havadurum

Sanıklara 5 yıldan 9 yıla kadar cezalar verildi...

1079
Pazartesi günü görülen Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi`nin 4`üncü ve karar duruşmasına, öldürülen Ramazan Öksüz`ün yakınları haricinde siyasiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Saat 15.00`de başlayan duruşma öncesinde sanık yakınlarından bir kişi, Bozcaada Haber`den gazeteci Serkan İlik`e hakaret ettiği bildirildi ve "Seninle daha sonra görüşeceğiz" diye tehdit ederek ortama gerdiği belirtildi. Önceki yıllarda Çanakkale MHP İl yönetiminde olduğu, bir önceki MHP İl Başkanının korumalığını yaptığı ve şu an Çanakkale`de eğlence mekânlarının korumalığını yaptığı ifade edilen şahsın tehditleri üzerine araya giren Bozcaadalı Judo Eğitmeni Tuğrul Atak`a da "Senin buradaki ağan kimse söyle, o beni tanır" diye karşılık verdiği öğrenildi. Gerilimin artması ile cinayet kurbanı Ramazan Öksüz`ün kız kardeşinin sinir krizi geçirdiği belirtildi.
"Kastı aşan adam öldürme" suçundan ceza
Duruşmada ise mahkeme heyeti son kez hem mağdur yakınlarının ve avukatlarının hem de sanıkların ve sanık avukatlarının savunmalarını aldı. Yaklaşık 1 buçuk saat sonra karar için 5 dakika ara verildi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, tutuklu 8 sanığa "Kastı aşan öldürme" suçundan ceza verdi. Mahkeme yaklaşık 1 buçuk yıldır tutuklu yargılanan Caner Akil`e ve Fatih Andaç Kaya`ya 9 yıl, yaklaşık 5 aydır cezaevinde bulunan işletmeci Burak Olgu Babat`a ise takdir indirimi uygulayarak 7 buçuk yıl hapis cezası verdi. Tutuksuz yargılanan diğer 5 sanığa da indirim oranı geniş tutularak 5`er yıl hapis cezası verdi. Öte yandan mahkeme kararının ardından işletmeci Burak Olgu Babat`ın avukatı ile tutuklu Fatih Andaç Kaya`nın babası olduğu iddia edilen kişi arasında mahkeme koridorlarına kavga çıktı.
"Kararı istinaf edeceğiz"
Öksüz`ün avukatı Uğur Soysal mahkeme çıkışında şu açıklamayı yaptı: "Mahkeme tüm sanıklara `kastı aşan öldürme` suçundan ceza verdi. Tutuklu iki sanığa takdir indirimi uygulanmadan 9 sene hapis cezası verildi. Tutuklu işletmeci Burak Olgu Babat`a indirim uygulanarak 7 buçuk sene hapis cezası verildi. Diğer sanıklara da indirim oranı daha geniş tutularak 5 yıl hapis cezası verdi. Tutuklu sanıkların tutukluluk hali devam ediyor. Diğerleri tutuksuz olarak devam ediyor. Daha yargılama tam olarak bitmedi, bundan sonra İstinaf aşaması var. Muhtemelen sonrasında da Yargıtay aşaması olacak. En azından yerde savunmasız şekilde yatan Ramazan`a tekmeler ile kafasına vuran 3 sanığın `Kasten Öldürme` suçundan, diğerlerinin de kasten adam öldürmeye yardım etme suçundan cezalandırılmasını bekliyorduk. Dolayısıyla kararı istinaf edeceğiz."
(Haber Merkezi)

 
Paylaş