havadurum

Ruşen Fuat Gökhan

1439
ALKOL BAHANE
SAHİL ŞEHİRLERİNİ CEZALANDIRMAK ŞAHANE
 
Geçen 18 Mart kutlamalarına delikanlı bir kişi bir kuru bira aldı ve sordu ben bunu deniz kenarındaki banklarda içebilir miyim? Diye, marketçi arkadaşta hiçbir mahsuru yok fenerin orada bile içebilirsin dedi. Bende merak bu ya sen nereden geziye geldin dedim, Yozgat’tan abi dedi. Haydi, afiyet olsun diyerek delikanlıyı yüreklendirdim.
 
Geçen dönemlerde Vali’lik yapan Erdinç Büyükakalın’ın kulakları çınlasın hem dövüşür hem sevişirdik sahil gazinolarında alkollü içecek satışına hudut getirmeye çalıştı, ama rahmetli Turgut Özal dönemi henüz bugünkü kadar olgunlaşmamıştı.
 
AKP bir türlü İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Muğla, Antalya sahil şehirlerinde belediye başkanlarını alamıyor, nasıl ki ticari firması olanların üzerine maliye kontrolü elemanlarını saldırıyorlar, kafasını biraz kaldıran savcı, hâkim’in sesini ve hukuk etiklerini kesiyorlar. Kimsenin gıkı çıkmıyor. Sahil şehirleri ayın zamanda 40 milyar dolar turizm geliri getiriyor ama turist döviz getirir ahlak götürür, iki ayyaşın yaptığı yasa mı? Dini şeriatlar mı daha geçerli Sayın Müslüman kardeşler. Her ne kadar şeriat şarab’ı önce yumuşak şekilde kendini bilmeyecek kadar alkol aldıysan camiye yaklaşma yani mefhumu muhalifinden kendini bilecek kadar alkol almışsan camiye gidebilirsin, ucunu kaçırıp kendini bilmeyecek kadar şarap içmişsen camiye gelme demektir. Hadi ayyaş’ın birinci adamını biliyoruz, ikinci adam İsmet İnönü kurunun yanında yaşta yanar örneğine benzedi.
 
Seçilmiş veya atanmış yöneticiler için bir atasözümüz vardır, gelen gideni aratır, diye, gerçekten de 70 yıllık çok partili demokrasimizde yaşadık, Demirel Adnan Menderes’i, Özal Demirel’i, Tayyip Erdoğan Özal’ı, Laik Cumhuriyetçiler ve çağdaş devrim ilkelerine sadık vatandaşlarca aranır hale geldi. Allah beterinden Türk Ulusunu korusun.
 
Şeyh uçmaz Şeyh’i cemaat uçurur, rahmetli Aziz Nesin’in yüzde 60’lik kotasına az kaldı, ileri demokraside uçtu uçtu ne uçtu, Laik Cumhuriyet, özgürlükler, insan hakları uçuyor Allah sonumuzu hayır eylesin…
 
Şen ve esen kalın…