havadurum

Sosyal yardım ödemelerini kaymakamlıklar üstlendi!

1356

 PTT önlerinde oluşan sosyal yardım kuyruklarının virüs salgını nedeni ile tehlike yaratması üzerine Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen sosyal yardımlar kaymakamlıklar kanalı ile dağıtılacak. İlçe Kaymakamlıkları kimsenin PTT’ye gitmemesini, yardımların PTT görevlileri ve kolluk kuvvetlerince ödeneceğini söyledi. 

 
“Sizin için çalışmaya devam ediyoruz”
Biga Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen 1.000 TL’lik sosyal yardım ödemeleri sürecinde PTT’de yaşanan yoğunluğun, çalışma arkadaşlarımız ve siz değerli vatandaşlarımızın koronavirüs hastalığı karşısında sağlığını tehlikeye düşürmemesi amacıyla 3 Nisan tarihinden itibaren sosyal yardım ödemeleriniz; PTT dağıtıcılarımız, kolluk kuvvetlerimiz ve bekçilerimizle birlikte evlerinizde yapılacaktır. Toplum sağlığımız için tedbirlerimizi artırmaya ve sizin için çalışmaya devam ediyoruz. Anlayış ve desteğiniz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz” dendi. 
 
“Evlere ulaştırılacak”
Yenice Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Sosyal Destek kapsamında;dağıtımına başlanan hane başı 1.000 TL ödemenin; Yarından itibaren vatandaşlarımıza evlerinde ulaşması sağlanacaktır. Hak sahibi hemşehrilerimizin PTT Şubelerine gitmemelerini, Evlerinde beklemelerini rica ederiz” dendi. 
 
“Vatandaşlarımız açısından risk oluşturmaktadır”
Gökçeada Kaymakamlığı’ndan yapılan duyuruda ise, “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde hak sahibi vatandaşlarımıza yönelik ilçemizde PTT aracılığıyla hane başı 1.000 TL. ödemeleri 01.04.2020 tarihinden itibaren başlamıştır. Vatandaşlarımızın aynı anda müracaatları için PTT şubelerine gitmesi nedeniyle yoğunluk ve bu özel döneme ait yakın temas içinde bekleme görüntüleri oluşturmaları, malumlarınız olduğu üzere bu durum bulaşıcılığı hızlı ve yüksek olan Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamda vatandaşlarımız açısından ciddi risk oluşturmaktadır. Bu nedenle, İçişleri Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (PTT )ile yapılan görüşmeler sonucunda; yapılacak ödemelerin vatandaşlarımıza 03.04.2020 Cuma saat 10:00’dan itibaren PTT dağıtıcıları, bekçiler ve kolluk birimlerimiz vasıtasıyla kendi ikametlerinde yapılması kararlaştırılmıştır. Belirtilen uygulamanın ilçemizde etkin uygulanabilmesi ve Hak sahiplerine 03.04.2020 Cuma saat 10:00’dan itibaren ikametlerinde ödemelerin yapılması için gerekli tüm planlamalar yapılmış olup Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde hak sahibi vatandaşlarımıza yapılacak 1000 TL. ödeme vatandaşlarımızın ikametlerinde yapılacaktır” denildi. 
 
“Ödemeler vatandaşların ikametlerine yapılacak”
Eceabat Kaymakamlığı açıklamasında ise “İlçemiz Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 02/04/2020 tarihinde toplanmış olup gündemde belirtilen maddeler görüşülerek karara bağlanmıştır: 1 - Halk sağlığı tedbirleri kapsamında Koronavirüs hastalığı (COVİD-19) salgını ülkemizdeki etkisi bitene kadarki süreçte; a) Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Programı çerçevesinde ilçemiz merkezi ve köylerindeki hak sahibi vatandaşlarımıza yapılacak ödemelerin 03/04/2020 Cuma günü saat 10:00’dan itibaren PTT dağıtıcıları ile kolluk kuvvetleri vasıtasıyla vatandaşlarımızın kendi ikametlerinde yapılmasına, b) İlçemizde yardım yapılacak vatandaşlarımızın adres bilgileri üzerinden (ilçe merkezi, köy) PTT, emniyet ve jandarma görevlileri arasında dağıtım planlanmasına, c) Dağıtımda görev alacak kolluk görevlileri ve PTT. görevlilerinin belirlenerek mutemet olarak görevlendirmelerinin yapılmasına, d) Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Programı çerçevesinde ilçemizdeki hak sahibi vatandaşlarımıza 03/04/2020 Cuma günü saat 10:00’dan itibaren kendi ikametlerinde gerekli ödemelerin yapılması için ilgili kamu kurumlarınca gerekli planlama ve görevlendirmelerin yapılarak dağıtım aşamasında herhangi bir aksaklığa mahal verilmeden gerekli tedbirlerin alınmasına, oy birliğiyle karar verilmiştir” dendi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş