havadurum

Şehidin anısı, çocuklarla yaşayacak..

744

 Çanakkale Belediyesi, çocuklar için oyun alanı açmaya devam ediyor. Çanakkale Belediyesinin 7’den 70’e her kentlinin kullanabilmesi için planladığı projelerden biri olan ve Havaalanı mevkiinde yer alan çocuk parkına Şehit Polis Emre Bağcı’nın ismi verildi. Dün yapılan Şehit Polis Emre Bağcı Parkı’nın açılışına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, şehit Polis Emre Bağcı’nın ailesi, İyi Parti Çanakkale Milletvekili aday adayı İsmet Balkan ve vatandaşlar katıldı. 3 bin 600 metrekarelik anda konuşma yapan şehidin babası Ahmet Bağcı, Çanakkale Belediyesi tarafından yapılan parka çocuklarının adının verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

 
“Benim oğlum, vatana, millete hayırlı evladın ta kendisidir”
Şehit olan Özel Harekat Polisi Emre Bağcı’nın babası Ahmet Bağcı, park açılışında konuşarak; “Bizim acımız büyük bir acı. Ancak bu güzel parka oğlumuzun adının verilmesi bizi mutlu etti, onurlandırdı, gururlandırdı. Bu park çalışmasında emeği geçen Park Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarına ve diğer ekiplere sonsuz teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımızın bana bir sözü vardır; asla unutmam. Ben kendisine bu park için girişimde bulunduğumda ‘Ben memleketimin çocuğuna yapmayacağım da kime yapacağım?’ demiştir. Bu yüzden kendisine kendim ve ailem adına sonsuz teşekkür ederim. Biz bu mutluluk içindeyiz. Bir çocuk doğar, insanlar ‘Memleketine, milletine hayırlı bir evlat olsun’ temennisinde bulunurlar. Benim oğlum bunun ta kendisidir. Vatanı için 3 yıl çalıştığı kurumdaki işini bırakıp, özel harekât polisi olmak için can atmıştır. Ve bu görevini de başarıyla sürdürürken, böyle bir olayla karşılaştık. Oğlum, insanlara da organlarını bağışlamıştır. Vatana, millete hayırlı evladın ta kendisidir. Mekanı cennet olsun” dedi.
 
“Burası son şehit parkımız olur”
Park açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Bugün hem hüzün var, doğaldır, aile evlatlarını kaybetti ama aynı zamanda da gururlu bir gün. Burada bir hayat kaybolurken, yaradan bu konuda hükmünü verirken diğer yandan bir insanlık kararıyla da karşı karşıyayız. Rahmetli şehidimiz organlarıyla 7 kişiye hayat vermiştir. Organ nakli konusu çok önemlidir ve hepimizin bu konuda irade ortaya koyması gerekir. Ben de organlarımı bağışladım. Ayrıca dinimiz de bu konuyu uygun bulur” diyerek organ bağışının önemine değindi. Bizler şehitlerimizin adlarını gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Vatanı için canını seve seve vermiş olmanın bilincini göstermek istiyoruz. Bu park alanı için de girişimde bulunulduğunda bir tesadüf ortaya çıktı. Bu park alanı tam da şehidimizin ailesinin evlerinin karşısında. Güzel bir park olacak. Dolayısıyla aile de teselli bulacak. İnşallah burası son şehit parkımızdır, şehitlerimiz olmasın. Ama biz ne olursa olsun şehitlerimize ve ailelerine sahip çıkmaya edeceğiz” cümlelerini kullandı.
(Baykal Sağlam)
Paylaş