havadurum

Semizoğlu'ndan sert açıklama

1116
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası`nın Ocak 2021 ayı ilk olağan Meclis toplantısı 13 Ocak 2021 Çarşamba günü saat 15.00`de Covid-19 salgının tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay, Covid-19`un, işgücü piyasaları üzerindeki ilk etkilerinin, 2008 küresel mali krizinin ilk aylarında gözlemlenenden 10 kat daha fazla söyledi. Okyay`ın açılış konuşmasının ardından Çanakkale 18 Mart Köprüsü inşaat faaliyetleri sırasında yapılan mal ve hizmet alımları ve Lapseki Balıkçı Barınağı konusu hakkında konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu bu konuların kendisini yaraladığını belirterek açıklamalarda bulundu. Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısında Yönetim Kurulu adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu şunları söyledi; "2021 yılına çok farklı endişeler ile girdik. Sesimizi her zamankinden fazla çıkardık ama bu defa sağlık ile ekmek arasında kaldık. Ekonomimizin ve günlük hayatımızın pandeminin gölgesinden kurtularak en kısa sürede normalleşmeye geçmesi, faaliyetleri kısıtlanan iş yerlerimizin çalışanları ile birlikte işlerinin aşlarının peşinde koşmaları şu an için en öncelikli temennimizdir. Sayın Meclis Üyesi arkadaşlarım; 2020 Mart ayından itibaren zorunlu ödemelerin ötelenmesi ve nakit desteği sağlanması, peşin vergi uygulamasının kaldırılması, kısa çalışma ödeneği, sicil affı, finansmana erişimde kolaylık sağlanması, e-haciz uygulamasının değişmesi gerektiği, asgari ücrette işveren üstündeki vergi yükünün hafifletilmesi; onu da şöyle açmak istiyorum her platformda da açıyorum; bu yıl asgari ücretimiz 2.825 TL yani çalışanımızın eline geçecek meblağ 2.825 TL ama işverenimizin kasasından çıkacak para 4.204 TL`dir. Bu inanılmaz bir fark %50`ye yakın bir fark. Bu ne çalışan için yeterlidir, ne de işveren için kaldırılabilir bir yüktür. Bu konuların ısrarlı takipçisi olduk, olmaya da devam ediyoruz."
 
"İsim vermeden söylediklerim bazı arkadaşları rahatsız etmiş"
Çanakkale 18 Mart Köprüsü inşaat faaliyetleri sırasında yapılan mal ve hizmet alımları ve Lapseki Balıkçı Barınağı konusu hakkında konuşan Başkan Semizoğlu; "İsim vermeden söylediklerim bazı arkadaşları rahatsız etmiş. Bana Meclisimizden de 3-4 arkadaşımız bu konuda serzenişlerini ilettiler. Taşınmadan tutun, otel kiralamadan tutun, deniz hizmetinden tutun birçok satın almanın bir kişi üzerinden gittiğini söylediler. Biz de bu konuda bir gazeteci arkadaşımızın sorusu üzerine isim vermeden cevap verdik. Daha sonra iş farklı mecralara gitti. Müsaade ederseniz bu konuya değinmem lazım, çünkü gerçekten beni yaraladı. Lapseki bizim için çok kıymetli. Lapseki Balıkçı Barınağının balıkçılarımızın tüm haklarının korunarak hem turizme yönelik yat limanı hem de balıkçı barınağı olarak ekonomiye kazandırılması konusu Odamızın tam 10 yıl önce gündemindeydi, yazışmalarımız duruyor. Meclis Üyemiz Hasan Uysal Bey de burada o da bunu çok iyi biliyor. İlk biz gündeme getirdik ve Lapseki Belediyesi de sağolsun sahip çıktılar. Balıkçılarımızın, üyelerimizin ortak menfaati ve kamu yararı üzerine kurulan, etik kurallar çerçevesinde yürütülen her çalışmayı destekler, aksini de duyurmaktan kaçınmayız. Köprü için de aynı şekilde. Ancak söylediklerim ilkokul seviyesinde Türkçe dersi almış bir kişinin dahi anlayabileceği saflıkta olmasına rağmen anlamayan, anlamak istemeyen veya bunu haber yapıp piarımı arttırırım diye düşünen birkaç kişi tarafından kamuoyu gündemine taşınmıştır. Çok düşündüm, cevap vermeyeyim diye ama yapamıyorum, mizacım buna uygun değil" dedi.
"Bu şirketin ortakları kim?"
Semizoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Arkadaşlar tehdit konusunu da açayım, açıklamamda hiçbir şekilde balıkçıları ve kooperatif adını geçirmememe rağmen bana `bu kooperatif üyeleri cahil insanlar. Ne yapacakları belli olmaz.` dediniz mi? Ben de buna cevaben `Bu üslup ile benimle görüşme ihtimaliniz yok.` dedim mi? dedim evet. Şimdi söz konusu olan Lapseki Denizcilik Turizm Taşımacılık İnş. Gıda Tic. San. Ltd. Şti.de tabiî ki bizim üyemiz, biz bu üyemize de hizmet vermek zorundayız. Bu şirketin ortakları kim? Kooperatif ortaklarının hepsi şirket ortağı mı?"
 
"Haksızlığa ve yalana tahammülüm yok"
"Savunmada kooperatifi ileri sürüyorsunuz. Eğer faturalar kooperatife kesiliyorsa bir diyeceğim yok. Otel kiralamaları da bu arkadaşımızın üzerinden geçiyordu. Onu da ifade ettim. Turizmci arkadaşlarımızın bu konudaki şikayetlerini bana iletmeleri üzerine ben bu konuları açmıştım. O konulara hiç girmemiş çünkü kooperatif o konularda yok. Aynı zat yine Meclis üyesi bir arkadaşımın işyerinde 2 Köprü ile ilgili her alım benden geçer. Domates bile alacaklarsa benden alırlar` demiştir, bunun şahidi de var. Arkadaşlar Köprü şantiyesini birçok defa ben ve Yönetim Kurulu üyelerimizle beraber ziyaret ettik. Ancak hiçbir zaman "buradan şahsımıza ne iş çıkar" şeklinde bir düşüncemiz ve yaklaşımımız olmadı. Şimdi bir kez daha söylüyorum: Ben buradayım. Görev süremde her zaman Çanakkale`yi ve Çanakkaleli tüccarı, sanayiciyi düşündüm. Hiçbir zaman şahsi menfaat peşinde koşmadım. Bunu beni yakınen tanıyanlar çok iyi bilirler. Sizlerden bu konuda vakitlerinizi aldığım için çok özür diliyorum. Lütfen haklarınızı helal ediniz. Ancak yaradılış itibariyle haksızlığa ve yalana tahammülüm yok. Evet bu ithamda bulunan arkadaş haklı `Neredesiniz diye` soruyor. Ben de Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak Daelim - Limak - Sk - Yapı Merkezi (DLSY) ortak girişimine sesleniyorum: Lütfen Türkiye`nin en büyük kamu yatırımı ile ilgili satın almalarınızı gözden geçiriniz tabana yayınız ve bu konuda gereken hassasiyeti gösteriniz!"
(Haber Merkezi)
Paylaş