havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

ŞAŞIRAN ŞAŞKINLAR

Bazı kişi vardır, anadan doğma şaşkındır. Bazıları sonradan şaşkın olur. Şaşırıklarına şaşalar. Bunlar ne oldum delileridir. Kendi çıkarlarından başka karga tanımazlar. Dünya batsa umurlarında değildir. Dindarlar, kindardırlar, bukalemun gibi her devrin adamıdırlar. Vicdanın yerini cüzdan almıştır.

528

                Milli maçta Paris terörist saldırısında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda ıslık çalıp boy gösterirler. Teknik direktör imparator Fatih Efendi şaşkın şaşkın iki tarafına bakar şaşırır nereden çıktı bu ıslık diyerek şaşırır. Şöyle 13 yıl öncesine hele bir bak nereden çıktığını anlarsın.

                Tüsiad Başkanı hukuksuzluğun olduğu bir ülkeye yabancı sermaye gelmez deyince yemeği dayak kalmadı. Büyük sermaye şaşıranları şaşırırlar. Ali Koç dünyanın bugünkü terörist saldırıların kapitalizm ekonomik modelin neden oluğunu, hemşerimiz Zeynep Bodur Okyay vahşi kapitalizmin dünya huzurunu bozduğundan bahsetmesi yeni yetme sonradan görme şaşıran aç gözlü üç kuruş görmüş kapitalistlerin şaşırmasına hiç mi hiç şaşırmamalı. 13 yılda hangi noktaya geldiğimiz açık seçik ortada.

                Basın’a 92 yılda görülmemiş baskı, politik her çeşit davaya yayın yasağı, din istismarcılığı, tüm komşularımızla sorunlu hale gelmemiz, son olarak Rus savaş uçağının düşürülmesi Rusya ile papaz oluşumuz, ampul kafalı seçmen aklını başına almalı. önde cephede savaşaçaklar ne yazık ki onların çocukları olacak, ne kolej mezunu ne de yüksek tahsilli, eğitimli şehir gençleri, bilmem açık seçik anlatabildim mi .?

                Hoşçakalınız.