havadurum

Sosyal Konutlara yeni proje...

3070
Çanakkale Belediyesi 2020 yılı son Belediye Meclisi toplantısı Aralık ayı Meclis toplantısı önceki gün Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası İbrahim Bodur Toplantı Salonunda gerçekleşti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın gündeme dair konuşmasıyla başlayan toplantıda Başkan Gökhan, kuraklık sorununa karşı alınacak önlemleri sıralarken, uzun süreden bu yana gündemde olan Sosyal Konutlar Kentsel Dönüşüm projesine dair açıklamalarda bulundu. Su kıtlığına çözüm bulmak amacıyla kuyu açmaya ve aramaya devam etiklerini belirten Başkan Gökhan, halı, araç yıkama, bahçe sulama... gibi sulamalara yasak geleceğini belirterek; "Sanayi kuruluşlarının ilerleyen süreçte sularını kesebiliriz" dedi. Çanakkale`nin önde gelen sorunlarından biri olan ve geçtiğimiz haftalarda yeniden tartışma konusu olan Sosyal Konutlar Kentsel Dönüşüm projesine dair açıklamada bulunan Başkan Gökhan, yeni bir proje hazırladıklarını belirterek, projeye tüm tarafların tamam demesi halinde sosyal konutlar projesini bölüm bölüm yapmak kaydı ile başlatacaklarını söyledi. Şuanda bu yeni proje ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Gökhan, proje ile ilgili i bu ay sonuna kadar bilgilendirme toplantısı yapılacağını ifade etti. 

"Sanayi kuruluşlarının ilerleyen süreçte sularını kesebiliriz"
Su sıkıntısına dair yeni yasakların geleceğini belirten Başkan Gökhan; "Su kıtlığına çözüm bulmak amacıyla kuyu açmaya ve aramaya devam ediyoruz. Bundan vazgeçmiş değiliz. Barajdaki su miktarı ciddi düştü. Bununla ilgili olarak encümen kararı aldık ve şöyle bir genelge çıkarttık. Şehir şebeke suyu ile hortumla araba yıkamak yasak. Çakması olanlar yıkayabilecek ama onlara da sayaç takacağız. Onlar da atık sularını bize veriyorlar; atık su parası alacağız. İş yeri ve konut önlerinin hortumla yıkanması yasaklıyoruz. Silebilirler ya da kova suyu kullanabilirler, ancak hortumla yıkamak yasak. Halı ve kilim yıkanmasını sokaklarda, bahçelerde yasaklıyoruz. Özellikle bahçe sulamasının damla usulü ile yasaklama zorunluluğu getireceğiz. Sanayi kuruluşlarının ilerleyen süreçte sularını kesebiliriz. Dardanel firması çok su harcıyor, ciddi oranda su tüketiyorlar. Şimdiden onlar da tedbir alıp kuyu açtırırlarsa, önceden tedbir alırlarsa iyi olur. Kesin değil ama su sıkıntısı devam ederse bu önleme başvurabiliriz. Oto yıkama gibi, tuvalet ve halı yıkama gibi iş yerlerine akıllı sayaç kullanma zorunluluğu getireceğiz. Böylece onarlın da su kullanımlarını kontrol altına alabileceğiz. Belediye olarak bizlerde park ve bahçelerimizde gerekli tedbirleri alacağız; mümkün olan en aralıklı süreçte sulama yapacağız. Bu tedbirlerimizi de encümenlerden karar olarak almış bulunmaktayız" dedi. 
 
"Yeni bir proje hazırlıyoruz"
Uzun süredir tartışma konusu olan Sosyal Konutlara dair yeni projenin hazırlandığını ifade eden Başkan Gökhan; "Yeni bir proje hazırlıyoruz. Projeye tüm taraflar tamam derse Sosyal Konutlar projesini bölüm bölüm yapmak kaydı ile başlatacağız" dedi. Gökhan konu ile ilgili; "Geçen hafta içerisinde Çanakkale Valimiz İlhami Aktaş`a konuyu aktardım. Süreçte konu nereden nereye geldi, neler yaşandı ve şu anda Sosyal konutlar ile ilgili ne yapıyoruz bu konuda kendisine bilgi sundum. Bu arada Çanakkale belediyesi olarak görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız "Sosyal Konutlar" ile ilgili çalışmalarına devem ediyorlar. Bu çalışmalarda bayağı bir mesafe aldık. Geldiğimiz noktada önümüzdeki hafta Cuma gününe kadar arkadaşlarımız çalışmaya tamamlayacak. Sosyal Konutlar Kentsel dönüşüm projesi` ni nasıl ve ne şekilde yapabiliriz bunu görmüş olacağız. Tüm bu gelişmeler yaşanırken biz şehir plancıları ile inşaat mühendisleri odası ile mimarlar odası ile görüşmeler yaptık ve onlarında görüşlerini aldık. Bu projene ne yapılabilir ortaya tam olarak çıktığında biz Belediye Başkan yardımcıları ve Cevatpaşa Mahallesi Muhtarı ile birlikte bir değerlendirme yapacağız. Ondan sonraki süreçte de oturup hep beraber değerlendireceğiz. Son hazırlanan çalışma ile ilgili yapılacak görüşmelerde "tamam bu proje yapılabilir" fikri çıkarsa Sosyal Konutlardaki vatandaşlarımız ile bölüm bölüm olmak kaydı ile projeyi anlatıp konuşacağız. Yeni projemizi 3 bölüm olarak düşünüyoruz. Bu bölümlerden Bir tanesi Tuğsavul Caddesi üzerindeki yapılar. Önlü arkalı. Bir tanesi de camiden Sarıcaya kadar olan bölüm. Bir diğeri de Camiden jandarmaya kadar olan bölüm. Bu 3 bölümden ikisi bir birinin benzeri bu bölümlerde sıkıntı yok. Bu bölümlerden Tuğsavul Caddesi bölümünü de projeyi hazırlayan arkadaşlarımız iyi çözmüş gibi görünüyor. Bu bölümdeki alanda tabii ticaret alanları da olacağı için avantajlı gibi duruyor. Bakacağız. Şuanda bu yeni proje ile ilgili çalışmamız devam ediyor. Muhtemelen Sosyal Konutlar kentsel Dönüşüm projesi" ile ilgili bu ay sonuna kadar size bir bilgilendirme yapmak amacı ile bir bilgilendirme toplantısı yapabiliriz. Olağanüstü bir meclis toplantısı değil de bir bilgilendirme toplantısı yapabiliriz" dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş