havadurum

Semizoğlu "Çanakkale'nin güçlü basına ihtiyacı var.."

461

 ÇTSO Temmuz ayı olağan Meclis toplantısı 10 Temmuz 2019 Çarşamba günü saat 16.00’da ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Turgay Kılıç, 56’ıncı Troia Festivali’nin mali kriz nedeni ile alınan iptal kararından büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi. Kılıç; “Troia Festivali’nin iptal edilmesi bizleri üzmüştür.  Şehrin STK’ları, yerel yönetimleri ve kamu olarak çok paralar harcamadan bu kararı gözden geçirmekte fayda olduğunu, bu festivalin Çanakkale’nin festivali ve her kuruluş sahip çıkmalıdır, diye düşünüyorum” dedi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu,  gazete sahipleri ile bir araya gelerek, yapılan toplantı ile ilgili bilgilendirmede bulunarak; “Amacım tamamen şuydu; Çanakkale her şeyin en güzeline layık diyoruz.  Çanakkale çok güçlü bir basına da layık” dedi.  Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç;  “2019 yılında ve son ay içerisinde (Haziran ayı) Odamız yönetimi yapılan çalışmaları bizlere aktardı ve özellikle Çanakkale’mizin turizmi açısından Balkan ülkeleri ziyaretlerini önemsediğimi özellikle belirtmek isterim. Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Makedonya bölgelerinden gelen misafirler taçlanmış olur. Her yıl geleneksel olarak yapılan Troia Festivali ekonomik sebepler gösterilerek iptal edilmiştir. Ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz, yerel yönetim bütçelerinin kısıtlı olduğunu biliyoruz.  Turizmde ciddi bir ivme yakaladık ve özellikle 2018 yılı Troia yılı edilmişken, birçok ülkede tanıtımlar yapıp 2019 da meyvesini toplayacakken önemli bir kültür elçiliği üstlenen Troia Festivali’nin iptal edilmesi bizleri üzmüştür.  Şehrin STK’ları, yerel yönetimleri ve kamu olarak çok paralar harcamadan bu kararı gözden geçirmekte fayda olduğunu, bu festivalin Çanakkale’nin festivali ve her kuruluş sahip çıkmalıdır, diye düşünüyorum” dedi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına Temmuz ayı olağan Meclis konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Her zaman vurguluyoruz, Odamız üyelerimiz için var. Üyelerimizin mesleki gelişimine katkı sunacak, vizyonunu genişletecek her çalışma bizim görev alanımıza girer. Fuar taleplerini, iş gezilerini bu yüzden önemsiyoruz ve organizasyon düzenliyoruz. Talep eden üyelerimizin de aynı hassasiyeti göstererek katılımlarını bekliyoruz. İnşaat ile ilgili komitelerimizden gelen talep üzerine 18 Haziran 2019 günü üyelerimizi İstanbul’da gerçekleştirilen 42.Yapı Fuarı Turkey Buıld’e götürdük. 23 üyemiz katılım sağladı” dedi.

 
 “Çanakkale’nin otopark sorununu çözmek için rol model olmaya hazırız”
Sinerji toplantılarının devam ettiğini belirten Kılıç; “Sinerji toplantılarımıza yine devam ettik, Haziran ayı içerisinde 12 ve 13 no’lu Meslek Grupları ile bir araya geldik. 12 no’lu Meslek Gurubumuz 13 no’lu da aynı hemen hemen daha çok merkezdeki üyelerimizden oluşan bir meslek grubumuz,  perakendecilerden oluşan bir meslek grubumuz. Çarşı esnafının istekleri çarşının hareketlendirilmesi veya insanların çarşıya daha fazla talep göstermesi yönündeydi. Sorunlardan bir tanesi de sürekli dile getirilen otopark sorunu. Otopark sorunuyla ilgili toplantının sonunda gerçekleştirilen gerçi bunların hepsini sosyal medyada paylaştık ama bir daha vurgulamak istiyorum. O toplantının sonunda otopark çarşının girişine, çarşıya yakın merkezi bir yerde otopark yapmak için rol model olabileceğimizi, kamunun veya Belediye’nin bize yer gösterdiği takdirde kesinlikle gelir amacı olmadan sadece bu yapılabilir şeklinde bir rol model olarak otopark yapabileceğimizi ifade ettik. Amacımız otoparkçılık yapmak değil, amacımız bu şekilde yapılabiliyor demek. Bunu bir daha duyurmak istiyorum. Kamudan veya Belediyeden uygun gördükleri yeri bize versinler, uygun şartlarda versinler biz rol model olmak istiyoruz” dedi.
  
“Çanakkale, çok güçlü bir basına da layık”
Yerel gazetelerin sahipleri ile 02 Temmuz Salı akşamı şahsı olarak bir araya geldiklerini belirten Semizoğlu; “Amacım tamamen şuydu; Çanakkale her şeyin en güzeline layık diyoruz. Çanakkale çok güçlü bir basına da layık. Çanakkale’nin ihtiyacı olan şey güçlü bir basın yayın. Arkadaşlar basın ve yayın lütfen. Kim ne yapıyorsa basın yayın. Ticaret Sanayi Odası iyi yapıyorsa basın yayın, kötü yapıyorsa da basın yayın. Ama herkes iyi yapıyorsa yayın, kötü yapıyorsa da yayın. Böylece biz de yarışalım, biz de daha iyi olmaya çalışalım, biz de kendimizi daha kaliteli, daha iyi hizmetler sunmaya alıştıralım veya hedefleyelim. Kesinlikle bir birlik beraberlik yemeğini Çanakkale’mizin ihtiyaçları hakkında öyle bir basın toplantısı şeklinde değil, sohbet havası içerisinde geçti. Şunun sözünü verdim arkadaşlar hepinizin huzurunda bunu söylemek istiyorum. Birleşirseniz, ayrılmazsanız çünkü her sektör gibi basınımızın da yükü ağır ve masrafları fevkalade fazla. Birleşirseniz, ayrılmazsanız, doğruları, doğru basıncılık, doğru gazetecilik yapmıyorlar demiyorum yanlış anlamayın. Ama gerçekten her kesimin diline, her kesimin sözüne yani doğruyu da yazacağız, eğriyi de yazacağız olursa her kesimden destek isteyeceğime, bir pazarlamacı gibi onlarla çalışıp her kesimden kamudan, özelden destek isteyeceğime söz verdim arkadaşlar Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak. Bu konuda bilgi vermek istedim sizlere” dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş