havadurum

Seçim yarışı kızışıyor

636

 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27’inci Dönem Genel Seçimlerine bir haftadan kısa bir zaman kala, seçim yarışı da kızışmaya başladı.  AKP İl Başkanı Gültekin Yıldız,  CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan’ın, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve kendisi hakkındaki iddialarına yönelik suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Güneşhan, Yıldız’ın suç duyurusunda bulunması halinde iddialarını mahkemede ispat etme olanağı doğacağını belirterek; “Bekliyorum” açıklamasında bulundu. İyi Parti il Başkanı Eşref Bener Varol ise yaptığı açıklamada seçim çalışmalarında taciz ve ahlaki olmayan davranışalar ile karşılaştıklarını dile getirerek;  “Yüzünü Güneşe Dön Çanakkale, yazılı afişimiz ile bir aracın arka camına yapıştırdığımız afişin sprey boya ile boyandığına maalesef şahit olduk” dedi.

   
“Gerekli cevabı hukuk nezdinde vereceğiz”
AKP İl Başkanı Yıldız, kendilerine yönelik iftira atıldığını, gerekli cevabı ise hukuk nezdinde vereceklerini ifade ederek; “Sayın Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’a iftira atmak Güneşhan’ın haddine değildir. Sayın Bülent Turan’ın FETÖ ile olan mücadelesini herkes bilmektedir. Siz evinizde televizyon izlerken, bankamatik kuyruğunda beklerken, 15 Temmuz gecesi Bülent Turan sokakta halkın içindeydi. Kardeşim Laçiner diyen de Sayın Bülent Turan değil sizin yol arkadaşlarınız, siyasi patronlarınızdır. Maalesef CHP artık Atatürk’ün partisi değildir. Atatürk’ten geriye sadece partinin ismi kalmıştır.  CHP artık halkın da partisi değildir. CHP radikal gruplara yakayı paçayı kaptırmış, Atatürk İlke ve İnkılaplarından uzaklaşmıştır. CHP yerelde sermayenin, ulusalda emperyalist güçlerin sözcüsü haline gelmiştir. CHP’nin altı oku uzun süredir kendi halkını vurmaktadır. Muharrem İnce’nin de dediği gibi, CHP’nin bu kafayla iktidar olma ihtimali yoktur. Siyasi bir içeriği olmayan, basın yoluyla hakaretten ibaret olan bu açıklama nedeniyle kendisine gerekli cevabı ve dersi hukuk nezdinde vereceğim” dedi.
 
Yıldız’a jet cevap; “Bekliyoruz”
Yıldız’ın açıklamasına CHP İl Başkanı Güneşhan’dan cevap geldi. İddialarının arkasında olduğunu belirten Güneşhan, iddialarını mahkemede delillerle ispatlamak için olanak doğduğunu belirterek; “AK Parti`nin atanmış, birinin iki dudağı ucunda, seçilmeyerek boyunun ölçüsünü almamış il başkanı Gültekin Yıldız, içinde oldukları kaybetme korkusunun psikolojisiyle bana karşılık vermeye çalışmış. Kendisi, tek tek sıraladığım sözlerimden sadece birine yanıt verebiliyor mu? IŞİD, PKK, FETÖ ile nasıl ilişkileri olduğunu anlattığım cümlelerimden hangisine yanlış diyebiliyor? Kalksın bunlara yanıt versin. Hepimizin bildiği gibi, ben CHP örgütünün oylarıyla seçilerek il başkanı oldum. Kendisi seçilmiş bir il başkanının yerine atamayla geldiği için bunun ne demek olduğunu bilmeyebilir. Bir diğer konu, benimle hukuk önünde hesaplaşacakmış. Kendisiyle önce sandıkta hesaplaşacağız. İlk hesaplaşma halk nezdinde, sandıkta, 24 Haziran`da olacak. Benimle hukuk önünde hesaplaşmaya gelince, mutlu olurum. Hakkımda açacağı dava aracılığıyla söylediğim tüm sözleri hukuk önünde ispatlama şansı doğacaktır. IŞİD, PKK ve FETÖ ile ilgili söyledikleri her sözü gazete kupürleri, videolar, tanıklar aracılığıyla doğrulama olanağımız olacaktır. Bekliyorum” dedi.
 
İyi Parti afişlerine çirkin saldırı!
Hız kazanan seçim çalışmalarında taciz ve ahlaki olmayan durumlarla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren İyi Parti İl Başkanı Varol ise; “Seçim çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Seçim çalışmaları esnasında bazı taciz vakaları ve ahlaki olmayan davranışlara rastlayabiliyoruz. Ne yazık ki pek çok olayın sineye çekilmesi, faillerinin hak ettikleri cezalara çarptırılmaması, kamu vicdanını sürekli rahatsız eden uygulamalar, insanımızı usandırmaya başladı. Dün gece seçim çalışmaları çerçevesinde hazırladığımız ve astığımız, üzerinde ‘Yüzünü Güneşe Dön Çanakkale’ yazılı afişimiz ile bir aracın arka camına yapıştırdığımız afişin sprey boya ile boyandığına maalesef şahit olduk.  İyi Parti gerçekten insanımızın duygularına tercüman olan, hoşgörülü, gerginlikten uzak, vatandaşın tamamını kucaklayan politikalarıyla çok ilgi görüyor ve insanımızın teveccühünü kazanıyor.  Partimizin bu hızlı yükselişinden rahatsız olanlar, ne yazık ki afişlerimize zarar vermekten başka yol bulamıyorlar.  Siyaset sahnesinde bulunmamıza bile tahammül edemeyen zavallıları yüce Türk Adaletine havale ediyoruz.  Demokrasiyi sindirememiş, başkalarının da siyaset yapma hakkına tahammülü olmayan çağdışı zihniyetleri ve eylemlerini şiddetle kınıyoruz. Eylemi ortaya çıkarabilecek her türlü kayıt ve ipucunu değerlendiriyoruz. Kesinlikle yanlarına bırakmayacağız.  İnsanımız ‘Yüzünü Güneşe Dönüyor’ artık. Ne kadar boyamaya ve karartmaya çalışsalar da, Yüce Milletimizle birlikte iktidara yürüyoruz. Medeniyet Yolunun Taşlarını Sadece Cesurlar Döşer diyerek yola çıktık. Ne yaparlarsa yapsınlar asla yıldıramayacaklar” dedi.        (Eren Aşnaz)
Paylaş