havadurum

ŞERİFE ÖZTÜRK: DİDAR ve OLİVER'İN DÜNYASI

2790

Çanakkale`nin Ezine ilçesine bağlı Kızılköy köyünde doğan ve yüreğine Atatürk sevgisi düştükten sonra; kendini Atatürk`ü anlatmaya ve gençlere adayan birinden bahsetmek istiyorum size: Atatürk kızı ŞERİFE ÖZTÜRK. Atatürk`ü anlatmak için çıktığı yolda sayısız öğrenciye ilham olan, sayısız öğrencinin ruhuna yaşam üfleyen emekli tarih öğretmenimiz; emekliliği sırasında da üretmeye ve bizlere yol açmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Didar isimli kitap yazan; bu kitapta yer alan Çanakkale kahramanı, savaşta şehit düşen Hasan Üsteğmenin aile hikayesinin peşine düşen Şerife Öğretmen, şimdilerde yeni kitabının heyecanını yaşıyor. Yeni kitabı, bir çocuk kitabı: OLİVER`İN DÜNYASI.
 
Oliver`in Dünyası; Şerife öğretmenin kızının kedisi olan OLİVER`in hikayesini anlatıyor çocuklarımıza. Oliver`in Dünyası; `bir kedinin gözünden hayat nasıl görünür acaba?` sorusunun hikayeleşmiş hali. Gerçek bir hikaye ve karakterler gerçek. 
 
 Çocuklarınıza hayvan sevgisini aşılamak için bu çocuk kitabını gönülden tavsiye ediyorum. Hem dili çok akıcı hem de hikaye çok ilgi çekici. Kitabın tüm geliri ise sokak hayvanlarının ihtiyaçları için kullanılıyor,işte burası en harika kısım Ayrıca OLİVER`İN DÜNYASI sesli kitap olarak da görme engelli çocuklar için seslendirme aşamasında. Tüm ANADOLU`YA YAYILMASI ÜMİDİYLE.
 
Hem DİDAR kitabı hem de OLİVER`İN DÜNYASI kitabı; bizi harika boyutlara götürüyor. Didar kitabının geliri ise çok başarılı, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak dönüyor.
 
Şerife Öğretmenin binbir titizlikle yazmış olduğu bu iki kitabı da 
Divit Kitabevi`nde bulabilirsiniz. Ayrıca internetten de sipariş verebilirsiniz.