havadurum
Nevin Yüksel

nevin@canakkaleolay.com

SECRET SUPERSTAR

1862

2017`de Advait Chandan tarafından yazılıp ve yönetilen, Aamir Khan ve Kiran Rao tarafından üretilen Hint bir müzikal drama filmidir. Aamir Khan`ın başrolünde yer aldığı Secret Superstar, büyük bir tutkuyla şarkıcı olmak isteyen Insu adlı genç bir kızın bu hayalini gerçekleştirmek için çıktığı serüveni anlatıyor. Filmin oyuncuları Zaira Wasim, Meher Vij, Raj Arjun, ve Aamir Khan`dır. Film de şarkıcı olmak isteyen fakat aile içi şiddete mağruz kalan genç kızın yaşamı anlatılıyor.

15 yaşında bir kız olan Insia Malik, Gujarat`lı Müslüman ailesiyle Baroda`da yaşamaktadır.Annesi Najma, erkek kardeşi Guddu, babaannesi ve sık sık karısını döven babası Farookh. Insia şarkı söylemeye çok düşkündür ama babası onun şarkıcı olma hayaline karşıdır.
Insu gitar çalıp şarkılarıyla herkesi etkileyen genç bir kız. Arkadaşı ona okullar arası şarkı yarışması olacağını ve ödülün ise dizüstü bilgisayar olacağını söyler. Insu annesinden bu yarışma için izin alır fakat finale kalırsa mumbai`ye gideceği için babasının karşı çıkmasından korktuğu için izin vermez. Insu`nun babası çok sinirli biridir. Annesini yemeğin tuzu az diye sürekli şiddet uygular. Insia bir müzik yarışmasına katılamasa da, annesi Najma, Insia`ya hediye olarak bir dizüstü bilgisayarı hediye eder. Yüzüne peçe takarak bir şarkı kaydeder, böylece babası Farookh kimliğini öğrenemez ve videoyu `Gizli Süperstar` adı altında YouTube`a yükler. Insu`nun şarkısı kısa sürede birçok kişi tarafından izlendi. Insu bir çok şarkı yayınlar ve artık o gizli bir ünlüdür.  Mumbai`de yaşayan yetenekli ama iddialı bir müzik yönetmeni olan Shakti Kumar`ın dikkatini çeker. Insia`dan bir şarkı kaydetmesini ister, ancak Insia onun hakkında çok sayıda olumsuz eleştiri duyduğu için reddeder. Ailesinin çatı katında, kendisine aşık olan sınıf arkadaşı Chintan, Insia`nın Gizli Süperstar olduğunu bildiğini söyler. Kızın kızarmasına neden olarak ona aşkını itiraf eder. Derslerinden zayıf not aldığı için, babası Farookh gitarındaki tüm telleri koparır. Daha sonra kumar Insu`dan ses kaydı için yanına çağırır. Insu arakadaşı sayesinde Kumar`a ulaşır ve okuldan kaçarak gider.
 Mumbai`de, şarkının başka bir şarkının remiksine çok benzediğini düşündüğü için şarkıyı söyleyemez. Kumar, Insia`yı bu yüzden beğenmez evine gitmesini söyler fakat İnsia problemin kendisinde değil, şarkıda olduğunu söyler. Insia, herkesi gözyaşlarına boğan orijinal versiyonu söylemeye karar verir. Şarkıyı söyledikten sonra ünü büyür ve En İyi Kadın Şarkıcı dalında aday olur.
 
Insia, annesine imzalaması için boşanma kağıtları verir, ancak annesi, Insia`nın ebeveynlerinin boşanması isteğini öfkeyle reddeder. Insia annesinin bu tepkisiyle hayal kırıklığına uğrar, ancak daha sonra büyükannesi, Farookh`un onu kürtaj ettirme çabalarına rağmen Najma`nın Insia`yı hayatta tutmak için nasıl mücadele ettiğini açıklayınca onu affeder. Farookh`a Riyad`daki iş teklif edildikten sonra Insia, annesinin başından beri babasının tüm aileyi Suudi Arabistan `a taşıma niyetinde olduğunu bildiğini fark edince inanamaz. Farookh, Insia`ya onu arkadaşının oğluyla evlendirmeyi planladığını da söyler. Yıkılan Insia, şarkı söyleme hayalinden vazgeçer ve YouTube kanalındaki hesabını siler. Farookh, Insia`nın okuldaki sınavlarının son gününde evden ayrılıp hep beraber Riyad`a gideceklerini söyler.
 
Havaalanında bir gişe memuru, Farookh`a fazladan bir çantası olduğu için ek bir ücret alınacağını bildirir. Farookh, Insia`nın gitar kutusunu görür. Fazladan ücreti ödemek istemediği için Insia`dan gitarını en yakın çöp kutusuna atmasını ister. Farookh daha sonra Najma`yı azarlamaya başlar. Başlangıçta duygularını bastıran Najma, sonunda ayağa kalkar ve cesurca ona karşı çıkar. Najma hemen bavulunu açar, boşanma kağıtlarını çıkarıp imzalar ve Farookh`un eline verir.
 
Najma daha sonra yanlarında çocukları ile birlikte havaalanından ayrılırken Farookh bağırır ve havaalanının güvenlik kapılarının arkasında yumruğunu havaya kaldırır. Najma bir yabancının cep telefonunu ödünç alır ve Insia`dan Kumar ile iletişime geçmesini ister. Üçü de sonunda Insia`nın En İyi Kadın Şarkıcı dalında aday gösterildiği ödül törenine gider. Ne yazık ki, Secret Superstar ödülünü kazanamaz. Ancak ödülü kazanan Monali Thakur, Insia`nın bu ödülü kendisinin değil, onun hak ettiğine inanarak ödülünü nezaketle sunar. Thakur daha sonra Insia`yı ödülü almak için sahneye çıkmaya çağırır, ancak Insia hala peçesiyle koltuğunda sersemlemiş bir şekilde oturur. Kumar ayağa kalkar ve seyirciler arasında Insia`nın olduğunu söyler ve Insia üzerinde bir spot ışığı parlar. Sahneye çıkan Insia, ödülünü annesine adar ve Najma daha doğmadan Insia`nın dünyaya gelebilmesi için savaştığı için onu gerçek `Gizli Süperstar` ilan eder.