havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

SIFIRDAN DEVLET!

Değerli okurlarım, Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz Fetö darbesinden 5 gün sonra "El Cezire'ye verdiği mülakatta "Devleti Sıfırlayacağız!" dedi. OHAL'li KHK (Kanun Hükmünde Kararname) marifetiyle sıfırlamaya geçti bile!...

873

 

 

Sn. Cumhurbaşkanı 30 Nisan 2016’da “Tarihimizi 1919’dan başlatan anlayışı reddediyorum!” demişti.

14 yıldır sakız ettiği her fırsatta tekrarladığı ünlü bir de sloganı var biliyorsunuz; “Hedef 2023!”

 Söz konusu hedef tarih Cumhuriyetimizin 100’ncü yılı… İyi de bu 100’ncü yıl neyin nesi, neyin fesi, neyin hedefi?

-Bildiniz!.. CUMHURİYETİ SIFIRLAMANIN…

Anlaşılıyor ki; “BÜYÜK DAVAMIZ” dedikleri SIFIRLAMA!..

Muhalefete Soru:

Yıllardır yol ve dava arkadaşlığı yapanlara acaba muhalefet partileri; “Eyy AKP’liler bu neyin yolu, neyin davası” diye niçin sormadılar. Hem TBMM’de hem de halkla birlikte etkin muhalefet niçin yapamadılar?

*Umarım muhalefete haksızlık etmiyorumdur!..

***

            Olağanüstü Fırsatçılık:

            15 Temmuzdan 1 hafta sonra Fetö Darbe girişiminin araştırılması amacıyla TBMM’de kurulan ‘Darbe Komisyonuna’ meclis tatile gireceği güne kadar bekleyip son anda üye veren AKP’lilere ve seçimlerde AKP’ye oy verenlere soralım:

            1 – Darbe sonrası Fetöcü itirafçıların ifadeleri ve devleti yönetenlerin beyanlarında “aldandıkları” ya da “aldatıldıkları” gibi sözler sizin aklınızı allak bullak etmiyor mu?

            Yani darbeyi yapanda darbenin muhatabı olan AKP iktidarı da ALDATILMIŞ(!)

            Oysa17/25 Aralık 2013 tarihine kadar sizler FETÖ SEVDALISI DEĞİL MİYDİNİZ?.. Eğer Miladı 17/25 Aralık’tan başlatıyorsanız, Fetö ile yüzleşmemek istiyorsunuz demektir! Yoksa bütün bu olanlardan sonra hala ülkenin ne hale geldiğinin farkında değil misiniz? Yıllardır Cemaatle beraber döndürdüğünüz çark kırıldı.

            “Aldatılmışız” diyerek fırsatçılık yapmayı artık aklınızdan geçirmeyiniz.. FOYANIZ DÖKÜLDÜ(!)

            2 – Darbe Komisyonunun çalışmasını 37 gün sonraya bırakmanın ; ‘AKP ile olmadık-umulmadık bağlantılar çıkar, parti çok zor durumda kalır” kaygısından mı kaynaklanıyor?

            3 – 1 Ekim’e kadar AKP ile olası bilgi ve belgeleri ortadan kaldırmak, yok etmek ve olay yeri temizlendikten sonra komisyonu çalıştırmak, ‘OHAL’de bunun üzerine gidiyoruz’ demek sizce ne kadar samimi?

            4 – Sırf alnı secdeye değiyor namaz kılıyorlar, eşlerinin başı örtülü, türbanlı, çarşaflı, takkeli, sakallı diye, Atatürk’ün Ordusuna, Yargısına, Emniyetine, Milli Eğitimine, Diyanetine, Dışişlerine, bürokrasisine velhasıl devletin tüm aygıtına Fetöcüleri kim yerleştirdi?

            5 – İçişleri Bakanı Efgan ALA, 81 Emniyet müdüründen 74’ünün, 7 bin istihbaratçıdan 6 bin 500’ünün Fethullahçı olduğunu açıkladı. Bu beyefendiye ve partisine siz o arada hangi işlerle meşguldünüz diye sormayacak mıyız?.. Sizler 14 yıldır Türkiye’yi değil de Patagonya’yı  yönetip orada mı ikamet ediyordunuz(!) Artık aldanmışız-kandırılmışız-safmışız laflarını ağzınıza almayın!.. Sizin şikayet etmeye zerre kadar hakkınız yok. Faturanın en büyüğünü hak ettiniz! Yalnızca öte dünyada değil bu dünyada hukuk içinde hesap verme makamındasınız!

*Bu sorulardan sonra sizin ve size oy verenlerin aklı fena halde karışmış olmalı!

***

            Sevgili Çanakkale OLAY okurları, on beş gün önce bu sütunda yazdığım “KURUCU İRADE AYARI” başlıklı yazıma gönderme yaparak satırlarımı sonlandırmak istiyorum. Yapılması gereken; ‘Devleti sıfırdan kurmak’ değil, kurucu irade ayarına acilen dönmektir.

*Devleti sıfırdan kurmaya kalkışmak devleti A.Ş’e dönüştürmek demek değil midir?

            1961 Anayasasının getirdiği çift meclisli parlamenter sistemin önemi tartışmasızdır. 12 Eylül 1980 Darbecilerinin Cumhuriyet Senatosunu ortadan kaldırmalarının yanlışlığı geçte olsa sanırım anlaşılmıştır.

            *Cumhuriyetin kurucu değerlerine dönülmezse, demokratik, laik, çağdaş, hoşgörülü, farklılıklarına saygılı bir toplum olamayız…

*

SON SÖZ: Minareye OHAL ile kılıf aramanın alemi yok!.. ÇARE-REÇETE BELLİ!

*Her türlü TERÖRÜ LANETLİYORUM… T.Ç