havadurum

Seni unutmayacağız

916

 Çanakkale’nin iş ve siyaset adamlarından, Gazetemiz Çanakkale OLAY`ın yazarı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın amcası R. Fuat Gökhan, 12 Eylül’de balkonunda güneşlendiği sırada kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. 85 yaşında hayatını kaybeden Gökhan, dün son yolculuğuna uğurlandı. Gökhan için yıllarca görev aldığı partisi CHP’de tören düzenlendi. Törenin ardından Necip Paşa Camii’nde cenaze namazı kılındı. Vali Orhan Tavlı, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Siyasi Parti temsilcileri, bürokratların, iş adamları, STK, sendika ve dernek temsilcileri ile yüzlerce Çanakkaleli vatandaşın katıldığı cenaze namazının ardından,Çanakkale’nin çınarı Gökhan toprağa verildi. 

 
CHP’de tören
Gökhan için, yıllarca çeşitli görevlerde yer alarak emek verdiği partisi CHP İl Banası önünde tören düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Muharrem Erkek,CHP YDK üyesi Serdar Soydan, CHP Milletvekili Özgür Ceylan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ile İlçe Belediye Başkanları,  İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda CHP’li katıldı. İl Başkanı İsmet Güneşhan, törende yaptığı konuşmada Gökhan için; “Değerli büyüğümüz Fuat Gökhan abimizi kaybetmenin vermiş olduğu derin bir üzüntü içerisindeyiz. Ben başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin, tüm ailesinin, tüm Çanakkale’nin başı sağ olsun diyorum. Allah Rahmet Eylesin, mekanı cennet olsun. Fuat abimiz partimizin birçok kademelerinde görev almış, senato seçimlerinde CHP’nin senatör adayı olarak temsil aday olmuş bir büyüğümüz. Yaşamın  birçok bölümünü , 60 yılı aşkın bir bölümünü CHP’nin başarısı, Çanakkale’nin başarısı, ülkenin başarısı için harcamış bir büyüğümüz, üstadımız, duayenimiz. Dolayısı ile ne söylesek onun için azdır. Fuat abimiz sadece Çanakkale’nin siyasal yaşamında, değil, ekonomik, sosyal ve kültür yaşamına da çok büyük emekler vermiş ve zaman harcamış bir abimiz. Hepimizin üzerinde çok büyük emeği olan bir büyüğümüz. Aynı zamanda çok kibar bir insandı. Bir karıncayı bir incitmez ve herkese yardımcı olurdu.  Onun için ne söylesek azdır. O bizim her zaman yol göstericimiz olmuştur. Özellikle benim üzerinde çok büyük bir emeği vardır. Benim babamla birlikte siyaset ve ticaret yapmış bir kişidir. Ben okulu bitirdikten sonra elimdentutmuş ve bana yol gösterici olmuştur. Dolayısı ile bende kendi şahsım adına özel olarak Allah rahmet eylesin diyorum. Fuat abimiz için söyleyeceğimiz her şey çok az kalır. Ben tekrar kendisine Allah rahmet eylesin diyorum” dedi.
 
Çanakkaleliler cenaze namazında
Gökhan’ı naaşı törenin ardında kılınmak üzere Necip Paşa Camii’ne getirildi. Başkan Gökhan ve ailesi namaza katılanların başsağlığı dileklerini tek tek kabul etti. Cenaze namazına Vali Orhan Tavlı, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzenile Kurum Müdürlerinin yanı sıra,CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Muharrem Erkek, CHP YDK üyesi Serdar Soydan,  CHP Milletvekili Özgür Ceylan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Belediye Eski Başkanı İsmail Özay ile CHP’li İlçe Belediye Başkanları,  Belediye Meclis üyeleri, Belediye Birim Müdürleri, Gökhan’ın dostları ve sevenleri ile çok sayıda Çanakkaleli vatandaş katıldı. Gökhan, burada kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş