havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

Sakın Domates Yemeyin!!!

2940
DEĞERLİ okurlarım, bu hafta okuduğum oldukça ilginç bir yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü, ‘ne günlere kaldık’ dedirten cinsinden.
 
***
 
O yazı İslam ülkelerinin neden geri kaldığını bize anlatıyor, yazıdan bu durumu çok kolay anlayabilirsiniz. Başka nedenler de var, ama ben size birini özetleyerek veriyorum.
‘Allah akıl fikir versin nelerle kafalarını yoruyorlar’ dedirten örneği verelim;
- ‘Domates Hıristiyan’dır, yenmesi haramdır.’
 
Mısır’da radikal İslamcı görüşleriyle bilinen Selefilerden bir grup, domatesin Hıristiyan olduğunu ve Müslümanlar için haram olduğunu öne sürdü.
 
Now Lebanon sitesinin haberine göre, Mısır Halk İslam Birliği olarak bilinen grubun Facebook sayfasında yayımlanan bir fotoğrafta domatesin Hıristiyan olduğu, bunun en büyük kanıtının da yatay kesilen domatesin içinde görülen haç benzeri şekil olduğu ifade edildi.
 
Fotoğrafın altındaki yorum yazısında; “Domates yemek haramdır, çünkü domates Hıristiyandır. Domates Allah yerine haça hamdeder ve Allah’ın bir değil üç olduğunu ifade eder. Allah bize yardım etsin. Filistin’de yaşayan bir kız kardeşimize Allah’ın peygamberi Hz. Muhammed görünmüş, Hz. Muhammed ağlıyormuş ve ümmetini domates yememeleri konusunda uyarıyormuş. Eğer Bu mesajı yaymazsanız bilin ki sizi durduran Şeytan’dır…” denilmiş.
 
*Anımsayacaksınız, Mısır’da kısa bir süre önce de erkeklere ölen eşleriyle öldükten sonra ki altı saat içinde cinsel ilişkiye girebilme hakkı tanıyan bir yasa parlamentonun gündemine gelmişti. Demek ki Arap Baharının yaşandığı Ortadoğu ülkelerinde İslam böyle yorumlanıyor!
Bizim dini bütünler, dince kutsal sayılan şeyleri istismar eden ‘din tüccarları’ domatesin Hıristiyana benzetilmesine ne derler acaba?!.
 
***
 
Sevgili Çanakkale OLAY okurları, şimdilik Arap Baharı yaşanmayan ülkemizde; 87.806 cami, bir o kadar namaz kıldıran görevli insan ve devlet bütçesinden 2 Katrilyondan fazla parayla bu işleri kotaran bir teşkilat. (Söz konusu teşkilat-Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesi, 8-10 Bakanlığın bütçesinden fazla.)
 
Gerçekten şu satırları büyük bir üzüntüyle yazıyorum. Ülkemiz, dünyada; ahlaksızlık, yolsuzluk, yalancılık ve dolandırıcılıkta listenin ilk 10’u içinde…
 
AKP iktidarı şimdiye dek yaklaşık 13.000 cami yaptırdı. Camimiz olmasın diyen yok, ama her şeyin bir kararı olması gerekmez mi? Bu iktidar döneminde kaç fabrika yapıldı? Ben bilmiyorum, bilen varsa söylesin!.. İşsizlik had safhada.. Birçok gencimizin okumuşu işsiz, okuyamamışı işsiz değil mi?
(Bakınız; 90 Milyonluk İran’da cami sayısı 48 bin, 72 Milyon nüfusa sahip Mısır’da ise cami sayısı 67 bin.)
 
· Cumhuriyetimizin Kurucusu Yüce Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN bıraktığı miras benliğimize işlemelidir:
“Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır…”
 
*** SEVGİ, SAĞLIK VE DOSTLUKLA KALIN…