havadurum
Seçkin Sağlam

ssboreas17@gmail.com

Sizi gidi “baldırı çıplaklar” sizi!

1965
Hatırlarsınız, Ergenekon davasında açıklanan esas hakkındaki mütalaaya bir sert tepki de Türkiye Gençlik Birliği (TGB)Çanakkale şubesinden gelmişti. TGB’nin en büyük destekçileri ise her eylemde onları yalnız bırakmayan ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği)ve Eğitim-İş oldu.
 
Ancak basın açıklaması sırasında ne onca öğretmenin örgütlü bulunduğu Eğitim-İş, ne de ADD Çanakkale’de savaşanlara “baldırı çıplak” denmesini yadırgamadı! Yani cümle tam olarak şöyleydi; “Biz Çanakkale`de, Kocatepe`de yalın ayak baldırı çıplak çarpışanlarız” idi.
 
Yani ne demek baldırı çıplak?
 
Hadi ADD, Eğitim-İş “duymadı, okumadı”diyelim. Be hey TGB! Sen ne dediğini bilmez misin? Sen okuduğunu da mı anlamazsın?
 
Sen Çanakkale Savaşları’na ve orada kahramanca çarpışanlara hakaret ettiğinin farkın da değil misin?
 
Baldırı çıplakmış!
 
Nasıl bir anlayıştır. Nereden tutsanız elinizde kalır, anlamak güç olduğu gibi hak vermek bile çok zor. Bilindiği gibi önceki gün gerçekleşen Nevruz etkinliklerine karşı Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıp slogan atıp, “buraya gelsinler de görelim”diyen güruh da aynı gruptu.
 
Etkinlik programı günler öncesinden açıklanmış, yürüyüşün olmayacağı duyurulmuş, Esenler’de her sene nasıl kutlanıyorsa, bu sene de aynısının olacağı açıklanmıştı.
 
TGB’liler de alemin delikanlısı ya “buraya gelsinler de görelim”diyorlarmış…
 
Gerçekten komik yaa,
Fare dağa küsmüş, dağın haberi yok!
 
***
 
Amaç Başkan Gökhan’ı karalamak!
Nevruz etkinliklerinin ardından yine Başkan Gökhan aleyhinde çalışmalar başladı. Neymiş Başkan Gökhan, Kürtçe bir cümle kurmuş.
 
Bir “Başkan ülkeyi bölüyor”demedikleri kaldı. Ayıp, yazık bu kadar küçülmeyin.
 
Nevruz Çanakkale’ye germiş mişşşşş
Başkan Gökhan, Newroz piroz be demiş mişşşş
 
Kafataslarının içinde örümcek ağlarından başka hiçbir şeyin olmadığı dar kafalar gericilikle besleniyor, onunla güçleniyor. Beyinleri yosun tutmuş bu insanlar, artık ne yazık ki Çanakkale’yi de mesken tuttular. Hadi mesken tutanları anlıyorsun da sonradan dönenlere ne demeli. Dansöz kıvraklığında döndüğü yetmiyormuş gibi bir de iki de bir gerdan kurmalarını anlamak mümkün değil.İnsanların yüzlerine nasıl bakıyorlar, hiç mi utanmıyorlar?
 
Onlara acımaktan başka yapacak neyimiz var?
 
***
 
Başkan Gökhan, Nevruz alanına gitmemiş olsaydı ne yaparlardı acaba çok merak ediyorum…
Nasıl bir kültür, nasıl bir yetişme tarzı, nasıl bir ahlak? Çok merak ediyorum.
 
Ahlaktan yoksun bu zihniyetin beyni, kafatasıyla ürolojik bölgeleri arasında sıkışmış, nerede duracağına halen tam karar verememiş!
 
Ben en iyisi çekemeyenlere, geri kafalılara, örümcek beyinlilere inat Başkan Gökhan’ın Nevruz konuşmasını bir kez daha yayınlayayım;
 
“Barışın kenti Çanakkale’de yıllarca barış içerisinde birlikte yaşamaya devam ediyoruz. Bundan böyle ülkemizde de bütün şehirlerimizde barış içerisinde yaşamak için elimizden gelen mücadeleyi ortaya koymaya hazırız. Hiç bir şeyden korkmuyoruz. İnsanımızdan korkmuyoruz. Hepiniz, canımız, ciğerimizsiniz. Hep birlikte bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele ettik. İşte şahitleri karşıda kucak kucağa yatanlar. Onun için bu Anadolu toprakları, hepimizin vatanı. Ama hepimiz kültürel kimliklerimizi koruyarak, barış içerisinde, insan haklarının çiğnenmediği ortamlarda kardeşçe yaşamaya, Çanakkale`de olduğu gibi ülkemizde de yaşamaya devam edeceğiz. Bununla ilgili irademizi ortaya koyacağız”