havadurum

Siyasilerden İstanbul seçimi değerlendirmesi "Milletin takdiri her şeyin üstündedir"

672

 Türkiye’nin kilitlendiği YSK tarafından iptal edilen ve 23 Haziran’da yeniden yapılmasına karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimi tamamlandı. 23 Haziran’da gerçekleşen seçimi sonunda 4 milyon 741 bin 868 oy alan Ekrem İmamoğlu yüzde 54’lük bir oy oranı ile yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Çanakkaleli siyasiler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçim sonuçlarını yorumladılar. Seçimlerde görevli olarak İstanbul’da bulunan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, gazetemiz Çanakkale OLAY’a yaptığı değerlendirmede; “Seçmenlerimiz, kendilerine ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı yapılan haksızlığa karşı cevabı en sert bir şekilde sandıkta verdi” ifadelerini kullanırken, İyi Parti GİK üyesi Rıdvan Uz ise; “Net bir şekilde anlaşılmalıdır ki; Milletimizin kararının üzerinde hiç bir karar yoktur” dedi. AKP Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise; “Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir” dedi. 

 
“Seçmen yapılan haksızlığa karşı en sert cevabı verdi”
Açıklamasında seçim sonuçlarının ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını dileyen İl Başkanı Güneşhan; “Beklediğimiz gibi seçmenlerimiz, kendilerine ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı yapılan haksızlığa karşı cevabı en sert bir şekilde sandıkta verdi. Artık sadece İstanbul’da değil Türkiye’de yeni bir dönem başlıyor. Bundan sonraki süreçte Türkiye emekten, demokrasiden ve adaletten yana yeni bir geleceği inşa edecektir. Türkiye’de ayrıştırıcı, ötekileştirici dili kullananlar değil, birleştirici, bütünleştirici dili kullananlar kazanmıştır. Dayanışmayı, yardımlaşmayı, paylaşmayı örenler kazanmıştır. Her şey çok güzel olacak dedik ve olmaya başlıyor” dedi.
 
“Milletimizin kararının üzerinde hiç bir karar yoktur”
Millet kararının üzerinde hiçbir kararın olmadığını belirten İyi Parti GİK üyesi Uz; “İstanbul’un tüm ilçelerinde miting yapan bu farkın mimarı Meral Akşener hanımefendiye, İyi Parti ailesi olarak yeni ve demokratik bir Türkiye’nin kapısını açtığından dolayı teşekkürlerimizi arz ederiz. İstanbul seçim sonucu hayırlı olsun net bir şekilde anlaşılmalıdır ki; Milletimizin kararının üzerinde hiç bir karar yoktur. Bu Necip millet gereğini yapmıştır” dedi. 
 
“Seçim kazanmak da kaybetmek de işin doğasında var”
AKP Milletvekili Turan; “AK Parti 17 yıldır milyonların teveccühüyle büyük yürüyüşünü sürdürüyor. Seçim kazanmak da kaybetmek de işin doğasında var. Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir. Bu süreçten gerekli dersi çıkarıp, daha güçlü şekilde yoluna devam edecek kudrete ve kültüre sahip bir partidir. Seçim geride kaldı, ileriye bakıyoruz. Seçimsiz geçecek 4 yılın motivasyonuyla 2023 hedeflerimize odaklanacağız. Hatırası büyük olan bu şehirde küçük hesaplarla liderini, tabanını ve gönlü İstanbul’da olan milyonları üzenler için de muhasebe ve muhakeme dönemi! Toparlanın gitmiyoruz” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş