havadurum

Sanat, sokakta..

1455

 Çanakkale Belediyesi ve Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen Sanat Sokağı etkinliği, sanatçıları yurttaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Cuma günü yapılan açılışa, Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sanat İşleri Müdürü Özlem Eryiğit, Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, Kent Konseyi Genel Sekreteri Yeliz Kaçarlar, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Yönetim Kurulu, CHP Kadın Kolları Merkez İlçe Başkanı Dilek Zeynali, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı. Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir’in yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, sanatçıların stantlarının gezilmesiyle devam etti. Resim’den, Heykel’e, Cam sanatından, Kum sanatına, taş oymadan, Kırkyama sanatına kadar birçok sanat dalını bir araya getiren Sanat Sokağı, büyük ilgi gördü. Kandemir, açılış konuşmasında, etkinliğe destek veren sanatçılara ve vatandaşlara teşekkür ederek; “Sanata değer veren, sanata katkı veren dostları burada görmek insanı mutlu ediyor. Burada sergisi bulunan değerli sanatçı dostlarımızı yürekten kutluyorum. Tabi organizasyonun yapım aşamasında gün boyu ter döken, emek harcayan arkadaşlarımıza da buradan bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi. 

 
“Sergimizde 3 yaş ile 54 yaş arasındaki aktif gelen bütün öğrencilerimizin çalışması var”
Resim sanatı ile ilgilenen Yasemin Yıldızgedik, öğrencilerinin çalışmalarıyla katıldığı etkinlik hakkında; “Burada Yasemin Sanat Atölyesi’ndeki öğrencilerimizin çalışmalarını sergiliyoruz. Burada her öğrencimizin birer tane çalışmasını koyduk. Sergimizde 3 yaş ile 54 yaş arasındaki aktif gelen bütün öğrencilerimizin çalışması var. Bizim, her hafta farklı konseptli çalışmalarımız oluyor. Bütün çalışmalarımızı halkımız görsün, sanatla iç içe olsun diye ‘Sanat Sokağı’ etkinliğine dahil olmak istedik” dedi. 
 
“Çalışmalarımı diğer kişilerle de paylaşmak istiyorum”
40 yıldır seramik sanatı ile ilgilendiğini ifade eden Kaeria seramik atölyesi sahibi Buket Gürel; “Atölyemi açalı 6 yıl oldu. Atölyemde kendi ürünlerimi yapıyorum, çoğunlukla sofra eşyaları ya da evde kullanabileceğimiz türde seramikler üzerine çalışıyorum. Dolayısıyla çalışmalarımı diğer kişilerle de paylaşmak istiyorum. Bu sanatta eğitimimle ve eğitimciliğimle birlikte 40 yılık bir geçmişim var. Bunun yanı sıra bir de araştırmalarım var. Antik dönem Ege-Akdeniz kültürleri üzerine araştırmalarım var. Araştırma çalışmalarımı da keyifli alarak yapıyorum” dedi. 
 
“4 gün boyunca çalışmalarımızı halkımıza tanıtma imkanı buluyoruz”
Heykel ve resim sanatı ile ilgilenen ikizler Berka ve Gökçe Kınay; “Bu sergiyi ikizimle birlikte açtık. Biz, mimar Sinan Üniversitesi mezunuyuz. İkizim heykel, be resim bölümü mezunuyum. İkizimin yaptığı çalışmalar, zıtlığı temsil ediyor. Ben de resimlerde genelde portre yapmayı tercih ediyorum. Simgecilik üzerine de çalışmalarım var. 4 gün boyunca çalışmalarımızı halkımıza tanıtma imkanı bulduk. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz” dediler. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş