havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

SARAY’IN YÜKÜ..!

1411
        Değerli okurlar, 25 gün sonra seçim sandığına gideceğiz. Partilerin seçim propagandalarında bir tema var ki, tüm partilerin dilinde… O tema şu; “saray’ın” ülkemize olan yükü!
*İyi bir propagandanın ilk koşulu, başlıca temaları bıkıp usanmadan kitleler önünde tekrarlamaktır. Belli ki partiler bunun bilincine varmışlar. Özellikle CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bu propaganda dilini tam yerinde ve zamanında kullanabiliyor. Erişmek istediği amacı iyi özetleyerek kitleleri bir değişim rüzgarı ve heyecana sürüklüyor.
Seçmen denen o büyük jürinin gönlünü kazanabilmek bir strateji işi olduğuna göre bu iş CHP’lilerce “ortalama seçmen” hedef alınarak başarıyla sürdürülüyor.
***
            Saray’ın Yükü, 17/25 Aralık… 17 milyon yoksul (aylık geliri 200TL’nin altında)… 6 milyon işsiz… Atanamayan öğretmenler… KPSS Sınavına girmeden memur kadrosu verilenler… Yandaşlara verilen ihaleler-Vakıflar… Gemicikler… Soma-Ermenek cinayetleri… HES-Çevre katliamları… Gezi- Taksim cinayetleri… Yargının ruhuna Fatiha! (Savcı- Hakim tutuklamaları)… Vb.
*Yukarıdakilerin içinde ana tema olarak “Saray’ın Yükünü” biraz masaya yatırırsak, belki de kaynağın bir bölümünü bulabileceğiz…
Söz konusu Saray, sakini tarafından nasıl savunulmuştu?
“İtibarımız için gerekliydi!”
O halde şu haklı soruyu sorabiliriz:
“Çankaya Köşkünü kullanan Atatürk-İnönü ve sonraki Cumhurbaşkanları itibarımızı yerle bir mi etmişlerdi!?.”
Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan seçildikten 3 ay sonra (9 Kasım 2014’te), Saray’ın maliyeti için “500 milyon dolar!” demişti! Aradan 6 ay daha geçti (5 Mayıs 2015), bu kez de - üst tondan attığını ifade ederek - “1 milyar dolar!” dedi. Bir 6 ay sonra kendisine sorulsa; acaba kaç dolar diyecek, tahmin edebilir misiniz?.. Ben edemem!
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Saray’ın maliyetini 1 milyar 370 milyon lira olarak açıklamıştı. Mimarlar Odası Ankara Şubesine göre de maliyet 5 milyar lira idi.
*Saray’ın aylık sabit gideri (elektrik, su, doğalgaz, ısıtma, soğutma, temizlik, vb.) 21 Milyon TL.
(Yani; her ay 1 Hastane, 5 Okul, 70 bin öğrencinin burs parası Saray’a harcanıyor!..)
* 780 Trilyonluk süper lüks uçaklar…
* Hollanda’dan 60 Tır çiçek alınmış. 1 Tır çiçeğin maliyeti 23 bin Euro imiş!..
* Saray’a 2’si zırhlı 12 yeni lüks binek otomobil daha alınıyormuş!..
(Diyanet İşleri Başkanına yaklaşık 1 milyon TL’lik makam aracı alındı. Tepki üzerine iade etti, ama Cumhurbaşkanına sorsaydı o iade ettirmezmiş; çünkü o makama o otomobil yakışırmış!)
Devlet malı deniz ya… Yoksa bizim dinimiz İslam, bir AKP’li vekilin dediği gibi; günah işleme özgürlüğünü sağlayan bir din midir? Hele hele paraları sıfırlama telaşı içinde olanların, adaleti nasıl sıfırladıklarının farkında olmalarını beklemek saflık ötesidir!.. Hem günahkar yaşayacaksınız, hem de cennete gitmenin yolunu arayacaksınız? Nasıl olacak bu?.. Diyanet İşleri Başkanı bir fetva verse de öğrensek!..
Özellikle de “ben Kur’-an ile büyüdüm, Kur’-an ile yaşıyorum” diyenler de vereceğiniz fetvadan yararlansa!..
***
            Sevgili okurlar, AKP’nin seçim kazanmak için tek propaganda tekniği şudur; ötekileştirmek, düşman yaratmak! Düşman yaratmadan seçim kazanmaları olanaksızdır!..
            * Cumhurbaşkanı ‘tarafsızlık’ ilkesini tanımıyor. Anayasanın 6’ncı, 24’ncü, 103’üncü ve 104’üncü maddelerini çiğniyor.Meydanlara çıkıp asgari ücreti 1500 lirayapacağım, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğim diyen muhalefete öfkeyle bağırıyor.
            Anayasanın, “Din ve vicdan Hürriyeti” başlıklı madde 24’teki; ... “Kimse,……….din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz.” Hükmüne karşın elinde Kur’-an istismarını fütursuzca sürdürüyor.
             * Cumhuriyet Savcıları, YSK ve AYM görev başına!..
Cumhuriyetimizin yiğit helal süt emmiş Savcılarını durumdan vazife çıkarıp seçimleri yargı denetiminde yapmaya çağırıyorum!
            Kim olursa olsun kaynağını Anayasadan almayan yetkileri kullananlara,( seçim suçu işleyenlere) ne zaman DUR DİYECEKSİNİZ?
Gecikirseniz ‘Saray’ın Yükü’ daha da artacak!.. BU VEBALİ NASIL ÜSTLENEBİLİRSİNİZ!!!