havadurum

Sabaha kadar mücadele!

584

Gökçeada`da, meralık alanda yangın çıktı. Kuvvetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevlere ekipler hızlıca mücadele etti. Türkiye`nin en büyük adası unvanına sahip olan Gökçeada, Yıldızkoy ile Yeni Bademli köyleri arasında kalan meralık alanda saat 23.00 sıralarında bilinmeyen nedenle  yangın çıktı. Kuvvetli rüzgarın da etkisiyle büyüyen ve kısa sürede geniş bir alana yayılan yangına, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye araçları ve arazözler ile müdahale edilmeye başlandı.

 
Başkan Çetin, çalışmaları yakından takip etti
Yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığını ifade eden Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, "Burada öğrenci yurtları vardı. Büyük bir tehlikeydi ancak ekiplerin müdahalesi ile bu tehlike önlendi. Şu anda can ve mal kaybımız yok. Ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Umarım kısa sürede tamamı söndürülür" dedi. Öte yandan alevler, Kredi Yurtlar Kurumu`na ait öğrenci yurdunun bulunduğu alandan da görüldü. 
Yangın sabaha sabah saatlerinde söndürüldü
Gökçeada`da, meralık alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesi sonucu sabaha karşı söndürüldü. Ekiplerin, arazöz ve itfaiye araçlarıyla sabah saatlerine kadar müdahale ettiği yangın söndürüldü. Yerleşim yerlerine ulaşmayan yangında, geven otu bulunan meralık alan zarar gördü.
(DHA)
Paylaş