havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

SİYASİ PARTİLERİMİZİN HAYAL VE UMUTLARI

Hayatta insanlar hayal ettikleri müddetçe yaşarlar. Hayalperestlik başka, hayal etmek, hayal görmek ayrı ayrı düşünce şekilleridir. Umut ettiğini bulamazsan sukut-u hayale uğrarsın. Umudun hayalin gerçekleşirse mutlu olursun. Hangi siyasi partimiz neyi hayal ediyor, umudu ne bize göre şöyle. Birinci parti, yani halkımızın en çok tercihine nail olanı bugün itibariyle Ampul Partisi henüz 40-50 mumlukla tüm ülkeyi aydınlatmaya çalışıyor. Ampul watını arttırmak için ağaç partisinin seçim barajını aşamaması, ağacın kurumasını veya kurutulmasını, kuruyan yaprakların enerjiye dönüm ampulün 60 mumluk aydınlık saçmasına bağlanan umutları en büyük ampulün hayali.

475

                 İkincilikten kurtulamayan altı kazık partisi, ikincilikten birinciliğe yükselmek için ne büyük fedakârlık yaptıysa da aziz milletimizi inandıramadı. Din âlimi diye bir kişiyi Çankaya’ya oturtmak, başkente Bozkurt’u teslim etmeye, Başbuğ’a başbakanlık koltuğunu hibe etmeye, Atatürk ilke ve devrimlerini pas geçmeyi göze aldı ama hep yaya kaldı.

                Üçüncü ağaç partisi, ne ağacı olduğunu anlatamadı. Zeytin ağacı-defne ağacına, barışa benzemiyor. Tüm hayali özerklik her ne kadar iki aşiret dahi anlaşamaz, birbirlerini katlederler özerklik umuduna ulaşmaları zor. İmralı adasından umut beklerler, hayalleri suya düşer.

                Dördüncü lige terfi eden içi geçmiş karpuzun kabağa aşılanmış yeni pijamalar karpuzları satışa çıktı ama onları da hukukçular, gukukcular ham ham yediler. Hayaller uçup gitti. Ampule kovayla su taşıyorlar, taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışıyorlar, suları tükenmek üzere, susuzluktan kurumak üzereler, umut dünyası sağ olsun, ye ye bitmez.

                Hoşçakalınız.