havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

ŞEYTANİ OYUNLAR

İki arkadaş Hac fariziyesine giderler, sıra şeytan taşlamasına gelince şeytan başını çıkarmış birine diğer arkadaşını göstermiş, beni taşlayacağına sen arkadaşını taşla daha çok sevap kazanırsın demiş, teşbihte hata olmaz. Siyasette bir nevi oyundur hatta en iyi zeka oyunu satranç'ı iyi oynayan yaptığı ve karşı hamlelerin 3 veya 5 sonraki oyunu düşünen kazanır, yoksa mat olur. Son on yılda kurulan siyasi oyunları şöyle bir göz önüne serersek şeytani oyunların başarı kazandığını anlarız.

740

 

                AKP önce milli görüş Erbakan oyunu yerine liberal askeri vesayeti dışında milli iradeye dayalı eski elbisenin üzerine yeni bir şal örterek kamu önüne çıktı. Pek çok liberal görüşçüleri, düşünürlerin “yetmez ama evet ini” alarak 2 seçim sonrası siyaset amaç değil araç’tır, tramvay son durağa yaklaşıyor deyip, genelkurmay eski bakanı başta olmak üzere yandaş havuz medyasının yayınlarıyla ceza evlerine yüzlerce askeri tıktılar. Bu iş tutmayınca iş savcıların yurt dışına kaçmaları veya kaçırılmaları rezaletine ve şeytan oyununun açıklanması aşamasında bu kez bir paralel şeytan oyunu gündeme kondu. Sel,su baskını, zelzele dâhil ne kadar olumsuz gelişme olursa tümü paralel devletin üzerine yıkılmaya çalışıldı. Biz saflarda yıllar yılı bu oyunu seyretmeye doyamadık ve de doymayacağız.

                Seçim olur 12 Eylül gününe denk getirirler, şeytan oyunu askeri darbe, vesayet rejimini sona erdirmektir, sözde ama şeytan başarılıdır.

                Yaz ortalarında okullar tatilde, sosyal demokratlar denizde, kumsalda güneşlenirken, tatildeyken 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 51 ile seçilen cumhurbaşkanı, beni halk seçti, parlamenter sistem çökmüştür, anayasa rafa kalkmıştır, ben başkan oldum ana yasayı bana göre değiştirin diyerek şeytanın aklına gelmeyen büyük şefik aklına belirivermiştir. Erken seçim 29 Ekim Perşembe Cumhuriyet Bayramı tatili, Cuma’yı da idari tatil ilan ederler, alsana 5 günlük tatil ver elini geziye, alsana yüzde 45 oy tek başına iktidar. C.H.P. nin 8 Kasım önerisini şeytan yutmadı.

                Hoşçakalınız.