havadurum

ŞAHİKA, Dünya rekoruna dalıyor

625

 Milli Sporcu şöyle konuştu.  “Salda Gölü’ne, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz daveti ile geçtiğimiz sene geldim ve keşif dalışı yaptım. Sonrasında bu bölgeye ve Burdur Gölü’ndeki kuraklığa dikkat çekmek  için Dünya Rekoru’nu burada kırmaya karar verdik.’’

 
Dünyada bir ilk!
Şahika Ercümen şöyle devam etti. “Dünyada daha önce 30 metreden derine dalınmamış, sualtı henüz keşfedilmemiş Salda Gölü’nde bir ilki gerçekleştirmek istedik. Hedefim mevcut Dünya Rekoru’nu en az 10 metre ve fazlası ile kırarak, irtifada olan, zorluk derecesi yüksek bir gölde insan limitlerini sonuna kadar zorlamak. Salda, Mars yüzeyine benzeyen Dünyada 2 yerden birisi. Burdur Gölü ise kuruma tehlikesiyle yüz yüze.  Bu özel bölgelerin korunması ve Dünya’ya tanıtılması için, Burdur Valiliği ve Burdur Belediyesi desteği ile geçtiğimiz sene Dünya Rekoru’nu Salda Gölü’nde kırmaya karar verdik. Son 35 yılda Burdur Gölü’nün üçte biri kurudu. Göllerimizin korunması için kırmızı alarmdayız!
Türkiye’yi uluslararası platformda temsil edebilmek için yıllardır son gücümle çalışıyorum. Cumhuriyetimizin 95. Yılına da ithafen Dünya Rekoru’nu ülkemize getirmek ve kurumakta olan Burdur Gölü’ne dikkat çekerek gölü canlandırma çalışmalarının artması için farkındalık yaratmak istiyoruz.” dedi.
 Rekor denemesi internet üzerinden canlı izlenebilecek.
Kaynak; Ajans Spor

Şahika Ercümen kimdir?
Şahika Ercümen ile ilgili merak edilenler şöyle; Profesyonel Serbest Dalgıç, Serbest Dalış Eğitmeni, Beslenme ve Diyet Uzmanı. 2014 yılı itibarıyla serbest dalış alanında 6 adet resmi dünya rekoru sahibidir. Şahika Ercümen, 16 Ocak 1985 tarihinde Çanakkale’de doğmuştur. Çocukluğunda yaşadığı astım rahatsızlığı üzerine spora başladıktan sonra su sporlarının birçok dalında şampiyonluklar elde etmiştir. Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesini bitirdi. Ankara, Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Mezunudur. Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.
Paylaş