havadurum

Sarıklı-cübbeli polise "gerici' destek!

652

 Polis devriye arabasına uzun sakalı, sarığı ve cübbesi ile binen Kuraner Erbaş isimli memur, toplumdaki gericileşme tohumlarının devlet kurumları aracılığı ile serpildiğini gözler önüne serdi. Birçok kişi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin laik ve demokratik yapısının bu tür girişimlerle zarar gördüğünü ifade ederek, bu tür gerici faaliyetlerin yasaklanması gerektiğini söyledi. Birçok açıklama yapıldı, söz konusu polisin sosyal medya hesabına ise çok sayıda tepki mesajı geldi. Binlerce insanın tepki gösterdiği sarıklı-cübbeli polis memuru Erbaş’a destek mesajları da geldi. Destek mesajlarındaki ‘gerici’ dil ise yine birçok insandan tepki gördü. 

 
Yan gelip yatan polisler? 
Sarıklı cübbeli polis memuruna destek verenlerden biri, sarığı ve cübbesi olmayan, dinini gerektiğini gibi yaşamaya çalışmayan polislerin, gaspçı, rüşvetçi, yan gelip yatan olarak nitelendirmesi dikkat çekti. Destek mesajında şahıs, “Başörtüsü serbest ise sakal ve sarık da serbest olmalı.. Dünyanın neresinde sakal bırakmayı yasaklayan bir rejim var gösterir misiniz? Kuraner Erbaş polisimizin yanındayız. Rüşvet alan, milletin hakkını gaspeden, suçlularla iş tutan, yan gelip yatarak para kazanan polislerle uğraşmak yerine dininin gerektirdiği gibi delikanlıca İslâm`ı yaşamaya çalışan adamlarla uğraşmak vatana, millete ne kazandıracak?” dedi. 
 
Bir iki mesele kılık kıyafet yönetmeliğini düzenletir!
“Kuraner abi Allah ihlas ile istikamet ile doğru bildiğiniz yolda yürümeyi nasip ve müyesser etsin” diyen bir başka şahıs ise; “Herkes kendine yakışanı yapar abi. Boş laf edenler, sataşmak için ürüyenler çok. Siz doğru bildiğiniz yolda yürümeye devam edin, eğri büğrü hayat sürdürenlere de kulak asmayın. Nice troller, Kemalistler, ateistler v.s. zibiller sayfanızı kaplamış. Boş verin gitsin. Herkesin bir davası var işte. Bunlara acıyarak bakıp Cenab-ı Hakk`ın ihsan ve ikramına mazhar olduğumuzdan ötürü şükretmemiz elzemdir. Son olarak da Cenab-ı Hakk`ın yarınla birlikte ne göndereceği bilinemez. Belki böyle bir iki mesele sebebiyle kılık kıyafet yönetmeliğinde artık bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini akıl ederler. Ne diyeyim abi Allah başımızdakilerin başlarına akıl kalplerine korku salsın. Müslümanlara da uyanmak nasib etsin... Selametle inşaallah...” yorumunu paylaştı. 
• Seçkin Sağlam
 
Paylaş