsa, adli polis kurumu kuruluşuna ilk adım girişimine öncülük etmesi, hem kendisi hemde meslektaşları saygınlık kazanır.
                Hoşçakalın…