havadurum

Siyasiler Gençlik Bayramı'nı kutladı

225

 Atatürk’ün Samsun’a çıktığı Kurtuluş Savaşı ve bağımsızlığın başlangıcı sayılan 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için Çanakkaleli siyasiler, Belediye Başkanları ve kurumlar tarafından kutlama mesajları yayınlandı. 

 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. Yılı dolayısı ile yayınlanan kutlama mesajları şu şekilde; 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “1919 yılı Mayıs’ının 19`uncu günü Samsun`a çıktım” diyerek başlar Mustafa Kemal Atatürk ünlü Nutuk’unda. Eşsiz bir eserin başlangıcı olan bu tarih aynı zamanda bir ulusun verdiği eşsiz kurtuluş mücadelesinin simgesidir. Şüphesiz ki Mayıs 19, esir yaşamayı ölmeye tercih edecek vatan aşkıyla dolu büyük yüreklerin yazdığı tarihtir. O halde ya istiklaldir, ya da ölümdür. O halde Cumhuriyet’tir. Tüm yurttaşlarımın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği nice bayramları birlik, beraberlik ve barış içinde kutlamayı temenni ediyorum.”
 
CHP Milletvekili Muharrem Erkek; “Cumhuriyetin filizlendiği, devrimlerin planlandığı ve aydınlanma meşalesinin tutuşturulduğu 19 Mayıs, her zaman kutlayacağımız bayramımızdır. Bunu yasaklamaya çalışanlar unutmasın ki Atatürk Bandırma Vapuru’na izinle binmedi, Cumhuriyeti izinle kurmadı. Bu inançla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”
 
AKP Milletvekili Bülent Turan; “Milli ruhun gelecek nesillere aktarılması için gayret göstermeye devam edeceğiz. Gelecek günlerin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un: “Sahipsiz olan memleketin batması haktır.  Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır” sözlerini gençlerimizin her zaman dikkate alacağından hiç şüphem yoktur.”
 
AKP İl Başkanı Yeşim Karadağ; “Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle, şükranla anıyorum. Gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum"
 
CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş; “Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimizin ve tüm ulusumuzun Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı”nı kutluyor, 19 Mayıs 1919’da başlayan büyük yolculuğun 98. Yıl dönümünde başta Atatürk olmak üzere, kurtuluş savaşının tüm kahramanlarına Allah’tan rahmet diliyor, özlem, minnet, şükran ve saygıyla anıyorum.”
 
Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar; “Yüce Atatürk`ü, Kurtuluş Savaşı`nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ile anarak 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nı yürekten kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 
Eğitim-İş Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu; “Eğitim İş olarak şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk’e, devrim ve ilkelerine, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne, onun değerlerine ve kazanımlarına her baskıya rağmen sahip çıkacağız. Mustafa Kemal Atatürk, nasıl dönemin padişahının fermanına rağmen 19 mayıs’ta samsun’a çıktıysa; biz de bugün her türlü yasak ve engele rağmen alanlara çıkacak ve bağımsızlığımızın doğum gününü kutlayacağız.” 
(Şenol Güven)
Paylaş