havadurum

Sonkurt "Esenler Mahallesi'ne yeni ses, yeni umut olacağım"

2953

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler kapsamında siyasi partilerin il-ilçe, Belediye Meclisi, İl Genel Meclisi adaylarını belirlemesinin yanı sıra muhtar adayları seçim hazırlıklarını sürdürüyor. Mahallelerine faydalı olmak isteyen muhtar adayları, seçim çalışmalarına başlayarak, vatandaşın desteğini kazanmak istiyorlar. Esenler Mahallesi Muhtar adayı Gencer Sonkurt, emekli öğretmen Cemal Çalışkan, inşaat sektörü çalışanı Bülent Özçelik, emekli memur Maksut Topçu, işçi Suat Gören, işçi Aydın Yalçın ile esnaf aynı zamanda Kimya Mühendisi olan Arzu Akın’ın bulunduğu aza ekibiyle birlikte gazetemiz Çanakkale OLAY’ı ziyaret etti. Esenler Mahallesi’ni ‘sevdası’ olarak gördüğünü söyleyen Muhtar adayı Sonkurt, mahalleye ve mahalle halkına faydalı olmak istediğini söyledi. Esenler Mahallesi’nin her ihtiyacının yüksek oranda karşılandığını söyleyen Sonkurt, Esenler Mahallesi’ni daha iyi bir bölge haline getirmek için bu göreve talip olduğunu söyledi. Sonkurt; “Ben Çanakkale’yi aşkım, Esenler Mahallesini de sevdam olarak değerlendiriyorum. Bu sevdamı daha da güzelleştirmek, bulunduğum yere faydalı olabilmek, yılların birikimi ve idareci anlayışı içerisinde Esenler Mahallesi’ni yönetebilecek, muhtarlık yapabilecek kapasitede olduğumu düşünüyorum. Önceki dönemlerde de istedim ama şuanda Esenler Mahallesi Muhtarı olmayı daha çok istiyorum. Demokrasiye, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bağlı bir insanım. Sandıkta ne çıkarsa, o karara saygı göstermek de bizim görevimizdir. Fakat Esenler Mahallesi daha güzellerine layıktır” ifadelerini kullandı. 

 
“Esenler Mahallesi her şeyin en iyisine layık”
Esenler Mahallesi Muhtar adayı emekli vergi dairesi müdür yardımcısı Gencer Sonkurt; “Ben, emekli vergi dairesi müdür yardımcısıyım. 1953 Kars doğumluyum. 20 yıllık idareciyim. En son 1991-97 yıllarında 6 buçuk yıl Çanakkale vergi dairesi müdür yardımcılığı yaptım. Toplamda 20 yıllık yöneticilik yaptım. Eylül 1991 tarihinde Aydın’dan Çanakkale’ye geldim. 1997 yılından itibaren de Esenler Mahallesi’nde oturuyorum. Benim babam da yaklaşık 10 yıl Kars Bayrampaşa Mahallesi’nde muhtarlık yaptı. Ben, Çanakkale’yi, özellikle de Esenler Mahallesi’ni çok sevdim. Ben Çanakkale’yi aşkım, Esenler Mahallesini de sevdam olarak değerlendiriyorum. Bu sevdamı daha da güzelleştirmek, bulunduğum yere faydalı olabilmek, yılların birikimi ve idareci anlayışı içerisinde Esenler Mahallesi’ni yönetebilecek, muhtarlık yapabilecek kapasitede olduğumu düşünüyorum. Önceki dönemlerde de istedim ama şuanda Esenler Mahalle Muhtarı olmayı daha çok istiyorum. Demokrasiye, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bağlı bir insanım. Sandıkta ne çıkarsa, o karara saygı göstermek de bizim görevimizdir. Fakat Esenler Mahallesi daha güzellere layıktır. Daha yeşil, daha güzel, daha çağdaş, daha modern bir Esenler Mahallesi olabilir” dedi. 
 
 
“Ben, Esenler Mahallesi’ne bir umut, yeni bir ses olmak istiyorum”
Esenler Mahallesi Muhtar adayı Sonkurt; “Esenler Mahallesi, Çanakkale’nin diğer mahallelerine göre daha iyi, daha taze, daha güzel ve bütün ihtiyaçları hemen hemen yapılmış bir mahalledir. Ama ben daha ileri, daha güzel bir seviyeye götürmek istiyorum. Sosyal iletişim alanlarının yaygınlaştırılmasını istiyorum, yaşlılar ve kadınlar için. Özellikle çocuklarımız için. Çocuklar, bizim geleceğimizdir. Çocuklarımızın yanlış yollara sapmamaları için, kötü yola düşmemesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Çocuklar için spor alanları, okuma alanlarının daha çok yaygınlaştırılmasını istiyorum. Ben, Esenler Mahallesi’ne bir umut, yeni bir ses, yeni bir sevda, yeni bir yaşam olmak istiyorum. Esenler Mahallesi’nin, özgürlüklerin yaygınlaştığı bir yer olmasını istiyorum.  Özgürlük Parkı’na çıktığım zaman karşıda, şehitlikleri, Conkbayırı’nı, Kilitbahir’i görüyorum. Amacım, mahalleye güzel şeyler yapabilmek. Kadınlar için sosyal aktivite alanlarının yaygınlaştırılmasını istiyorum. El işi ile uğraşan kadınların, çalışmalarını düzenlenen sosyal aktivite alanlarında devam ettirmeleri gerektiğini düşünüyorum” dedi. 
 
 
“Mahallenin caddesinde, sokağında, iç içe, gönül gönüle çalışacağız”
Muhtar adayı Sonkurt; “Mahallenin emniyet yönünden daha sağlıklı olabilmesi için, güvenlik kameralarının yaygınlaştırılmasını, çocukların okul alanlarında, spor alanlarında güvenlik tedbirlerinin yaygınlaştırılmasını istiyorum. Tabi bunu ben yapmayacağım, ben sadece araç olacağım. Biz, bu hizmetin hayata geçirilebilmesi için gerekli çabayı göstereceğiz. Mahallede yaşayan insanların, durumu iyi olmayanların, hasta olanların ve hasta olup da işlerini kendi başına yapamayanların yasal olarak ücret alması gerekiyor. Burada da muhtar devreye giriyor. Muhtar, Soysal Politikalar İl Müdürlüğüne, Valilikte bulunan yaşlılar ile ilgili birimlere müracaatlarda bulunması gerekiyor. Aynı şekilde emniyet yönünden görüşmeler yapılmalı. Yol, su, elektrik, kaldırımlar gibi işlerde belediyeyle irtibata geçilip, çalışmaların hayata geçirilmesi gerekiyor. Belediye de çok çalışan bir birimdir. Dolayısıyla belediye ve diğer kurumlarla iş birliği içerisinde, mahallemize daha güzel işlerin kazandıracağımıza inanıyorum. Ben, bir soluk, ses, umut olmak istiyorum ve sonrasında bir iz bırakmak istiyorum. Halkımız, Esenler Mahallesi’nin güzide insanları, eğer bu göreve layık görürse, ben bu göreve talibim. Eğer göreve gelirsem, mahallenin caddesinde, sokağında, iç içe, gönül gönüle çalışacağız. Görevimizi en iyi şekilde yapacağız. Sokak hayvanlarının barınak ve bakım alanlarının, ilgili makamların desteğiyle daha iyi bir hale getireceğiz. Muhtarlığın bir kaynağı yoktur. Muhtar, sadece mahallesinde eksik gördüğü, yapılmasının zorunlu olduğu işleri, ilgili makamlara iletmekle yükümlüdür” dedi. 
 
“Azalarımızın her türlü becerisinden faydalanmak istiyoruz”
Esenler Mahallesi Muhtar adayı Sonkurt; “Azalarımız arasında emekli öğretmen Cemal Çalışkan var. Kendisini uzun zamandır tanıyorum, bilgisine birikimine çok güveniyorum. Suat Gören, emek sahibi bir insan, kendisinin de becerilerinden yararlanacağımızı düşünüyorum. Arzu Akın, Esenler Mahallesi’nde bulunan bir marketi işletiyor. Kendisi aynı zamanda kimya mühendisidir. Bülent Özçelik, inşaat sektöründe aktif bir arkadaşımızdır. Kendisinin aktifliğinden, bilgilerinden yaralanacağız. Aydın Yalçın, Esenler Mahallesi’nde bulunan Muhtarın Kahvesi’nde çalışıyor. Kendisinin çalışma azmini, performansını örnek alacağız. Maksut Topçu, yıllardır tekelde çalışan, idare memurluğu yapan bir arkadaşımızdır. Kendisinin idareci, yönetici bilgi, beceri ve ışığından yararlanacağız” dedi.
 
 
“Halkımıza refah ve huzuru getirmek için tüm gücümüzle çalışacağız”
Emekli öğretmen Esenler Mahalle Muhtar adayı azası Cemal Çalışan; “Gencer Sonkurt’a çalışmaları esnasında yardımcı olacağız, kendisine desteğimiz sonsuzdur. Muhtar adayımıza güveniyoruz. Mahallemizi geliştirmek için, halkımıza refah ve huzur getirmek için tüm gücümüzle çalışacağız. Bizim görevimiz, mahallenin sorun ve sıkıntılarını dinlemek ve bunları ilgili makamlara bildirmektir. Biz, ekibimizle birlikte bu işi daha iyi yapacağımıza inanıyoruz. Yerel seçimlerde halkın takdiriyle Esenler Mahallesi muhtarlığına gelmek istiyoruz. Halkın teveccühü hangi yönde olursa olsun, en iyi kararı sandıkta verecektir” dedi. 
 
 
“Muhtar adayımıza güveniyoruz”
Esnaf, Kimya Mühendisi Esenler Mahalle Muhtar adayı azası Arzu Akın; “Ben, birinci aza olarak bu göreve, özveriyle katılacağım. Ben de bir kadın olarak Esenler Mahallesi’ndeki bütün kadınların istekleri ve dilekleri doğrultusunda çalışacağız. Çünkü biz kadınlar, ayakta durmalıyız, güçlü olmalıyız. Özellikle kadınlar ve çocuklar için mahallemizde sosyal alanların geliştirilmesi açısından çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Kadınlar için vakit geçirecekleri, aynı zamanda faydalı olabilecekleri çalışmaları geliştirmek istiyoruz. Çocuklar için de oyun alanları, spor alanları, okuma alanları geliştirmek istiyoruz. Gencer Sonkurt’u sonuna kadar destekliyoruz, gereken ne ise özveri ve azimle yapacağına inanıyoruz” dedi.
 
 
“Mahallenin daha güzel, daha iyi olabilmesi için çalışacağız”
İşçi Esenler Mahalle Muhtar adayı azası Suat Gören; “Esenler Mahallesi, kentin önce gelen mahallelerinden bir tanesidir. 31 Mart yerel seçimlerinde Muhtar adayımız Gencer Sonkurt’a eşlik etmek büyük bir zevktir. Eğer seçimlerden güzel bir oyla çıkıp, Esenler Mahallesi muhtarlığına geldiğimizde, mahallenin daha güzel, daha iyi olabilmesi için tüm gücümüzle çalışacağız. Esenler Mahallesi, gelişmiş ve çağdaş bir mahalledir. Biz, bu gelişmişliği ve çağdaşlığı daha yukarılara taşımak için bu göreve talibiz. Bunu da en iyi şekilde yapacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
(Baykal Sağlam)
 
 
 
Aydın Yalçın
 
 
Bülent Özçelik
 
Maksut Topçu
Paylaş