havadurum

Şampiyonluk yolunda Fener yara aldı!

386
Sarı-Lacivertli takımın Teknik Direktörü Erol Bulut, müsabakanın ikinci yarısında hücum oyuncuları Mbwana Samatta, Papiss Cisse, Dimitrios Pelkas ve Sinan Gümüş`ü oyuna almasına rağmen Fenerbahçe, golü bulamadı ve Göztepe üç puanı kaptı. Bu sonuçla Fenerbahçe 51 puanda kaldı. Sarı-Lacivertliler, liderlik koltuğunda oturan Galatasaray`ın 3 puan gerisine düştü. Süper Lig`de 8. kez kazanan Göztepe ise puanını 32`ye çıkardı. Sarı-lacivertli ekip, 27. hafta maçında Trabzonspor`a konuk olacak. Göztepe ise Kasımpaşa`yı ağırlayacak.
 
Fenerbahçe, bu sezon ligde yaptığı maçlarda iç sahada 5. mağlubiyetini yaşadı. Deplasmanda sergilediği başarılı performansa karşın sahasındaki ekstra puan kayıplarıyla dikkati çeken Sarı-Lacivertli takım bu sezon da sevenlerini üzmeye devam etti. Sahasında İttifak Holding Konyaspor, Beşiktaş, Yeni Malatyaspor ve Galatasaray`a yenilen Fenerbahçe, son olarak Göztepe karşısında da puan elde edemedi.
(Cahit Göveren)


Ne dediler?

Karşılaşmayı değerlendiren Spor Yazarları Fenerbahçe`yi sert şekilde eleştirdi.

Mehmet Demirkol - Fanatik
Maçın hemen tamamı Göztepe yarı sahasında geçti.. Ve İrfan Can net kurtarış yapmadı. Bu Ünal Karaman`ın Göztepe`si açısından büyük başarı. Oyunu mükemmele yakın kilitlediler. Gerçi, Fenerbahçe de kendisini kilitlemeye pek meyilliydi. Öncelikle Mesut, Sosa, Pelkas gibi inceci oyuncuları bu zemine çıkarmak başlı başına bir zaaf. Bu kadar önemli transfer yapıp, onları bu zımparaya çıkarmak korkunç bir plansızlık. Açık ki, savunma yapmak isteyen rakiplere verebileceğiniz daha iyi bir hediye olamaz. 

Ömer Üründül - Sabah
Fenerbahçe ile ilgili analizlerimdeki haklılığım bir kere daha ortaya çıktı. `Fenerbahçe`nin santrforu yok` diye defalarca vurguladım. Thiam, Valencia, Samatta ve Cisse`den gram fayda yok. Hepsi fiziki açıdan tükenmiş oyuncular. Mesut, transfer edildiğinde şöyle bir görüş paylaştım; 10 ay futboldan uzak kalmışsan, fizik olarak iyi duruma gelmen çok zaman alır. Ayrıca, takımda Mesut`un yetenekleri için fırsat verecek bir forvet tipi de yok. İşte bu da dün gece ortaya çıktı.

Şansal Büyüka - Milliyet
Bu Erol Bulut`u anlamıyorum, maç öncesi "yayıncı"ya sallamak senin görevin mi? 45 dakika sonra maçın başlayacak; takımına, oyuna, rakibe % 100`ünü versene, tam kapasite konsantre olsana... Belli başkan ve yönetim sallamanı istiyor, salla kabul, ama hiç olmazsa maçtan sonra salla, istediğini söyle... Ama, maçtan önce kayıtsız -şartsız oyununa motive ol... Fenerbahçe`yi koruyacağız derken, el birliği ile Fenerbahçe`ye zarar veriyorsunuz.

İlker Yağcıoğlu - Takvim
Geçen hafta Karagümrük maçının özellikle ilk devresindeki gibi topa sahip olup, oyunu rakip sahada oynayacak bir Fenerbahçe bekliyordum. Aslında oyun tam anlamıyla böyle oldu. %70`e %30 gibi büyük bir farkla Fenerbahçe topa sahip olan takımdı. Peki ne üretti derseniz... Cevap neredeyse `sıfır pozisyon` olur. Buna karşılık, Göztepe maç boyunca Fenerbahçe kalesinde en az 4 pozisyon daha buldu..

Hakan Can - Fanatik
Göztepeli oyuncular ne kadar rahatsa, Fenerbahçeliler o kadar gergindi. Oyunun hiçbir dakikasında oynadığı oyundan keyif almadı. Üzerlerinde anormal bir baskı var, çok gerginler. Hızlı oynamıyorlar, acele oynuyorlar. Aşırı motivasyon ve endişe yapabileceklerinin çoğunu yapmalarına engel oluyor.
(Haber Merkezi)

 

Paylaş