havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

SİYASİ PARTİLERİMİZİN 1 KASIM EKONOMİK VAATLERİ

7 Haziran seçimlerinde ampul partisi hariç altı kazık, yıldızsız üç ay, umut ağacı partileri ekonomik vaatlerle biz seçmenlere daha cazip göründü. Ampul partisi de vicdandan, cüzdana yöneleceğini açıkladı buna göre.

609

    1 inci yüzde 40 alan parti 4-5 puan almak uğruna hayatının tüm kozlarını oynuyor, ya tamam diyecek yada devam diyecek saygı değer seçmen, milli irade, birinci parti, demokrat partinin 1950-1960 arası her mahallede bir milyoner yetiştireceğiz sloganına örnek her mahallede bir İran’ı Rıza Sarraf yaratıp, kimine 700 binlik kol saati, banka müdürünün evinde ayakkabı kutularında milyon dolarlar, bazı evlerde oğullarının insan boyu 7 çelik kasalarda para sayma makineleriyle milyon dolarlık oğul-evlatlar yarattığını sahil kesimine İslami usulde yakalanmayan balıkların mekruh olduğuna inandırıp balık yerine tarhana çorbası, bulgur pilavını yedirerek dindar ve kindar gençler yetiştirileceğini, yerelde 40 yıllık 6 kazık partisinin yerine ampul partisinin geçmesi halinde 4 katılı, Hilton Oteli yerine 18 katlı gökdelen, Fevzi paşa Mahallesini Ali Ağaoğlu Sarıçay Venedik Deniz sitesine döndürmeyi, hava alanının Yapıldak-Özbek Ovasına taşıyıp gökdelenler Dubai’sine dönüştürmeyi, Halk Bahçesi, fidanlık, devlet hastanesi arazisini Bahçeli Evler Topluluğuna dönüştürmek için rantçılar ellerini ovuşturuyorlar, her türlü kirlik dedikodulardan umut bekliyorlar.

                2 inci parti 6 kazık partisi, asgari ücret 1.500,00 lira iki dini bayramda emekliye bir maaş, bayram desteğini 9 milyon emekliden 1 milyonu memnuniyet gösterdi. 8 milyon emekli 1.000,00 lira emekli maaşının yarısını harcıyoruz yarısını bankaya yatırıyoruz dedi.

                3 ncü parti yıldızsız 3 ay partisi şehitler ölmez vatan bölünmez diyerek günde 3 diyerek, ne ekmek, nede su ister insan.

                4 ncü ne ağacı olduğu anlaşılmayan parti, ada ile dağ arasında sıkışmış suyu çıkarılıp barajda boğulmamak için yüzme derslerine devam ediyor, yaradana kurban olduğum.

                Bayramınız Kutlu Olsun.

                Hoşçakalınız.