havadurum

Şehidin adı doğum gününde ölümsüzleşti

1078

 Esenler Mahallesi Özgürlük Caddesi üzerinde kurulan Sağlıklı Yaşam Parkına Çanakkaleli Şehit Astsubay Astsubay  Şehit Kıvanç’nın ismi verildi. Kaşıkçı’nın doğum gününde isminin verildiği törene Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Şehit Kıvanç Kaşıkçı’nın ailesi ve kentliler katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Şehit Kaşıkçı’nın babası Ramazan Kaşıkçı törene katılanlarla duygu ve düşüncelerini paylaşarak; “Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’a, Meclis Üyelerine ve emeği geçen herkese şahsım ve ailem adına teşekkürü bir borç bilirim. Aziz şehidim, önce yüce Allah’ımın önünde, sonrada onurum, gururum, kahramanın, canımın parçası, oğlum senin önünde saygıyla eğiliyor ve seni selamlıyorum” dedi. 

 
“Eğer yaşasaydı bugün 34 yaşında olacaktı”
Baba Kaşıkçı’nın ardından törende konuşma yapan Başkan Gökhan konuşmasına; “Bugün anlamlı bir günde, 23 Kasım’da, yani şehidimizin doğum gününde, adına yaraşır bir tesise adını vermek için bir araya geldik. Eğer yaşasaydı bugün 34 yaşında olacaktı. 34 yaşında olamadı ama uzun yıllar bu tesiste yaşayacak. Birçok sayısız başarılar ile dolu bir hayatı var. Yaptığı ve başardığı birçok şey var ama bir konu çok dikkat çekici. Yaralanıyor ve tedavi olduktan sonra tekrar görevine dönüyor. Halbuki gitmeyebilirdi. Tam tersine tam iyileşmeden cepheye gidiyor ve Suriye’de şehit oluyor” dedi 
 
“Huzurlu bir şekilde yaşayabilmemiz için şehit oldu”
Kaşıkçı’nın bizim topraklarımızın dışında şehit olduğu ve  neden oraya gittiğini soran Gökhan; “Topraklarımızı korumak amacı ile gidiyor. Bu topraklarda bizim huzurlu bir şekilde yaşayabilmemiz için orada şehit oluyor. Oradaki Türkiye düşmanlarına karşı savaşmaya giderek şehit oluyor. Şehit olan diğer askerlerimiz gibi. Nitekim yanında da Muhammet Duran Keskin de onunla beraber şehit oluyor. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlatmış olduğu bağımsızlık savaşı henüz tamamlanmamıştır, devam etmektedir. Biz tam bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve güvenimizi elde edinceye kadar, çevremizde barışı tesis edinceye kadar, bu bağımsızlık savaşı devam edecektir. Bundan tereddütlümüz yoktur” şeklinde konuştu.
 
“Kaşıkçı gibi davranmak zorundayız”
Herkesin Kıvanç Kaşıkçı gibi davranmak zorunda olduğunu ifade eden Gökhan; O özveriyi göstermek zorundayız. Sadece asker üniforması giyerek, oralarda savaşarak değil, kendi yaşamımızda da bu ülke için, bu ülkenin başarısı, refahı, barış için hangi mevkide olursak olalım, hangi yaşta olursak olalım, aynı mücadeleyi göstermek zorundayız” ifadelerini kullandı. Gençlerin Şehit Kaşıkçı’yı örnek alması için öz geçmişini merkezin girişine astıklarını belirten Başkan Gökhan; “Astsubay Kıvanç Kaşıkçının özgeçmişini tam girişe astık. Buraya gençler geliyor ve spor yapıyorlar. Gençler buraya girip çıkarken buraya bakıp, okusunlar ve içselleştirsinler diye astık. Bizler kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi unutturmamak ile mükellefiz. Onlar bizim için, vatan için mücadele ettiler. Nasıl ki karşıdaki 253 bin şehidimiz sayesinde bu vatanda yaşayabiliyorsak, onun devamında Kıvanç Kaşıkçı ve bugünkü şehitlerimiz de bizim bu ülkede refah ve güvenli bir şekilde yaşama fırsatı veriyorlar. Bizler de bunu devam ettirmek zorundayız. Gençlerimiz de bu bilinçle yetişmeli” dedi.
 
“Adını yaşatmaktan gurur duyuyoruz”
“Şehitlerimizin unutulmaması için elimizden gelen her şeyi yaptırmamaya çalışıyoruz” diyen Başkan Gökhan; “2015 Eylülünde Şehit Fatih Duru kardeşimizin de adını Barbaros Mahallesinde bulunan bir parka verdik. Ulaş Açıkgöz kardeşimiz için de gayretlerimiz oldu. Şimdi de bugün, bu Mahallenin çocuğu, Astsubay Kıvanç Kaşıkçı kardeşimizin adını bu güzel mekana vermenin gururunu hep beraber yaşıyoruz. Belediye Meclisimiz bunu kabul etti, daha sonra da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının iznini aldık, ailenin de olurunu aldık ve sonrasında da şehidimizin adını buraya verdik” ifadelerini kullandı.
 
“Tören için doğum gününü seçtik”
Tören için özellikle Şehit Kaşıkçı’nın doğum günün seçtiklerini belirten Başkan Gökhan; “Biraz önce şehidimizin ailesine verdiğim çiçekler de doğum günü çiçekleridir. Şehidimizin doğum günü kutlu olsun. Şehitler ölmez, o yaşıyor. Onun için 23 Kasımlarda doğum günün kutlamaya devam edeceğiz. Ama bunu hamaset olsun diye değil, bilincimizi kaybetmemek için yapacağız. Yani Türk olma bilincini ve bu vatan için mücadele etmemiz gerektiği bilincini unutmamak için onu hatırlayacağız ve anacağız. Bizler her zaman şehitlerimiz ile gurur duyacağız. Onlara layık olmak için çaba göstereceğiz. Asla onları unutmamamız gerekir. Onlar bizim için bir kılavuzdur ve o kılavuzları takip etmek için mücadele edeceğiz, onların fedakârlıklarını unutmayacağız. Nasıl bugün Kıvanç Kaşıkçıyı anıyorsak, bugün bir kez daha tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle analım. Hepimizin varlığı Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene” dedi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş