havadurum

SODEM'den Çanakkaleli üç Belediyeye birincilik ödülü

1071

 

CHP Belediye Başkanları Toplantısı 12 Ekim Cuma Günü Ankara’da gerçekleşti. Ankara Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Tesisleri`nde yapılan toplantıya Çanakkale’deki CHP’li Belediye Başkanları tam kadro katılım sağladılar. Toplantı sonunda farklı alanlarda başarılı bulunana projelere yönelik belediyelere (SODEM) Yerel Yönetim Ödülleri verildi. Çanakkale’den Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ve Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, başarılı bulunan projeler için ödüllerini CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun elinden aldılar.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdçaroğlu’nun yerel seçimlere yönelik konuşma yaptığı toplantı gün boyu sürdü.  Kılıçdaroğlu konuşmasında; “Bu şekliyle hükümet bu şekliyle Saray Türkiye`yi yönetemez. Ofis üzerine ofis kuruluyor Ben de bu ülkede huzur istiyorum, sokaktaki vatandaş da istiyor. Ben de istiyorum vatandaşın karnı doysun vatandaş da diyor. Huzur istiyoruz. 16 yıllık tabloya bakıyoruz huzur yok. Önümüzde dikkatle değerlendirmemiz gereken bir süreç var. Ben şunu özgüvenle söylüyorum, yerel yönetimlerde hiç bir parti CHP`li belediyelerin eline su dökemez. Yerel yönetimler bize kızabilirler, yanlış bulabilirler. Yerel yönetimler deyince, metro deyince akla CHP gelir. Ankara`da, İstanbul’da, İzmir’de metro temelini atanlar CHP`li belediyeler. Tanzim satış mağazalarını ilk kim açtı, CHP açtı. Halk ekmek fabrikalarını kim açtı CHP`li belediyeler. Bugün, örnek olarak yapılan birçok uygulamanın temelini biz attık. Yerel seçimlere önemli hedefler koyduk. Önümüzdeki süreçte Balıkesir, Uşak, Denizli, Antalya, Mersin, Adana, Ankara ve İstanbul dahil alacağız" dedi.

  “Geleceğe karşı sorumluyuz...”

Toplantını sonunda belediyelere verilen 2018 SODEM Yerel Yönetim Ödüllerinin töreni yapıldı. Çanakkale Belediyesi tarım kategorisinde ‘Tohum Sandığı’ ödüle layık görüldü, Kepez Belediyesi ‘Kepez Belediyesi Spor ve Sağlık Merkezleri’ projesiyle ödüle layık görüldü. ‘Çevre, Sağlık ve Sokak Hayvanları’ kategorisinde 4 ödülden birisini ‘Yapay Resif Projesi’ ile Bozcaada Belediyesi aldı. Belediye Başkanları ödüllerini CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun elinden aldılar. Ödüllerini alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ve Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, açıklama yaptılar. Tarım kategorisinde ‘Tohum Sandığı’ ödülünü Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan alan Başkan Gökhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “SODEM tarafından düzenlenen 2018 Yerel Yönetim Ödülleri tarım kategorisinde ‘Tohum Sandığımız’ ödüle layık görüldü. Sağlıklı geleceğimiz için daha çok çalışmaya ve üretmeye devam edeceğimiz. Geleceğe karşı sorumluyuz...” dedi. 
 
 
“Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”
Toplantıyla ilgili bilgilendirmede bulunan Kepez Belediye Başkanı Mutan, ödülde emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak; “Bu dönemin en son Belediye Başkanları Toplantısıydı. Bizim, Belediye Başkanları Toplantımızın bir rutini vardır. Genel Başkan sunumu ile başlar. İki başlık altında bir sunum gerçekleştirilir.  Belediye Başkanları kısa konuşmalar yaparlar ve Genel Başkan tarafından yapılan bir toparlama konuşmasının ardından toplantı sona erer. Bu toplantının diğer bir özelliği Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM)’in Nisan ayında gerçekleşmesi gereken belediye hizmetleri ile ilgili ödüllü bir yarışması vardı. Araya seçim girince bu ötelendi ve toplantı ile birleştirildi. 40 civarında belediyeye ödül verildi. Bunlardan birini de biz aldık. Çanakkale Merkez Belediye, Bozcaada ve biz aldık. Çanakkale’den 9 belediyemiz toplantıya katıldı. Bu 3 belediye ödüllerimizi aldık. ‘Kepez Belediyesi Spor ve Sağlık Merkezleri Projemizle’ ödüle layık görüldük. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`ndan ödülümüzü takdim aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.          (Eren Aşnaz)
 
Paylaş