havadurum

Sezonun hikayesi!

1960

 

Özel Haber: Yusuf Sonkurt

 

Süreklilik önemli

Oyunda devamlılık  önemli bir olgu. Bunun karşılığı da Şampiyonluktur. Önümüzdeki sezonlarda da Başakşehir’in bu ligin favorileri arasında yer alacağını sanıyorum. Bu başarıda Teknik Direktör Okan Buruk’un katkıları  asla yadsınamaz.  İstikrarlı ve geniş bir kadroya sahip takımını olumlu yöneten Buruk’un Avrupa kupalarında başarılı olabileceğini de düşünüyorum.  Çünkü; başarısının tesadüfü olmadığını ancak, Avrupa Kupaları’nda göstereceği performans kanıtlayacak.  Şampiyonluk primi ve UEFA’dan Şampiyonlar Ligi için gelecek Euro’larla kasayı dolduracak olan Medipol Başakşehir’e nokta transfer takviyeleri yapılabilirse uzun yıllar her iki kulvarda da adından  söz ettirebilir. 

Topal tarihe geçti

Medipol  Başakşehir’in Çanakkale Dardanel patentli  34 yaşındaki milli futbolcusu  Mehmet Topal, Türkiye ve Avrupa`da 3 farklı takımda Şampiyonluk onur ve gururu yaşadı. Topal, önce Galatasaray (2007-08) sonrasında Fenerbahçe (2013-14) formasıyla kaldırdığı Lig Şampiyonluğu Kupasını bu sezon da Başakşehir`le kaldırıp, tarihe geçti. O’nu, Türk futbol vitrinine sunan Çanakkale Dardanelspor’a da buradan teşekkür etmemiz gerekiyor.

   

Taraftardan yoksun bir takım

Daha önce şampiyon olan takımlara şöyle bir baktığıımızda; Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor takımları çoşkulu taraftar gruplarını arkasına alarak, hedefe ulaşmışlardı.  Medipol  Başakşehir tribünde 12’inci adamdan yoksun, olarak Şampiyon olmayı başardı. Bu özveri ve motivasyonu gerektiren bir önemli oluşumdur.  Burada ortaya çıkan şudur;  İtici bir güç olan taraftar  mı ? yoksa stres yaşamadan ve arkasında onu destekleyen bir basını olmadan sessizce gelen Şampiyonluk mu? O yüzdendir ki, bu olağan üstü başarı çok değerli.  Gerçi, ligin son 8 haftası pandemiden dolayı seyircisiz oynanmış, bu durum bütün takımları olumsuz etkilemişti. Ancak, bu durum M.Başakşehir lehine gelişirken,  unutmayalım ki,  İstanbul ekibi kurulduğundan bu yana taraftarından yoksun olarak mücadele vermiştir.

 

Sakat  DembaBa

Şimdi sormak gerekiyor.  Çin’den Türkiye geliş sürecinde önceliğinin Beşiktaş olduğunu ifade eden Demba Ba’ya sakat raporu veren sağlık kuruluna sormak lazım. Bu rapora hangi kriterlere göre verdiniz ? Takımı sırtlayıp götüren, gollerinin yanı sıra asistleri ile de katkı veren Demba Ba’yı ayrıca kutlamak istiyorum. İsmi sanı hiç duyulmamış Mahmut’a da ayrı bir parantez açmak doğru bir yaklaşım olacak. Kim bulup getirdi ise gelecek 10 yıla imzasını atacak yeni bir yetenek ortaya çıkardı. Helal olsun !. Oyunu iki yönlü kusursuz oynayıp, takımının orta sahasını çekip çevirdi.  Takımında istikrar abidesi oldu ve Şampiyonluğu getiren golü kaydederek, maçın yıldızı oldu.

 

4 Büyükler hayal kırıklığı

Önceliği Trabzonspor’a vermek isterim. Uzun yıllar Şampiyonluk hasreti ile yanıp tutuşurken,  bu denli basit hatalar yapamazsınız. Trabzon tam bir futbol kentidir. Taraftar artık bilinçlendi.  Kim, nerede, ne hata yapmış çok iyi biliyor. Parasal olarak da localarını büyük şirketlere vererek rahatlayan Trabzonspor yönetimi futboldan gayri işlerle uğraşmanın bedelini ödedi. Teknik heyete gelirsek, bu kadar geniş bir kadroya sahip olup ta, bu denli belingin hatalar yapamazsınız.  Galatasaray’a ne demeli bilmiyorum ? Tam bir hayal kırıklığı… Terim, pandemi sürecinde takımı iyi yönetemedi. Motivasyon yükleme konusunda ün yapmış bir teknik adam futbolcuları motive edemedi. Hakem hataları, MHK, TFF’le uğraşmaktan futbola bir türlü dönemedi. Fatih Terim, bir mumun erimesi gibi Türk Futbolu’nun içinde acı çekerek eriyor. Fenerbahçe’ye gelecek olursak,  Ali Koç başkanlığında bir türlü başarıda istikrarı sağlayamadı. Yanlış transfer politikası ve bir türlü belli olmayan Teknik Heyet krizi gitgide büyüdü. Futbolcular takımı kimin yönettiğini bilmiyor. Tahir Karapınar’ın direktifleri mi, Emre’nin oyuncu değişikliklerindeki kararları mı,  yoksa Volkan Demirel’in tribünden telefonla takımı yönetmesi mi ?. Çok başlılığın futbolda yeri yoktur. Futbolcular kime inanacak. Ve Sergen’li Beşiktaş… Geç kaldın Karakartal. Bu takımın başına sezon başında getirecektin Sergen’i. Ligi çok iyi bir yerde bitirmediler belki ama gelecek için umut dağıttılar. Elindeki yıpranmış ve inancını yitirmiş futbolculardan kurtulabilirse, Beşiktaş gelecek sezonlar için şampiyonluğun en büyük adayı olablir.

 

MKH’nın Prensi Ali Şansalan

Çanakkale’nin gurur kaynağı olmaya devam eden Ali Şansalan’a önemli maçlar verilmeye devam ediyor. Kendisini gün geçtikçe kanıtlayan Şansalan artık Süper Lig’in tartışmasız favori hakemlerinden.  İyi bir sezon geçiren Ali Şansalan küçük sayılabilecek hataları yanında, her geçen gün üzerine koyarak yoluna devam ediyor. Yolun açık olsun  Şansalan….

Paylaş