havadurum

Son karar MYK'nın!

650

 Geçtiğimiz hafta sonu CHP Merkez İlçe delege seçimleri gerçekleşmiş, Esenler Mahallesi seçimlerinde mavi liste 554, beyaz liste ise 232 oy alırken, İsmetpaşa Mahallesi’nde ise mavi liste 330, beyaz liste ise 190 oy almış, her iki mahalle seçimlerinde mavi liste yüksek bir oy oranı ile kazanmıştı. Seçimlerden dört gün sonra ise CHP Merkez İlçe Yönetimi tarafından İsmetpaşa’da gerçekleşen delege seçiminin “Yeterli seçim şartları oluşmadığı” gerekçesi ile iptal edildiğinin açıklanması CHP’de şok etkisi yarattı. Kararın ardından CHP İl ve İlçe örgütleri sessizliğe bürünürken, mavi listenin, Merkez İlçe Yönetim Kurulu tarafından alınan iptal kararını CHP MYK’ya taşıyarak, karara itiraz edeceği açıklandı.

 
İl ve Merkez İlçe suskun
CHP Merkez İlçe İsmetpaşa delege seçimlerinin iptal edilmesinin etkisi sürüyor. Konuyla ilgili olarak “Yeterli seçim şartları oluşmadığı” kararının hangi gerekçe ile alındığına dair CHP İlçe Örgütü’nden herhangi bir açıklama yapılmazken, İl ve İlçe Başkanlarına ise ulaşılamaması dikkat çekti.
  
Şartlar oluşmadıysa seçim yapılamaz
Sonucun ardında mavi listenin Merkez İlçe Yönetim Kurulu tarafında alınan iptal kararına itiraz edeceği açıklandı.  Kararı CHP MYK’ya taşıyacakları belirtilen mavi listede iptal gerekçesi olan ‘yeterli seçim şartları oluşmaması’ kararının seçim iptal etmek için yeterli olmadığı görüşü hakim. Mavi liste tarafından ‘Seçim için yeterli şartlar oluşmadıysa seçimin neden yapıldığı’ sorusu sorulurken,  seçim iptali için asıl karar merciinin CHP Genel Merkez olduğu vurgulandı. Mavi liste tarafından, CHP Genel Merkezi seçim görevlisi bulunduğu, görevliye herhangi bir itirazda ve uyarıda bulunulmadan, herhangi bir tutanak tutulmadan iptal edilmesinin mümkün olmadığı belirtiliyor. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş